Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto - aktieanbefaling HOLD - Det Gyldne Kvartal


31501 fillandkill 24/7 2010 15:31
Oversigt

Jeg tror så småt at ventetiden i BioPorto lakker mod enden, og den næste måneds tid bliver interessant.
Derfor vil jeg give aktien en anbefaling der hedder HOLD, jeg går ud fra at de der kender aktien har positioneret sig efter deres risiko villighed, det er ikke en aktie der tåler at man springer ind og ud, da selve grundlaget for momentum endnu ikke er etableret.

Og det er det jeg ser tage sin start i løbet af den næste måneds tid. Jeg vil kort forklare (Lang forklaring) hvad jeg ser sker i den kommende tid.

Grunden til at jeg idag giver anbefalingen HOLD, er at de næste 14 dage kan blive meget interessante.
Der har været meget ventetid i aktien, kombineret med strategiskiftet i August sidste år, som en del aldrig har gennemskuet, så giver det til de uvidende 2-3 års ekstra ventetid, men nu er vi i en situation hvor vi ved med sikkerhed at ventetiden kulminerer løbende med kickoff senest i første kvartal 2011 med selskabets forventninger for 2011.

BioPorto har meldt helt klart ud d. 6 Juli, at de nu er klar til at indgå salgsaftaler på den nyudviklede homogene test, dog siger de først med levering i 2011. Endvidere snakker de om partner og distributionsaftaler, og nævner i samme meddelelse at ledelsen tropper op, sammen med salg og marketing, det er første gang vi hører det. Så det der sker nu, er at BioPorto er igang med indsalget (Hegu oversættelse) hvor de aktivt forsøger at indgå salgsaftaler på den homogene test. Det er i sig selv en milepæl, idet de har været meget tilbageholdende, sikkert fordi at de først nu kan gennemskue tidslinien mht. hvornår opskalering og stabilitets studier er overstået.

Mht. eventet i næste uge, som løber fra d. 27-29Juni, (Tirsdag til Torsdag) så beskriver BioPorto det som en unik mulighed for at præsentere selskabets nyligt færdigudviklede homogene NGAL test.
"AACC American Association for Clinical Chemistry, The Largest Clinical Lab Exposition in the World"
http://www.aacc.org/events/2010am/pages/default.aspx

Bliver der indgået en leveringsaftale på denne messe, eller i forlængelse deraf, så må det anses som værerende kurspåvirkende nyheder, der skal meldes til fondsbørsen.

BioPorto opnåede i Februar ISO 13485:2003 som er essentielt i et hvert henseende mht. registrering af den homogene test, både i EU, men også lande som Kina, Brasilien og Rusland. Endvidere opnåede BioPorto også ISO 13485:2003 certification under CMDCAS (Canadian Medical Device Conformity Assessment System)
Med ISO certificeringen i hånden, har selskabet sikret et kvalitetsstyringssystem som ikke bare gør registreringen af testen mulig, men samtidig appellerer til alle de større selskaber indenfor rutine diagnostisk, faktisk er det et krav at leverandører er ISO certificeret.
BioPorto fortalte i seneste nyhedsbrev, at EU registreringen af den homogene test, forventes færdig på samme tidspunkt som opskalering og stabilitets studier bliver afsluttet, da de selv, i takt med udviklingen, færdiggør EU registreringen. Vi skal lige huske på at den homogene NGAL test ikke et er medikament der skal godkendes, men blot et generelt diagnostisk produkt, der skal registreres. Efter registreringen af testen, er BioPorto klar til at levere. Og vi har tidligere hørt fra Christina Tønnesen, at de allerede er oppe på anseelige mængder, mht. antistoffer og kalibrator materiale.

Med den indtægt og burn vi havde i Q1 2010, regnede jeg mig frem til at vi sluttede året med 550Tkr på bankbogen, såfremt Q2,3 og 4 var uændrede ift. Q1. -Q1 2010 blev det bedste kvartal for BioPorto nogensinde, og omsætningen har været støt stigende de sidste åringer. Q2 2010 forventer jeg bliver endnu bedre end Q1, da der er kommet en hel del positive meldinger, der bør forbedre regnskabet, i Maj måned blev der indgået en eksklusiv aftale med det russiske selskab Diakon Ltd. som er specialister i registrering og distribution inden for det klinisk diagnostiske laboratoriesegment. Det kaster sikkert ikke alverden af sig i Q2, men det er vigtigt for Q3 og Q4 2010, da det kan medvirke til et endnu bedre regnskab, og Rusland er et oplagt ELISA land. Endvidere begyndte ALPCO en ret omfattende markedsføring af dyre NGAL testene i USA i 2. kvartal, ALPCO har tidligere nævnt at de forventede over tid, at bidrage med en omsætning på 1-3 Mio$, og kigger man på regnskab for Q2 2009, så steg selskabets NGAL portefølje med hele 79%. Derfor antager jeg at Q2 bliver bedre end Q1.
Endvidere har jeg en lille forhåbning om at når BioPorto melder ud om lancering i midten af 2011, som senere rykkes til primo 2011, at de stadig har en buffer, så vi måske hører om lancering af den homogene test i Europa, allerede i 2010.

