Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Det Gyldne Kvartal - BioPorto A/S


30918 fillandkill 1/7 2010 14:38
Oversigt

Allerførst, lad mig beklage overskriften, den er tyvstjålet

Idag starter årets 3. kvartal, og lad mig i den forbindelse henlede opmærksomheden til BioPorto´s Q1, hvor de har ret konkrete udmeldinger mht. Q3.
http://www.antibodyshop.dk/content/download/1668/42377/version/1/file/Meddelelse+05+2010.pdf

Nederst i dette indlæg, er der et svar fra Christina Tønnesen, hvor jeg har efterlyst et nyhedsbrev, samt svar på hvornår der blev søgt/bliver søgt om FDA, CE og MHLW (Japan) godkendelser.

Når BioPorto melder ud om at opskaleringen ventes overstået i Q3, hvad forhindrer dem så i at lancere testen? The NGAL test ER færdigudviklet allerede i Q1, det eneste der mangles er stabilitets studier/opskalering.

Opskaleringen betyder jo netop at de på grusbakken kan producere små og store bats af antistoffer og kalibrator materiale, med samme resultat. Og med den tid de har brugt/kommer til at bruge, så må der være stabilitets studier med, ellers giver det ingen mening.

Jeg går i teorien om at selvom BioPorto har rykket lanceringstidspunktet fra medio til primo 2011, pga. en udviklingsbuffer der alligevel ikke blev nødvendig, - at de, selvom de siger primo 2011, stadig har en buffer...

Hvad dækker den over? den dækker vel over det samme som forhindrer dem i at lancere testen, nemlig FDA, CE og MHLW godkendelse.

BioPorto har oplyst i en investor præsentation, at CE forventes indenfor 2 mdr, FDA forventes indenfor 3 mdr, og MHLW forventes indenfor 15 mdr.

Jeg vil jo mene at når testen ER færdigudviklet, at der så kan søges om diverse godkendelser, som er det eneste der mangles, førend testen kan sælges, - underforstået når opskaleringen er overstået i Q3.

Jeg har forgæves forsøgt at få svar fra CT 2 gange nu, når jeg spørger til hvornår der bliver søgt om godkendelse...

De skriver i Q1, at Q1 er blevet brugt til at indarbejde Amerikanske standarder, med henblik på FDA godkendelse, - Er tilfældet at der allerede er søgt om godkendelser, så kan lanceringen af testen vel i realiteten rykkes til Q3/ starten af Q4..

I svaret fra CT skriver hun netop at der er nogle strategiske overvejelser, som de ikke vil melde konkret ud om, og at et nyhedsbrev hurtigt ville blive uinteressant, - jeg synes absolut ikke det ville være uinteressant, hvis der kom bare lidt af de svar jeg søgte, - men skal de holde hemmeligt at de lancere i 2010, så kan det da være hun har ret...

Måske er det bare fordi Christina Tønnesen har ferie, at hun ikke har svaret mig, dog er det aldrig sket før, - den længste responstid fra hende, har været en fredag hun ikke var på kontoret, så der skulle jeg vente helt til mandag morgen

FillandKill

-
Svar fra CT:
Hej Jesper

Det er et godt forslag. Du har nok ret i at det er de færreste, der vil sidde med følelsen af at have hørt det utallige gange før. Jeg vil lige overveje det nærmere og vende den internt - udfordringen ligger bl.a. i at der er en række hvis'er som måske forvirrer mere end de skaber klarhed. Der er også nogle strategiske overvejelser vi ikke vil melde konkret ud om, og det bliver nemt enten uinteressant eller meget kryptisk læsning, hvis vi skal skrive os ud af det. Men som sagt, jeg giver det en tanke og mange tak for dit input.

Mht vores US patent gør vi fortsat status i kvartalsrapporterne. Vi er stadig tidligt i processen, og behandlingstiden for patenter er slet ikke investor-venlig...

Med venlig hilsen / Best regards
Christina Tønnesen
Investor Relations





1/7 2010 15:06 fillandkill 030919



Så lige overskriften i investor præsentationen fra August sidste år, på side 32, der står ordret " BioPortoshomogene test skal godkendes påde enkelte markeder, hvorefter testen kan sælges", her er det netop CE, FDA og MHLW der gives timelines for, man skal dog lige huske på at da investor præsentationen blev lavet/præsenteret, var lanceringstidspunktet medio 2011.

