Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Genmab ændre aftale med GSK. Får 815mio upfront!!


30942 troldmanden 1/7 2010 18:15
Oversigt

Så skete det Genmab har sukket efter. De har sikret flere likvider i kassen samtidig med de har reduceret udgifterne.

Genmab får 815 mio upfont. Derudover ligges der et loft på udgifterne. Et loft som er 154 mio i hvert af de nælste 6 år

Milestones pakken bliver halveret men royalties fastholdes!!. Det er elt vildt stærkt!!

GSK overtager udviklingen indenfor autoimmune indikationer. Er lidt i tvivl om Genmab bliver købt helt ud her. Ellers så forstår jeg næste ikke GSK betaler så meget upfront.

Men intet minde end fantastisk nyt det her. Og kursen kommer til at eksplodere i morgenhttp://www.proinvestor.com/news/493671/GlaxoSmithKlin..1/7 2010 18:25 collersteen 030943Troldmand, læs en gang mere.
"Som følge heraf vil Genmab give afkald på milestones for autoimmune indikationer og de første to salgsmilestones, hvorimod Genmab fastholder en to-cifret royalty på produktsalg"

Der er en lille sproglig variation ift. hvad der står om onkologi, så det kan måske godt tyde på at royalty-satsen er blevet beskåret for autoimmune, men den er dog stadig 2-cifret..... hvad det så end er.

Se hvad de skriver om onkologi.. Der skriver de at der ikke vil være nogen ændring....mens de om autoimmune skriver "fastholder 2-cifret". Det kan jo godt dække over at den er faldet fra 25 til 15% eksempelvis.

"Der vil ikke være nogen ændring i de trinvis stigende royalties til Genmab inden for
onkologiprogrammet"1/7 2010 18:34 troldmanden 030944Jep jeg fik ikke lige læst slutningen der

Enig i din tolkning. Royalties er blevet nedsat men er stadig 2-cifrede. Og det er så pga ændringerne i de autoimmune indikationer GSK har betalt 815 mio upfront. For her spare de ikke blot alle udviklings milestones men også de 2 første salgs milestones samt royalties nedsættes. Så det totalæe fremadrettede otentiale mindskes. MEN det har vi hele tiden vist det violle gøre på den ene elelr anden måde hvis Genmab skulle ud af 50/50 udgifts aftalen.

Så det er stadig en KANON aftale......

Spørgsmålet er så hvor meget kursen vil stige på det her?? Det bliver meget men HVOR meget??1/7 2010 18:48 Cast19 030945Loft på 1.3 milliard om året hvordan skal det forstås er det til deling eller Genmabs andel???1/7 2010 18:51 troldmanden 030946Nej Genmab kan maks betale 1,314 mio i yderligere udviklings udgifter. Heraf maks 154 mio hvert af de følgende 6 år1/7 2010 19:03 Cast19 030947Ja det lyder bedre mon ikke vi er i 150 inden udgangen af 3 kvartal1/7 2010 19:30 gentogen 130948Ved flere gode nyheder over sommeren, så kan selv det vise sig at være lavt sat. Tænk, hvis de nu får solgt fabrikken. Nu vil købere jo vide, at det er blevet meget meget vanskeligere (læs: umuligt)at presse Genmab på tiden. Og mon ikke salgstallene bliver gode. Dette viser jo også, at GSK i den grad tror på sagen. Den kendsgerning i sig selv er jo et monster stærkt signal i lyset af alle mere eller mindre vanvitgtige spekulationer om det modsatte. Og handling taler jo stærkere end ord, så sådan!1/7 2010 19:49 Franquin 030949Enig i at det ser ud til at være en helt forrygende aftale.

Et af de væsentligste ting er det årlige udgiftsloft på 154 mio. kr. til Arzerra udviklingen. Det må påvirke analytikernes estimater massivt og nedtone al frygt for en fremtidig kapitaludvidelse de næste mange år, når fabrikken også bliver solgt.

Den burde vel komme i kurs 100 med penge i kassen og opbakning fra GSK til arzerra kan tilliden måske komme tilbage - og det er vel det der i den grad har manglet til Genmab.1/7 2010 19:54 troldmanden 830950Lad mig starte med at sige det her er lige præcis hvad Genmab havde behov for. Den umiddelbare likviditets udfordring er stort set væk med dagens aftale. For ikke bare får de 815 mio i kassen. Udgifterne mindskes også. Så det kommer til at betyde kursen vil fare mod himlen de kommende dage idet den har være ekstraordinært presset pga likviditet udfordringerne og frygten for en kapitarejsning. Så det er helt igennem super.