Mht. salg af den homogene test i USA, så er det eneste der forhindrer BioPorto i at sælge testen, en FDA registrering af testen, og i selskabets Q1 fortælles at 1. kvartal bl.a. er blevet brugt til at inkludere amerikanske standarder med henblik på at få The NGAL Test FDA-registreret i USA. Hvis ikke FDA ansøgningen er indsendt, så er det snart op over, derfor forventer jeg at salget i USA starter i 2011, om det er primo, eller ultimo afhænger alene af behandlingstiden hos FDA, som BioPorto tidligere har estimeret til 3 måneder.
Det er en forkert antagelse, når folk tror at det amerikanske cut-off patent er en hindring for BioPorto for at afsætte produkterne, - BioPorto ansøgte om US patent d. 20 december 2005, og fik en international publicering af patentet d. 29 Juni 2006,
http://www.ngal.com/content/download/996/33947/version/2/file/NGAL_patent_application.pdf

i og med at patentet er publiceret, forhindrer det andre aktører i at sælge deres NGAL test, ligeså vel som både Abbott og BioSite/Inverness allerede inden EPO havde afgjort det Europæiske patent, havde lavet licensaftaler med CCH (Cincinati Childrens Hospital) om salg i EU.

Det korte af det lange er at BioPorto frit kan sælge deres test i USA, efter FDA registreringen, og salget er beskyttet indtil der falder afgørelse i patentsagen, skulle BioPorto´s amerikanske patentansøgning modtage en final rejection, så betyder det at andre måske kan få godkendt et patent, men indtil dette er publiceret, kan BioPorto frit sælge deres test. Så uanset hvad, så får BioPorto 2-5 år hvor de frit kan sælge deres test, dog måske i konkurrence med andre.

Selvom patentansøgningen fik first rejection i April, så er det overhovedet ikke ualmindeligt, 2/3 af alle patenter får en afvisning hos USPTO første gang, og i sidste ende får 2/3 af alle ansøgninger godkendelse i sidste ende, viser statistikken. BioPorto´s patentrådgivere Høiberg http://www.hoiberg.com/our_experts/
udtaler sig iøvrigt i Q1:
I april har selskabet modtaget den første behandling af cutoff-patentet fra den amerikanske patentmyndighed (USPTO). Førstebehandlingen afviser foreløbigt patentet. BioPortos patentrådgivere fra Høiberg A/S og den amerikanske rådgiver oplyser at en initial afvisning af patentansøgninger er sædvanlig i USA og har efter en grundig gennemgang af eksaminators begrundelser for afvisning informeret om, at de foreliggende indsigelser mod patentet ventes at kunne overkommes, resulterende i et kommende US patent.

BioPortos homogene test (Fuldautomatiske) fungerer på både urin og blod, hvor Abbotts kun fungerer på urin, og Inverness triage kun på blod, så uanset hvad, så har BioPorto et kæmpe forspring, og kan levere en enkel test der kan alt. Dvs, at i eventuelle licensforhandlinger, hvor licenstager sikkert vil ønske en eksklusivaftale, er der plads til 2 eksklusivaftaler, 1 på urintest, og 1 på blodtest, det må være blodtesten der er dyrest, idet den nemmere kan indgå i rutine diagnostik. Men jeg har stadig en ide om at BioPorto har været afvisende for en aftale indgåelse, førend de kunne se målstregen, og fået de input der fandtes i mellemtiden.
Dels er det en fornemmelse, men Thea har også på et investormøde fortalt at de allerede havde en kontrakt på en eksklusivaftale, der kun manglede Thea´s underskrift, -Den har åbenbart ikke været god nok, eller også har de ikke haft så travlt.

og hvad er så potentialet for BioPorto... jeg kunne finde mange links og "beviser" på nettet, for at understøtte NGAL testens potentiale, men hvis du ikke selv kender potentialet, er det meget bedre at du selv søger rundt, og bliver klogere.
jeg vil dog lige ridse nogle småting op, NGAL testen vil være medvirkende til at redde utallige menneskeliv, og gøre livskvaliteten væsentligt bedre for nyresyge, - den test der bruges idag, som standard, ved alle hospitalsbesøg er serum kreatinin testen, som Doctor skrev, uanset om det er et brækket ben, eller ondt i maven, så foretages testen, - den tager 24-48 timer før den giver svar, og ved nyresyge betyder det at nyrens funktion er halveret, når diagnosen kan stilles. Og i det studie jeg linker til nederst, kan man bl.a. læse om hvor store ekstra udgifter der er til forlængelse af hospitalsbesøget, pga. den senere diagnose. Scenariet med NGAL testen er altså at behandlingen kan starte 24-48 timer tidligere, og udgangspunktet er væsentligt bedre, idet nyren effektiviteten ikke har nået en halvering.