Investorpræsentation Q2, August 2009
http://www.antibodyshop.dk/content/download/978/29841/version/23/file/Investorpr%E6sentation%2C+Q2+august+2009.pdf



1/7 2010 15:17 troldmanden 030920



Skriver du under et andet brugernavn på EI? Ellers så er hele dit indlæg blevet copy pastet



1/7 2010 15:54 fillandkill 030923



Selvom jeg mange gange har undladt at skrive på EI, så gjorde jeg det alligevel idag. hver eneste gang man skriver derovre, så ender tråede i ævl og bævl, og jeg lover mig elv hver gang at det er sidste gang..

lidt ligesom når man spiser på Mcdonalds.



1/7 2010 16:07 troldmanden 030925



..........



2/7 2010 17:06 fillandkill 231022



Det er jo nærmest en skandale at BioPortos meget fine nyhedsbrev ikke er blevet linket her i debatten... Skam jer , man får lyst til at kalde jer grimme ting, bare fordi man holder lidt sommerferie..

http://www.antibodyshop.dk/content/download/1682/42541/version/2/file/Nyhedsbrev+2010+-+02.pdf



2/7 2010 17:20 Zulu 131023



Fill, du kan da ikke holde ferie fra Bioporto - vi sidder jo og venter på at du kommer med "guldkornene" - god ferie :−)



3/7 2010 16:15 TDAE 031041



Du har ret - undskyld!

Nederst i første spalte på side 2 står der:
"Testen anvender BioPortos NGAL antistoffer og nyudviklet kalibrator- og kontrolmateriale samt produktionspartnerens latex partikel teknologi."

Er der nogen, som kender noget til 'latex partikel teknologi'?
Er det et noget, der kan henlede opmærksomheden til et eller flere selskaber? Bare en tanke.

/TDAE



3/7 2010 16:28 collersteen 031043



Vor kjære drueagurk har været i fuld krig på google uden at finde noget brugbart på latex'en i alle mulige og umulige kombinationer...
... såvidt jeg lige kunne udlede af chatten igår eller forgårs.



4/7 2010 11:17 fillandkill 431057



Jeg havde en ret interessant chat med Doctor, her på PI, hvor vi desværre meget kort snakkede lidt om brugen af serum kreatinin tests, desuden i forbindelse med at min egen søn skal ha taget en sådan test i den kommende uge.

Jeg har mange gange forsøgt at finde ud af hvor hyppig brugen af serum kreatinin tests er, men uden det store held, det ville være rigtig dejligt hvis en læge her på PI, Doctor ekspv. ville skrive et indlæg desangående.

Jeg tror, at hvis vi BioPorto aktionærer skal begynde at forstå det potentiale som BioPorto beskriver som et sted imellem 175- og 200.000.000 tests årligt, så skal vi begynde at interesserer os lidt for hvor behovet er for testen.
Det er uhyggeligt svært at forholde sig til så stort et tal.

Her var det nemlig at Doctor fortalte noget interessant, at alle patienter der starter en medicinsk behandling, eller får ændret den medicinske behandling, på 10. dagen, får foretaget en serum kreatinin test, for at vurdere om nyrerne kan tåle behandlingen.

Udover at vi ved at Serum Kreatinin behandlingen er upræcis og langsom, så kunne det være rart at vide lidt mere om den test, - ekspv. hvem der egentligt leverer den?
Det kunne jo være medvirkende i BioPortos strategiske overvejelser, - men også prisen på sådan en test, og om der overhovedet er noget snak blandt lægerne, når BioPorto forventer at erstatte brugen af serum kreatinin, med NGAL tests.



4/7 2010 14:02 TDAE 031060



Hej Fill,

Godt at se, at du ikke holder PI fri!

1. Jeg har lige et par præciseringer til dit indlæg:
Det samlede antal NGAL tests estimeres til 150-200 mio årligt (ikke helt 175-200 mio test årligt).

2. Jeg har tilladt mig at samle (og ændre tegnsætning i) noget af det Doctor skrev i chatten:
2/7-2010, 17:40-17:46 af Doctor
>>Kreatinin målingen indgår i "væsketal", der tages som standart ved alle indlæggelser, kontroller mm. Dvs stort set alle blodprøver der tages idag.
Ved ikke antallet, men det er et meget højt tal.
Kreatinin er ekstremt påvirkelig af mange ting, og er derfor kun vejledende omkring nyreskade.
Stiger meget ved dehydrering, infektion/sepsis, hjerteskade m.m. - og som bekendt med noget forsinkelse.
Når en patient opstartes i ny medicin, anbefales det som regel at tage blodprøver efter 10 dage, inkl. kreatinin, for at tjekke evt. nyrepåvirkning.
Ved ikke om NGAL vil erstatte dette, men tænk på antallet af patienter, der opstartes i medicin.>2/7 17:24 af Doctor Men det er sjovt, det er den aktie i mit portfolie, jeg er mindst bekymret for...