Men GSK tager sig selvfølgelig også betalt for ændringen. Så hvad betyder det reelt set for Genmab

Først lige lidt grund data

Fra en nylig Genmab præsentation fremgik det der var $650 mio tilbage i milestones. Den type aftale som Genmab indgik der er ca 50% typisk salgsmilestones. Så i mit eksempel bruger jeg 50%. Jeg antager der er 4 salgs milestones som for nemhedens skyld er lige fordelt. Jeg antager også milestones har været delt lige mellem cancer indikationerne og de autoimmune indikationer. Dvs $162 mio i hver gruppe som henholdsvis udviklings milestones samt salgs milestones

Man har hidtil gætte på at den øvre royalties sats er 35%

Det var basis data. Her er så betydningen af den nye aftaleDen nye aftale siger cancer milestones er blevet halveret. Dvs $81 mio er skåret fra.

Alle autoimmune udviklings milestones er også væk. Det er så $162 mio.

De 2 første salgs milestones for autoimmune forsvinder ligeledes. Dvs $81 mio

Alt i alt har Genmab altså fraskrevet sig muligheden for at få $325 mio eller i danske kroner ca 2 mia i fremtidige milestones.

Dertil skal så lægges at royalties er blevet nedsat for de Autoimmune indikationer. Jeg estimere royalties er nedsat til niveauet 15-22/25%. Altså en nedgang på 5% i ved en lav omsætning og 10-13% i ved blockbuster niveau.

Så Genmab får løst deres finansielle udfordringer mod en mindre langsigtet upside. Men det vidste vi alle jo ville ske hvis en sådan aftale kom. Så det er helt i orden. Men det er nu også tydeligt hvorfor Lisa ikke er her længere. Hun har sikkert modsat sig aftalen og troede hun sad med sikre kort på hånden. Men GSK havde en endnu bedre håns hvorfor de fik tvunget Lisa ud

De ovenstående ændringer skal nu indregnes i analytikernes NPV beregning på samme måde som de ekstra 815 mio skal indregnes. Da de fleste analytikere i forsøget på at retfærdiggøre et lavt target allerede har sat de autoimmune indikationer til tæt ved 0 bør det ikke få den store betydning her og nu. Der er måske nogle enkelte der skal skære 5 kr på den konto. Men det er først når kursen kommer højere op og de gerne vil inkludere autoimmune indikationer igen det får reel betydning.

Men den sandsynlighedsvægtede omsætning af cancer milestones skal nu nedsættes. Så det vil trække i modsat retning af de dejlige nye 815 mio. I mit eksempel er det 500 mio som er sandsynlighedsvægtet. Og da det er spredt ud på en række indikationer så er det næppe mere end 200 mio det koster på NPV. Så med de analytikere der også skal skære lidt på de autoimmune indikationer så bør det maks give 500 mio hvorfor der alligevel vil være en mindre opjustering af NPV på 5-10 kr her og nu.

MEN, MEN, MEN. Det er muligt en hurtig NPV beregning siger der kun skal opjusteres med 5-10 kr. Sådan kommer det bare slet ikke til at forholde sig. For de fleste analytikere har lagt en ekstraordinær rabat på op til 50% ind i frygten for en kapitalrejsning. Og denne rabat skal nu helt fjernes. Og så kommer stemning pludselig til at gå fra trist og negativt til glæde og positiv. Og derfor vil vi se en stribe opjusteringer de kommende dage. Genmab er redet

Vh
T.1/7 2010 20:06 JørgenVarnæs 430951Hej Troldmand - glemmer du ikke alle de udviklingsomkostninger, som GSK vil påtage sige herfra? Der er kommet cap over den totale omkosntinger på 154mio om året og 1,3 mia i alt - desuden skal GEN slet ikke spytte i kassen til udviklingen af RA, men forhåbentligt blot kræve ind ved kasse 1, når der kommer royalties.

Det er noget, der i den grad bon'er igennem i NPV'en fordi risiko fjernes og betalingerne (fjernede omkostningsforpligtelser) pludseligt er blevet frontloadede.

De manglende udviklingsmilestones er jo "blot" blevet vekslet med en fritagelse for at GEN skal betale udviklingsomkostninger.