Dødeligheden for nyrepatienter er temmelig stor, fandt et resultat fra USA, hvor der i 2001 døde ca. 4 personer i timen af nyreskade. Og så vidt jeg husker, så er der ca. 14 millioner tilfælde af AKI om året.
I investorpræsentationen fra Q2 2009, står der iøvrigt at nyresvigt rammer ca. 5% af alle hospitalsindlagte, og der er nu solid evidens for, at patienterne dør af nyreskade og ikke med nyreskade (Stengaards mantra) ?en tidlig diagnose er derfor afgørende.

Men hvis der er 14 millioner tilfælde af AKI der skal testes med en NGAL test, og måske flere gange for at monitorere udviklingen, så tænk på hvor mange der skal testes, for at finde de 14 millioner. Dvs, at NGAL testen faktisk ikke får sit største salg ved at diagnosticere nyreskade, den får sit største salg ved at sortere de raske patienter fra.

Patentet dækker diagnostik af nyrelidelser ved anvendelse af cutoff (grænse) værdier for NGAL i urin, plasma eller serum, som skelner mellem nyrelidelser og andre sygdomme, og også forudsiger dialysebehov

Folk griner af mig når jeg kommer med kursmål på aktien, men hvad er det egentligt vi har i vente, hvis tingene falder ud i BioPorto´s favør....

BioPorto beskriver jo selv potentialet som 175 millioner test pr. år, med en salgspris på 50-100kr pr stk.
dvs. med andre ord en omsætning på imellem 8.750.000.000 og 17.500.000.000kr.

Jeg kan sgu godt forstå folk griner når jeg kommer med kursmål..

Best case for den næste måned hvor jeg anbefaler HOLD på BioPorto aktien er at BioPorto kommer hjem fra USA med minimum 1 orde på The NGAL test, og helst ordrebogen fyldt op, sker det, kan vi håbe på at høre noget allerede på næste fredag, eller i forlængelse af messen, -alt andet lige, kan meddelelsen med større sandsynlighed komme hvad tidspunkt det skal være, efter næste torsdag..

Det betyder, hvis BioPorto får en leveringsaftale til 2011, at denne højst sandsynligt kan virke som garanti overfor pengeinstituttet, såfremt finanserne bliver små sidst på året, jeg ved det ikke, men det er da ikke utænkeligt at en leveringsaftale kan belånes.

jeg har gået med dette indlæg i baghovedet i snart 14 dage, hvor jeg prøvede at koge det lidt ned..
det lykkedes ikke særlig godt..

FillandKill

NB: husk nu... HOLD på BioPorto, eller jeg bliver stiktosset..

her er et link til et studie der absolut er værd at læse, som lovet ovenfor
http://content.karger.com/produktedb/produkte.asp?typ=pdf&file=000227785



24/7 2010 20:46 pumpa 131503



Rigtigt godt indlæg, tror også at nærmeste fremtid bliver rigtig spændende, på den fede måde.....



25/7 2010 12:13 fillandkill 131508






25/7 2010 21:08 fillandkill 431513



Eli Lilly mente for nogle år siden at have en blockbuster i produktet Xigris, dog rendte de ind i nogle problemer med at mange af de patienter der var indlagt med sepsis fik nogle ret alvorlige bivirkninger ved brugen af Xigris.

Og derfor blev Xigris valgt fra hos de behandlende læger, da een behandling med Xigris kostede i omegnen af 40.000kr, og temmelig mange fik alvorlige bivirkninger.

BioPorto skønner at ca. 900.000 patienter indlægges årligt med sepsis (betændelse i kroppen) og BioPorto´s APC-PCI test kan selektere hvilke patienter der ville få gavn af Xigris.

det er deri humlen ligger, mht. en eventuel licensaftale med Eli Lilly.



26/7 2010 02:24 swingkid 031515



Super indlæg - Jeg undres også over at BIOPO kan købes i 5,70. Upside er enorm!



26/7 2010 21:58 fillandkill 131530



Jeg tillader mig lige at poste et indlæg som CSinvest lagde i chatten.

AACC Meeting: Buzz Coming to Fuel the Rally In Diagnostic Stocks

http://www.raygent.com/

og Abbott holder workshops i forbindelse med kongressen
# Tuesday, July 27 at 6 p.m.: om NGAL
http://www.abbott.com/global/url/pressRelease/en_US/60.5:5/Press_Release_0883.htm

Igen, som BioPorto skriver, en unik kongres, og en unik mulighed for at promovere The NGAL test.



26/7 2010 22:07 csinvest 031531



Du arbejder i sagens tjeneste så det er ok. Jeg poster ikke noget jeg ikke vil citeres for så anytime my friend.



27/7 2010 21:33 csinvest 031552



Ny ARCHITECTPLUS platform fra Abbott netop released idag.

http://www.abbott.com/global/url/pressRelease/en_US/60.5:5/Press_Release_0884.htm




28/7 2010 06:16 Kim 331553



Men igen INTET omkring Ngal i det

De er vist på skideren, altså Abbott

Kim



29/7 2010 09:51 Kim 231583



http://www.invernessmedical.com/news/upload/ALR%20Q2%202010%20Conference%20Call%20Script.pdf

De nævner det, men også kun NÆVNER........ de ved jo godt hvor "hunden" ligger begravet

Kim



TRÅDOVERSIGT