4/7 2010 14:17 TDAE 031061



Der er vidst gået ged i den editor. Jeg prøver lige igen.

Hej Fill,

Godt at se, at du ikke holder PI fri!

Jeg har lige et par præciseringer til dit indlæg:
1. Det samlede antal NGAL tests estimeres til 150-200 mio årligt

(ikke helt 175-200 mio test årligt).

2. Jeg har tilladt mig at samle (og ændre tegnsætning i) noget af det Doctor skrev i chatten:
>>2/7-2010, 17:40-17:46 af Doctor: Kreatinin målingen indgår i "væsketal", der tages som standart ved alle indlæggelser, kontroller mm. Dvs stort set alle blodprøver der tages idag.
Ved ikke antallet, men det er et meget højt tal.
Kreatinin er ekstremt påvirkelig af mange ting, og er derfor kun vejledende omkring nyreskade.
Stiger meget ved dehydrering, infektion/sepsis, hjerteskade m.m. - og som bekendt med noget forsinkelse.
Når en patient opstartes i ny medicin, anbefales det som regel at tage blodprøver efter 10 dage, inkl. kreatinin, for at tjekke evt. nyrepåvirkning.
Ved ikke om NGAL vil erstatte dette, men tænk på antallet af patienter, der opstartes i medicin.>2/7 17:24 af Doctor Men det er sjovt, det er den aktie i mit portfolie, jeg er mindst bekymret for...



4/7 2010 14:19 TDAE 031062



og igen...

Hej Fill,

Godt at se, at du ikke holder PI fri!

Jeg har lige et par præciseringer til dit indlæg:
1. Det samlede antal NGAL tests estimeres til 150-200 mio årligt

(ikke helt 175-200 mio test årligt).

2. Jeg har tilladt mig at samle (og ændre tegnsætning i) noget af det Doctor skrev i chatten:
2/7-2010, 17:40-17:46 af Doctor: Kreatinin målingen indgår i "væsketal", der tages som standart ved alle indlæggelser, kontroller mm. Dvs stort set alle blodprøver der tages idag.
Ved ikke antallet, men det er et meget højt tal.
Kreatinin er ekstremt påvirkelig af mange ting, og er derfor kun vejledende omkring nyreskade.
Stiger meget ved dehydrering, infektion/sepsis, hjerteskade m.m. - og som bekendt med noget forsinkelse.
Når en patient opstartes i ny medicin, anbefales det som regel at tage blodprøver efter 10 dage, inkl. kreatinin, for at tjekke evt. nyrepåvirkning.
Ved ikke om NGAL vil erstatte dette, men tænk på antallet af patienter, der opstartes i medicin.

(Doctor skriver altså "anbefales det som regel at tage blodprøver efter 10 dage, inkl. kreatinin, for at tjekke evt. nyrepåvirkning" og IKKE "alle patienter der starter en medicinsk behandling, eller får ændret den medicinske behandling, på 10. dagen, får foretaget en serum kreatinin test, for at vurdere om nyrerne kan tåle behandlingen".)

Doctor bemærker: 2/7 17:24 af Doctor Men det er sjovt, det er den aktie i mit portfolie, jeg er mindst bekymret for...

Når jeg ser på min pf, tænker jeg præcis det samme - selvom BioPorto aktierne udgør 40-50% af min pf's værdi og flere andre aktier i min pf anses for værende "sikre vindere i fremtiden" (a la FLS og NKT).

/TDAE



4/7 2010 16:16 fillandkill 131065



Det korte af det lange er vel bare at vi siger det samme som BioPorto har gjort de sidste par år. Vi siger velkommen til NGAL testen, indenfor rutine diagnostik.

