Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Eitzen Maritime Services går ut av ship management


31031 fcras 2/7 2010 22:14
Oversigt


Published: 15:13 CEST 02-07-2010 /Thomson Reuters /Source: Eitzen Maritime Services ASA /XOSL: TICKER EMS /ISIN: NO0003075905

Eitzen Maritime Services går ut av ship management


Eitzen Maritime Services ASA (EMS) har inngått en avtale om salg av sin ship management-virksomhet. Salget gjør at EMS kan fokusere på skipshandel og ytterligere styrke posisjonen som global markedsleder.


EMS Ship Management har teknisk drift og/eller mannskap på totalt 48 skip. Avhendelsen av denne virksomheten gjenspeiler selskapets strategi om å konsentrere seg om ship supply-virksomheten.


Ship management-aktivitetene kjøpes av Sanary Ltd på Bermuda og avtalt kjøpesum er 24 millioner kroner. Salget forventes gjennomført i august 2010 og representerer en negativ resultateffekt for EMS i tredje kvartal på om lag 3,5 millioner dollar.


EMS har utstedt en selgerkreditt for kjøpesummen, denne forfaller til betaling senest 1. mars 2011. Oppgjør kan skje kontant eller ved EMS-aksjer som i dag eies av Sanary. Skulle kjøperen velge oppgjør i EMS-aksjer, er kjøpesummen fastsatt til om lag 34 millioner EMS-aksjer. EMS har også en call-opsjon for det samme antall aksjer til samme pris.


- Vi er tilfreds med at vår ship management-virksomhet videreføres hos nye og profesjonelle eiere. Vi er trygge på at dette salget vil være positivt både for kundene og for sjøfolkene om bord. Salget gjør det mulig for EMS å konsentrere ledelse og finansielle ressurser om den videre utviklingen av våre ship supply-aktiviteter, sier adm. direktør Annette Malm Justad i Eitzen Maritime Services.


Ship management-aktivitetene representerer mindre enn fire prosent av EMS samlede salg. Som en følge av den internasjonale shippingkrisen har denne divisjonen hatt redusert omsetning og pressede marginer i 2009 og 2010. EMS har gjennom de to siste årene restrukturert divisjonen, blant annet er antall driftssentre redusert fra seks til de to gjenværende sentrene i Singapore og India.



I de siste tre årene har skipshandel vært det primære virksomhetsområdet for EMS. Gruppen har utviklet seg til verdens største ship supply-selskap etter blant annet oppkjøp i Europa og Midt-Østen. EMS har nå virksomhet i mer enn 60 havner over hele verden. Omsetningen er nær 500 millioner dollar og gjenspeiler en balansert kundeportefølje i flere ulike markedssegmenter.



I tiden som kommer vil EMS fortsette å forbedre og ekspandere ship supply-virksomheten og videreutvikle sitt unike tjenestetilbud.



Salget av ship management-aktivitetene forutsetter godkjenning i EMS generalforsamling, som avholder 27. juli 2010.


For nærmere informasjon, kontakt adm. direktør Annette Malm Justad, telefon 9520 9396 eller finansdirektør Knut Abrahamsen, telefon 9240 1038

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12


Pressemelding nr 10:
http://hugin.info/137138/R/1429390/376465.pdf
------------------------------------------------------------------------------
http://www.ems-asa.com/




TRÅDOVERSIGT