Som jeg læser aftalen ligger den egentlige fordel for GEN her.1/7 2010 20:11 Solsen 330952Genmab er helt ude over kapitalproblemer med denne aftale....

Super super super god løsning i denne stramme situation for Genmab.

GSK er 100% bag Genmab og kører løbet herfra med Arzerra.

Genmab kan koncentrere sig om udvikling af den øvrige pipeline.
1/7 2010 20:32 troldmanden 130956Hej JV

Jo my bad!! Det havde jeg kun med i mit oprindelige indlæg. Så selvfølgelig spare Genmab penge på den konto. Jeg har hidtil estimeret Genmabs andel til at udgøre ca 400 mio. Så det er ca 250 mio Genmab spare på den konto. Og endnu mere fremadrettet eftersom vi godt kan regne med GSK sætter udgifterne op.

Der er ikke nogen som helst der må være i tvivl om jeg mener det her er en super aftale for Genmab. Men GSK er bestemt heller ikke kede af at øge indtjeningen i de autoimmune indikationer
1/7 2010 20:41 JørgenVarnæs 030957Det er strålende at der kommer turbo på udviklingsarbejdet. GSK må jo se et massivt markedspotentiale i Arzerra og kan vel ikek vente med at trykke medikamentet igennem pipelinen.
Jeg tror, at det er her, der kommer en forskel i fremtiden - plus at der pludselig er værdi i RA, som alle analytikerne har smidt ud med badevandet.1/7 2010 20:47 troldmanden 030959Reelt set så ved vi ikke om det er RA, MS eller andre autoimmune indikationer der trækker mest for GSK. De hidtil viste RA data er i hvert fald ikke prangende. Men selvfølgelig er der værdi i de autoimmne indikationer. OPg det har analytikerne også hele tiden vist. Men når de skulle få kurstarget langt ned så blev de nød til at skære noget fra. Og det blev så autoimmune indikationer.

Der kommer en lind strøm af opjustering i de kommende dage.1/7 2010 20:13 StBr 130953Midt i euforien synes jeg det er sundt, du får indregnet udeblivelsen af nogle af indtægterne i fremtiden.

Jeg forestiller mig i hvert fald ikke at GSK bare er kommet med pengene uden at forlange noget til gengæld.

Meget firkantet er det vel at betragte som om Genmab låner sine "egne" fremtidige penge hos GSK - og det har haft en eller anden pris. Måske er prisen også så stor at Lisa ikke ville være med til det.

Men det er til gengæld en fugl i hånden og ikke ti på taget, hvor de otte måske var fløjet bort.

Set over den samlede levetid på produkterne er jeg overbevist om at GSK nu har en aftale de mener er mere værd end førhen - for hvorfor skulle de ellers acceptere den nye aftale? GSK har råd til at vente på udbyttet, modsat Genmab.

Alt i alt er det vel det der hedder win-win - i hvert fald i den situation Genmab var kommet i.1/7 2010 20:53 troldmanden 030961Hej stbr

Long time no see Håber du har det godt

Ja den nye aftale piller noget ud af det super optimistike bull scenario. Men vi har hele tiden vist at det ville blive konsekvensen for en ny aftale. For spom du rigtig nok skriver til sidst så er det selvfølgelig GSK der i sidste ende tjener mest på det her i kroner og øre.

Men her og nu så er det det helt rigtigge for Genmab. Inen tivl om det. Det e ete nyt kapitel der nu begynder for dem. Et kapitel der handler mom transformation fra et underskuds givende selskab til et profitablet og succesfuldt selskab2/7 2010 11:23 troldmanden 030999På CC kom der væsentligt mere klarhed over hvad det beetyder for Genmab

Fordelingen af milestones er 3 lige store pakker i hendholsvis cancer, autoimmune og salgs milestones.

CFO Eatwell fortalte at den totale milestones pakke nu erreduceet fra $1,5 mia til $1 mia. Så et er altså $500 mio potentielle milestones de har vekslet til 815 mio dkk cash her og nu. Men en del af de $500 var formentligt alligevel aldrg blevet udbetalt.

På den korte bane er det $200-250 mio de nu ikke kan få.