Hvis testen er så nem og enkel, og en rigtig god indikator for sygdoms diagnosen, så går det som Doctor skriver, nemlig at alle indlagte for en sikkerhedsskyld får foretaget en NGAL test, - tænk på at svaret kommer inden det sidste blod er koaguleret i vattet. (efter blodprøven)
og hvis ikke man kan diagnostisece en nyreskade, så må det være en vældig fordel at kunne udelukke, når man arbejder med diagnosen, - Om testen vinder indpas? -i mit hoved som må det være rart at vinde 2 dage, fremfor serum kreatinin.

Jeg var inde på i en af mine andre efterhånden utallige BioPorto tråde, at The NGAL test var stærk, netop fordi at alle indlagte fik taget en blodprøve. Modsat ekspv. Abbotts urintest. Og også et af mine argumenter for at Abbott end ikke kunne dække markedet på deres egne analysesystemer.

kunne god tænke mig at debattere nyhedsbrevet fra i fredags, ang. CE registreringen, for det er vel nærmere en registrering, end en godkendelse, da det er BioPorto der selv står for det.

Skriver de stort set ikke direkte at CE mærket ventes færdig samme tid som opskaleringen, som ventes færdig i Q3, dog måske med undtagelse af de få lande hvor lovgivningen er en smule anderledes.

jeg må sige at jeg er blevet styrket i min tro på at lanceringen af The NGAL Test, indirekte er sat til 2010, og ligger man så en 3 måneders buffer oveni, så siger man for en sikkerheds skyld primo 2010, hvilket giver 3 måneder ekstra, hvis det endelig skal være.

Hvad får du ud af nyhedsbrevet? og tror du på en lancering i Q3/Q4 2010?



4/7 2010 17:03 TDAE 131066



Fill, jeg er ikke ude på at tale BioPorto ned - slet ikke. BioPorto er (som tidligere nævnt) den aktie i min pf, som jeg bekymrer mig mindst om.
Mit indlæg skyldes alene tendensen til at give fakta/udsagn et lille "løft" - ikke at jeg ønsker at være pedant, men for at holde fokus skarpt på fakta og analyser.

Jeg er sikker på, at opfølgningen af nyordineret medicin med en test på 10. dag, vil øges voldsomt ved skift fra serum kreatinin til NGAL. Når jeg tænker over mulighederne, bliver jeg helt overvældet. F.eks. kunne man forestille sig, at patientens egen læge (eller dennes sygeplejerske/laborant) kunne tage testen ambulant, hvorefter patienten fik svaret inden han/hun var ude af døren. For slet ikke at tale om selvtest (a la graviditetstest) lidt ude i fremtiden...

Lad roen falde på og fornuften råde. Jeg er flintrende ligeglad med om lanceringen kommer i 2010Q4 eller 2011/Q1.
Jeg tror ikke det gør den store forskel på likviditets-situationen. Her ville jeg (ligesom troldmanden) ikke have det fjerneste imod en aktieemission på max. 10%. Gennemsnittet af den vægtede kurs i de sidste 10 handelsdage, ligger over kurs 6. En 10% emission nu ville give over 6 kr/stk * 4.213.262 stk = 25.279.572 kr. Det vil altså være bedre (for BioPorto) end at have ladet den sidste emission være større. Samtidig er jeg overbevist om, at en 10% emission ikke vil påvirke kursen negativt.
Det bedste ville selvfølgelig være licensaftaler med upfront betaling.

/TDAE



4/7 2010 17:25 Doctor 131067



Hej Fill.

Dejligt at se, min viden også kan bruges til lidt engang i mellem. Som ikke helt "proinvestor" kan man nogle gange føle sig lidt til kort her på siden Jeg lover at skrive et længere indlæg omkring den kliniske tilgang til se-kreatinin snarest.

Mvh Doctor.



4/7 2010 20:06 fillandkill 131072



He he, jeg er også langtfra "ProInvestor", det ville du vide hvis du så hvordan min porteføjle er skruet sammen... Tror dog jeg har proinvestor ånden, og det må vel siges at være det vigtigste.. - Hvis penge blot var papir

Når du (TDAE) siger at det bedste selvfølgelig ville være en licensaftale med up front betaling, så må jeg sige at jeg ikke er enig, - i min optik, og grunden til at jeg gerne ville diskutere muligheden for en tidligere lancering i Europa, så ville det absolut bedste være en, i BioPorto øjemed, gigantisk opdatering i Q2 d. 26 August, i og med at man lancerer NGAL testen i Q3/Q4, sammen med flere aftaler med de større globale aktører, som BioPorto skriver i Q1 "og er desuden i dialog med de større globale aktører om levering af The NGAL Test." og - "Testen ventes allerede ved lanceringen at være tilpasset flere af de større producenters fuldautomatiske systemer som i dag benyttes på hospitaler verden over."

