Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NORECO - Norsk oliejagt tæt på den danske vestkyst


30015 fcras 7/6 2010 08:34
Oversigt

Mandag 7. juni 2010 kl: 06:58


Det norske olieselskab Noreco er klar til at satse milliarder på at bore efter olie i et hidtil uudforsket område tæt på den danske vestkyst. Nordmændene tror, at der kan gemme sig mere olie i farvandet end der er tilbage i alle de danske felter tilsammen.

"Vi har vendt de kendte data på hovedet og vi tror, at området har et meget stort potentiale," siger Søren Poulsen, Asset og Exploration manager i Noreco, til dagbladet Børsen.

Området ligger midt imellem de kendte oliefelter i Nordsøen og den jyske vestkyst, og selvom Maersk Oil, Dong Energy med flere allerede har været i området og forkastet det som et muligt olieområde, tror Noreco på sagen.

Det arealmæssigt meget stort felt er på 5369 kvadratkilometer, og potentialet er ifølge Søren Poulsen gigantisk.

"Vores vurdering er, at der ligger et sted imellem 250 og 900 mio. tønder primært olie. Vi mener til gengæld ikke, at gasforekomsterne er store", siger Søren Poulsen til avisen.

Til sammenligning er de samlede danske reserver i Nordsøen omkring 200 millioner tønder olie. Noreco skal nu foretage første prøveboring, som koster selskabet og de øvrige deltagere i licensen sammenlagt 110 millioner kroner. Er prøveboringen en succes, venter Noreco at investere op til fem milliarder kroner i feltet.

Kilde: Dagbladet Børsen

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8129
---------------------------------------
http://www.noreco.com/nor/

NOR.OL
7/6 2010 19:13 apis 030045Hvordan gik det i grunden med Gita feltet?
Havde Noreco ikke en god bid af kagen her. Jeg mener at huske der skulle være ret store gasreserver, og at man fandt hydrocarboner som dermed bekræftigede fundet. Men efterfølgende - er der sket noget?TRÅDOVERSIGT