Modsat så er der stadig $350-400 mio i potentielle milestones der kan blve udbetalt de kommende år. Og nu skal pengene ikke gå direkte tilbage til viderudvikling af Arzerra2/7 2010 11:33 JørgenVarnæs 031000Hej Troldmand - Det var det argument, som analytikeren havde. Eatwell var ikke enig med ham og korrigerede. Værdien af den oprindelige aftale var 1,5 mia, men det var med revl og krat. Dvs hvis GEN mødte alle milestones ville de modtage 1,5 mia. Det ville være unaturligt, om GEN var i stand til det - da der f.eks. lå milestones på både RA subcutan og IV.
Det tal - og andre - i den oprindelige aftale er nu opdateret, og der er kommet nye punkter til i den nye aftale.
Derfor giver det ingen mening at sammenligne de to tal 1,5 mia og 1 mia like-for-like. Det er simpelthen æbler og pærer.
Som jeg hører analytikerne, så er 10-øren ikke faldet omkring det markante skift, der sker i RISIKO i og med at GENs side af aftalen flytter fra milestones - til en fritagelse for at skulle afholde omkostninger.
Nu sidder vi med noget så usædvanligt som et biotekselskab uden væsentlig risiko. Hvis du nu spørger på Handelshøjskolen, hvad det er værd - så vil regnedrengene gå AMOK2/7 2010 12:12 troldmanden 031005JV er det ikke også det jeg skriver? "Men en del af de $500 var formentligt alligevel aldrig blevet udbetalt"

I udlandet bruger man ofte begrebet Hollywood milestones når store milestones pakker bliver annonceret. Underforstået en del af pengene vil aldrig komme til udbetaling fordi et stof så skal godkendes i et hav af indikationer, US, EU og Japan samt opnå usandsynligt stort salg for at udløse de "øverste" salgs milestones.

Selv i den nye $1 mia vil der ganske givet være milestones som ender med ikke at blive udbetalt. Derfor mener jeg godt man kan fortage en direkte sammenligning.

Det tal ændre dog intet på det stadig er en KANON aftale for Genmab. For at veksle ca 3 mia usikre/potentielle milestones hvoraf en del først vil ligge efter 2015 til 815 mio i cash her og nu er da formidabelt godt
2/7 2010 12:18 JørgenVarnæs 031006Som jeg læser det du skriver, handler det egentlig om den bashing analytikerne stadig er igang med. De taler om tabte milestones uden at nævne fritagelse fra afholdelse af omkostninger. Det er der, det smukke ligger i aftalen.2/7 2010 12:33 collersteen 031009Og journalist-basher-vinklen har vi også stadig:
http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/186628/ge..2/7 2010 13:00 troldmanden 031014Kan se Direkt også hørte det som der nu er $200 mio tilbage af de nære milestones. Den skal hvis lige genhøres på et tidspunkt for at få slået fast hvad han reelt sagde2/7 2010 12:58 troldmanden 031013Jeg forsår slet ikke hvordan du kan mene jeg basher??? Hvert eneste indlæg jeg har skrevet i denne tråd(og andre steder siden nyheden kom ud) nævner jeg hvor godt det her er for Genmab.

Det er korrekt jeg ikke fik udgifts niveauet med i det lidt længere indlæg højere oppe. Og det var selvfølgelg en fejl idet jeg selv har nævnt det i tidligere indlæg.

Men det er det da stadigt lige så vigtigt at se på de milestones som de nu ikk længer kan få. Det er da ganske givet også derfor en analytiker Som Bowers fra D ikke opjustere med mere end 20 kr her og nu. For jeg ved han havde lagt en del milestones ind de kommende par år. Og de skal nu reduceres.

Igen der kan ikke herske nogen tvivl om JEG VITTERLIGT mener det her er en KANON god aftale for genmab Sendte da også en tillykke ønskning til Genmab i aftes2/7 2010 11:35 akademikeren 031001Det er ikke korrekt troldmanden1/7 2010 20:51 akademikeren 030960nogen fik ret, andre tog fejl. Kursen er altid rigtig. Vi ses til CC imorgen kl- 10.001/7 2010 21:05 gentogen 030962Med hensyn til milestones i T s regnestykke, så er det rigtigt, at vi har hørt tallet 650 millioner dollars for nylig, men som jeg erindrer det, var det vist ikke et maks. tal eller et faktisk tal, men blot et "realistisk" skøn over milestones i de kommende år - fremsat af Eatwell.