Vi ved testen er tilpasset ihvertfald een af disse, (K. Bangerts turne) og så een mere, lancering i 2010, så behøver BioPorto ikke en licensaftale, og så er den nok lidt nemmere at forhandle...



4/7 2010 20:08 fillandkill 031073



Opdatering/Opjustering... i Q2 d. 26 August



5/7 2010 00:18 fillandkill 031090



Fandt lige den her,
http://www.bureauveritas.dk/wps/wcm/connect/bv_dk/Local/Home/bv_com_serviceSheetDetails?serviceSheetId=13934&serviceSheetName=ISO+13485-+Medical+devices

Ledte efter forbindelser imellem det kvalitets styrings system (ISO) som BioPorto fik indarbejdet i Januar, og så CE registreringen.

Der er iøvrigt denne, hvis nogen skulle have interesse, en tjekliste for in vitro diagnostik, for opfylelse af CE
http://www.ds.dk/da-DK/ydelser/Raadgivning/Info_om_CE-maerkning/CEMaerkningHvadErDet/Sider/Medicinsk_udstyr_til_in_vitro-diagnostik_Direktiv.aspx



5/7 2010 12:29 Doctor 1731112



Jeg er blevet spurgt, om jeg ville skrive lidt om brugen af se-kreatinin i praksis, altså på sygehusene. Det er lidt komplekst, hvorfor jeg forsøger at forenkle det en smule. Er der spørgsmål, skal I naturligvis bare spørge.

Som jeg tidligere har skrevet, er jeg ikke nyrelæge, men har arbejdet en del med akutte patienter på sygehuse. Nedenstående er udelukkende udtryk for min personlige mening. Så lad vær med at hænge mig op på det, hvis det ikke går som planlagt. Jeg er dog selv meget positiv på casen...

Ok... Here goes...

Kreatinin er et affaldsprodukt dannet i primært muskler, og udskilles gennem nyrerne. Ved raske foregår denne udskillelse konstant, og koncentrationen i serum (blodvæsken) ligger ret stabilt. Ved nyresygdomme (fx akut nyresvigt) kan nyrerne ikke filtrere blodet så effektivt, så niveuet at kreatinin stiger. Dette kan måles, men altså først et stykke tid efter skaden. Man ser KONSEKVENSEN af nyreskaden, ikke decideret skaden.

Når en patient bliver indlagt på sygehus, tages normalt altid blodprøver. Dette er normalt uanset om patienten indlægges med lungebetændelse, ondt i maven, brækket ben eller noget helt fjerde. Normalt tages standard-blodprøver (blodprocent, væksebalance, infektionstal mm) samt mere specifikke blodprøver alt efter sygdommen. Kreatinin er en standard blodprøve, og tages stort set altid. Herudover tages der ofte daglige blodprøver under indlæggelse for at følge sygdommen, kreatinin indgår meget ofte i disse også.

Udover dette bruges kreatinin målinger også til monitorering af nyrernes generelle tilstand. Ved patienter med kronisk nyresvigt tages hyppige målinger. Jo højere kreatinin, jo generelt dårligere nyretilstand. Kronisk nyresvigt skyldes mange ting, bl.a. er det en af senkomplikationerne til diabetes, som jo efterhånden er en folkesygdom. I princippet vil NGAL målinger sandsynligvis kunne bruges til at følge udviklingen af kronisk nyresvigt også. Jeg mener ialt fald at have set studier på dette tidligere. Jeg er ikke sikker på, man vil overgå til NGAL målinger her, da kreatinin er en fornuftig markør til at spore udviklingen. Og i sidste ende handler det jo om cash.

Al medicin er i princippet potentielt skadeligt for nyrerne. Ved mange præparater anbefales det, at man tager "væsketal" 7-10 dage efter opstart for at sikre sig mod nyrepåvirkning. Disse præparater gælder bl.a. blodtryksmedicin og diabetes medicin. Man kan godt forestille sig, NGAL vil kunne ændre praksis på denne front. Hvis man i løbet af få dage kan påvise nyrepåvirkninger, kan man i givet fald hurtigt ændre behandlingen.

