Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BULK -Eitzen Bulk overtaget af chilensk rederi


30334 fcras 15/6 2010 22:26
Oversigt


Tirsdag 15. juni 2010 kl: 11:19


Norske Camillo Eitzen & Co ASA har solgt sin majoritetsaktiepost på 74,33 procent i det børsnoterede danske rederi Eitzen Bulk Shipping, til det chilenske rederi Navieras Ultragas for en salgspris på 92,9 millioner dollar.

"Eitzen Bulk Shippings ledelsesteam har arbejdet tæt sammen med Camillo Eitzen & Co i denne proces, og vi er meget glade for at kunne byde Ultragas velkommen som ny hovedaktionær. Med Ultragas' iværksætterånd og finansielle styrke har vi den nødvendige støtte til gennemførelsen af vor vækststrategi, i særdeleshed indenfor Panamax segmentet. Vi ser frem til at ekspandere Eitzen Bulk Shippings aktivitetsniveau på basis af vores eksisterende organisation og vores betragtelige fremtidige portefølje af lastkontrakter og skibe", siger Per Lange, administrerende direktør, Eitzen Bulk Shipping.

Navieras Ultragas er, forudsat at myndighederne godkender handlen, i følge en meddelse til Fondsbørsen, forpligtet til at fremsætte et overtagelsestilbud på de resterende aktier i Eitzen Bulk Shipping indenfor 4 uger efter transaktionsdagen.

"Vi har over en længere periode udvidet vores europæiske aktiviteter, og specielt relationerne til danske rederier og operatører har været vigtige for os. Vi har fulgt udviklingen af Eitzen Bulk Shipping, og vi er entusiastiske over at blive hovedaktionær i selskabet. Eitzen Bulk Shipping er en kvalitetsoperatør med et stærkt fokus på kunder og operationelle spidskompetencer. Vi har stor tillid til ledelse og medarbejdere, som vi føler, deler vores værdier med samme høje integritet, som er stærkt rodfæstet i vores egen organisation. Vi ser frem til at arbejde sammen med og støtte op om den fremtidige udvikling af Per Lange, administrerende direktør, Eitzen Bulk Shipping, udtaler", siger Dag von Appen, President for Navieras Ultragas Ltda.

Kilde: Eitzen Bulk Shipping

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8226
--------------------------------------------
http://www.eitzen-bulk.com/




15/6 2010 23:05 030338



De friske havde kunnet lavet lidt arbitrage handel sammen med mig og Coller idag. Overtagelseskursen er 30,9 og den ligger og rodede rundt i 28,6 og kan såmænd måske erhverves i 29 elller 29,5 imorgen. Ikke nødvendigvis så dårlig en handel.



16/6 2010 13:34 fcras 030366



Tirsdag 15. juni 2010 kl: 14:32


Eitzen Bulk Shipping's finansdirektør, Bjarne Skov Faber, er godt tilfreds med den nye chilenske hovedaktionær Navieras Ultragas*. Det betyder finansiel styrke til vækst, og det er langt fra sikkert, at Eitzen Bulk Shipping skal afnoteres.

"Navieras Ultragas er så absolut en langsigtet investor med en finansiel styrke, så Navieras kan understøtte vores vækststrategi inden for panamax-segmentet i relation til vores Thyssenkrupp-kontrakt, som kræver en panamax-flåde til den store mængde laster", siger Bjarne Skov Faber til Nyhedsbureauet Direkt.

Han siger til bureauet, at der endnu ikke er truffet beslutning om tonnagestrategien for Thyssenkrup-kontrakten. Der kan både blive tale om leje og køb af skibe.

Navieras Ultragas, der er et privatejet rederi, er primært i andre segmenter end Eitzen Bulk og har en samlet flåde af både ejede og lejede skibe på mere end 120 skibe.

Kilde: sydinvest.dk

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8230
--------------------------------------
*Navieras Ultragas / Website:
http://www.ultragas.cl/inicio_ingles.htm



TRÅDOVERSIGT