Uanset hvad, så er det klart, at GSK også må mene, at dette er til deres fordel. Jeg tror blot, at det er temmelig underordnet i forhold til Genmab, om det koster lidt eller ej, da vi jo har lært lektion, at markedet hader risiko - ikke mindst i disse tider. Og nu er der jo dømt maks sikkerhed for udgiftsloftet i flere år frem. Om med udsigt til endnu mere sikkerhed,så bør alene stemningen løfte aktien 100%.

Og mon ikke Eatwell er mand for at passe på skillingerne denne gang!!1/7 2010 21:14 Solsen 030965GSK vil gå efter sc versionen i RA og hvis den virker vil der være et enormt marked og nogle år.

Vigtigst af alt så er Genmab fundamentalt ændret på vigtige økonomiske parametre og kan realistisk bliver overskudsgivende i 2011 - som det første danske biotech firma.

Ingen nye emissioner og en bunke waarants fra Lisa der slettes

Potentialet intakt og ikke billig til salg pt......1/7 2010 21:34 troldmanden 030967Hvorfor slettes Lisas warrants? Er det ikke meget normalt man beholder efter man forlader selskabet. Jeg kender i hvert fald flere som stadig har warrants i selskaber de ikke længere er ansat i1/7 2010 21:53 thro 030968Fremragende læsning, det understreger potentialet af Arzerra og sikrer Genmabs likviditet.
Hvad får GSK ud af den nye aftale??? Det er nok rigtigt at Royalties bliver mindre på det autoimmune område, men vigtigst af alt kan der sættes ekstra fart i udviklingen.
Den eneste ulempe jeg kan se for aktionærerne er at spekulationerne om at GSK vil købe Genmab selvfølgelig ophører nu.....
God fornøjelse til dem som kan følge markedet i morgen.
/thro1/7 2010 22:15 Sukkeralf 030969Svært at forestille sig en bedre løsning, så det bliver godt nok spændende at se kursstigningen i morgen - og ikke mindst hvad analytikernes nye kurstargets bliver.

Enig med Thro i at eneste negative ting (for den kortsigtede) er at GSK køb af Genmab ikke kommer på tale - får Arzerra succes, så skal det jo nok visse sig også at være en god ting.

Rart med en positiv historie indenfor biotek herhjemme - det var blevet lidt surt efterhånden.

Gætter også på en stigning på >75% i løbet af næste uge - men igen det er altid lidt svært med Genmab

Mvh
Sukkeralf1/7 2010 22:33 gentogen 030970Efter min mening kun super fantastisk godt, at GSK køb er aflyst. Det er det bedste af det hele. På sin vis også det mest overraskende.1/7 2010 22:40 JensH 030971Fantastisk historie - og lykkelig afslutning (eller bare en god begyndelse på en ny historie). Hvem skulle have troet det ud over alle de gode folk på dette site. Jeg er ikke sikker på, at jeg havde holdt ud hvis ikke jeg havde fået så megen god information herinde. Tak, tak, tak.

Jeg sælger iøvrigt ikke mine G aktier. De er blevet et personligt minde fra en meget interessant tid. Og så stiger de forhåbentligt også over de næste par år :)

Kærligst Jens

PS: Hvad i alvedden skal vi nu til at købe? Neurosearch?
De burde have steget 20% på nyheden i går om fordobling af potentiale.2/7 2010 12:10 McJanus 031003Jeg lyttede med på cc og fulgte samtidig debatten på chatten.

Der er en ting, som måske bør have lidt mere opmærksomhed.

Fabrikssalg - hørte jeg forkert, eller nævnte Jan muligheden for at fabrikken kunne indgå i en ny partneraftale?
Jeg synes Jan var meget svævende: Vi forsøger at holde tidsplanen, vi er meget optimistiske, vi er i snak med mulige seriøse købere, vi lader os ikke presse på prisen .... men vigtigst: Vi har nu en række NYE optioner, så vores deadline er ikke længere en prioritet (sådan opfattde jeg det, og tænkte at det var nogenlunde sådan jeg selv ville formulere mig, hvis jeg ikke skulle sige for lidt (ny åben strategi) eller for meget (kan ikke omtale en evt forhandling om ny partneraftale på nuværende tidspunkt).

Kan fabrikken anvendes til både at fremstille CD38 materiale til testforsøg og håndtere en produktion af anden medicin fra en CD38 partner?

Jeg har måske røget noget jeg ikke kan tåle, men ...2/7 2010 12:11 akademikeren 031004du har ret, men fabrikken er købt til at producere zalutumumab.....så på den korte bane kan de lave en genial aftale der....TRÅDOVERSIGT