Kreatinin målinger bruges altså i dag til mange ting. Den oplagte fordel ved NGAL er klart den hurtige diagnostik, og vil derfor primært vinde indpas ved de akutte indlæggelser og efter operationer. Om der på sigt kan skiftes praksis i de andre indikationer må tiden og studier vise.

Jeg ved ikke, om dette indlæg kan hjælpe nogen til bedre forståelse. I er velkomne til at spørge, og jeg vil forsøge at svare efter bedste evne.

Mvh Doctor.




5/7 2010 21:10 fillandkill 031125



Tak for et rigtig godt indlæg Doctor.
Hvor er det rart at kunne trække på andres kompetencer, og da særligt når det gælder ens egen investering.

Jeg har et par spørgsmål, som jeg synes er interessant at få flettet ind i den fremtidige udvikling.

Af hvad jeg har fundet ud af, så er Serum Kreatinin testen en gammel en af slagsen, så vidt jeg er orinteret, har den været brugt de sidste 40år. Isåfald, så er eventuelle patentrettigheder forældet, - men ved du hvem der producerer den test? der er vel flere forskellige, men et par forskellige navne?

og er det muligt at du kan fortælle hvad den test koster sygehuset?

det kunne være interessant at vide de ting, i forhold til BioPortos NGAL test.




5/7 2010 22:33 Doctor 031129



Hej Fill.

Kreatinin testen har afgjort været brugt i mange år. Jeg tror ikke, den koster ret meget at fremstille, man har ikke en konkret pris på den. Mit bud vil være få kroner. Jeg tror, den kan måles på de alle fuldautomatiske maskiner, så Abbott er sikkert en af producenterne.

Mvh Doctor



6/7 2010 00:55 fillandkill 031133



He he.. havde håbet på at dit bud på prisen havde været højere..
men selvfølgelig, har den været i handelen i 40 år eller mere, så er udviklingen jo forlængst betalt, og kopi produkterne er sikkert også kommet til.

Men omvendt, hvis man påviseligt kan spare indlæggelsesdage, fordi man får en hurtigere diagnose, så er det vel også et aspekt, når det i sidste ende handler om cash.

Jeg er stadig lidt i shock over det store antal af Serum Kreatinin test du siger der anvendes dagligt, og ikke et sekund i tvivl om at der må være efterspørgsel på The NGAL Test.



6/7 2010 12:37 Doctor 631147



Ja, der er desværre en hvis prisforskel mellem testene. Til gengæld konster én dags behandling på et intensiv afsnit mindst 50-75.000 kr. Hvis man kan spare bare få dages behandling der, er pengene hurtigt tjent ind. Og efter min vurdering kan man meget mere effektivt målrette behandlingen tidligt med NGAL testen, hvorfor der samfundsmæssigt er mange penge at spare. Det må veje tungt for sygehusledelser, når de skal bestemme, hvilke standard blodprøver der skal tages...



6/7 2010 21:42 fillandkill 031156






7/7 2010 00:25 fillandkill 031163



AACC/Clinical Lab Expo 2010, July 27-29, Anaheim, CA

http://www.bioporto.com/news/aacc_clinical_lab_expo_2010_july_27_29_anaheim_ca

"Booth

BioPorto Diagnostics will be at booth 6301 on all congress days. Members of the sales and marketing team and management will be available for discussions concerning licensing opportunities, partnering and distribution rights. Please refer to the contact details below to make an appointment. "




7/7 2010 12:28 Hegu 231175



Indsalget starter allerede nu.

Fra hjemmesidens omtale af den kommende messe:

"The NGAL Test will be available for a wide range of clinical chemistry analyzers and will be launched in the beginning of 2011. The NGAL Test will be able to determine NGAL levels in both urine" and plasma within a standard routine timeframe."

Med venlig hilsen

Hegu



7/7 2010 13:17 Mixd 031178



Hegu - Jeg forstår ikke hvad du mener med "Indsalget". Det står ikke i min ordbog.

Jeg læser "will be available" hentydende til ud i fremtiden - nærmere betegnet 1. kvt-11.

Der står ikke "is right now available" hentydende til at salget er startet.

Jeg synes i hvertfald det kan læses på to måder afhængig af hvad man hælder til.

v.h.



7/7 2010 14:22 Hegu 631182



Mixd.....Indsalg er en betegnelse, som grossister bruger f.eks. i forbindelse med messer eller ved sæsonvarer/kampagner, hvor firmaets sælgere i en periode selv opsøger kunderne. Det er det samme som nu sker i Bioporto, hvor firmaet går ud på messen og laver aftaler/salg på testen, som så kan leveres først i 2011.

Efter messen kunne Bioporto så passende, som Glunz og Jensen gjorde i gamle, melde ud omkring antallet af aftaler og den salgsmæssige konsekvens heraf.

Med venlig hilsen

Hegu



8/7 2010 00:02 Mixd 031195



Ok Hegu - fino fino - og tak for manuduktionen

v.h.



7/7 2010 14:22 CareTaker 031183



He he, Det er nu du skal købe aktierne, for når "indsalget" rigtigt starter, skal der betales mere for dem.

Vh



14/7 2010 16:29 fillandkill 631338



hej Doctor

Fandt lige et interessant studie på NGAL, hvor udgifterne til forlængende hospitals indlæggelse var regnet ud, i forhold til stigningen i kreatinin.

Himmelfarb and Ikizler [35] have reported that an increase in
creatinine by 0.3 mg/dl increases the cost by USD 4,886,
an increase by 0.5 mg/dl by USD 7,499, an increase by
1 mg/dl by USD 13,200, and an increase by 2 mg/dl by
USD 22,023 per patient in hospital-acquired AKI.

Studiet er temmeligt omfattende, men konklusionen er som forventet.. NGAL er den bedste markør, sammenlignet med flere andre.
http://content.karger.com/produktedb/produkte.asp?typ=pdf&file=000227785



18/7 2010 12:42 fillandkill 831394



Early Detection of AKI

Importance of Early Detection

Although serum creatinine is typically used for diagnosis
of AKI, it is an insensitive and unreliable biomarker
during acute changes in kidney function [36] . The serum
creatinine concentration does not increase until
about half of the kidney function is lost. Although it is a
reliable marker for detecting kidney dysfunction in patients
with stable chronic kidney disease (CKD), it performs
poorly in the setting of AKI [37] . The lack of an
early biomarker has been a major impediment in developing
newer preventive strategies for AKI [38] . Recent human studies have established the need for timely intervention
in ameliorating renal dysfunction [39] . With the
incidence of AKI reaching epidemic proportions, the
need for newer biomarkers is urgent.

http://content.karger.com/produktedb/produkte.asp?typ=pdf&file=000227785

Og så en mail fra Christina Tønnesen, mit spørgsmål var om BioPorto forventede at NGAL kunne erstatte serum kreatinin testen, som stort set er standard test, ved ethvert besøg på sygehuset..

Svar:
Markedspotentialet på 175 mio. tests (eller rettere 150-200 mio.) har vi redegjort for i en række præsentationer, se fx http://www.bioporto.com/investors__1/presentations - præsentation fra dec09 slide nr. 14.

Det er vores forventning at NGAL testen vil erstatte eller supplere kreatinin testen. I visse tilfælde kan man have interesse i at måle begge dele, men i mange tilfælde vil NGAL kunne erstatte kreatinin. Gennemse de øvrige slides på området i samme præsentation for uddybende info. Det er rigtigt at kreatinintesten er væsentligt billigere, men den er også 24-48 timer senere om at diagnosticere en nyreskade end NGAL testen er. Beregninger viser derfor at der samlet set vil være en besparelse for sundhedssystemet i at benytte den dyrere NGAL test frem for kreatinin.



22/7 2010 14:00 madcat 331465



Så er der lidt nyt fra Buhlmann laboratories, der representerer Bioporto i Schwitz, frankrig og østrig:
De er begyndt at reklamere lidt på deres egen hjemmeside, over Bioportos produkter, så de er klar til salg nu:
http://www.buhlmannlabs.ch/files/documents/medical/bioporto/product-list-bioporto.pdf



23/7 2010 14:56 fillandkill 031481



Nedenstående er godtnok fra et studie hvor de forsøger at forudsige nyresvigt hos patienter der i forvejen er i risikogruppen, inden en hjerte operation.

men budskabet er klart, Serum Kreatinin skal afløses af en ny markør

Comparison with Serum Creatinine

Another issue that has plagued biomarker research in acute kidney injury is the use of the very marker that needs to be replaced-serum creatinine-as the standard of comparison

http://journals.lww.com/nephrologytimes/Fulltext/2010/03000/NGAL_s_Predictive_Performance_Varied_with_Baseline.6.aspx



TRÅDOVERSIGT





30925 ...
1/7 16:07 troldmanden 0