Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Følg en nybegynder


31579 Lokomotivet 29/7 2010 08:20
Oversigt

Hej folkens

For ca 1 1/2 - 2 år siden begyndt jeg at invistere i aktier, købte over et halvt års tid for 40-50.00 kr i diverse danske aktier. Der er blevet købt og solgt lidt siden, og har været så heldig ikke at have hverken tabt, eller vundet synderligt på min køb og salg. Min invistering er vel vokset omkring 5 % i alt.

Meningen med det her indlæg, er at jeg fremover vil ligge mine strategi, tanker, overvejelser omkring mine invisteringer frem, som inspiration til andre nybegyndere og hvem der ellers skulle have lyst til at læse med.

Det der indtil videre er på plads, er følgende:

Strategien er løbende at bygge porteføljen op.
Startkapital 40.000 + det jeg løbende får sparet op.
Prøver så vidt muligt at holde en fordeling på 25 % obligationer og 75 % aktier
Tidshorisonten er langsigtet


30/7 2010 10:26 Lokomotivet 131638Mit først køb bliver DSV, vælger af bruge den strategi Akademikeren beskriver i slutning af denne video:

http://www.proinvestor.com/boards/31285/Akademikerens-Aktieskole-lektion-1---Portefoeljestrategi

Har idag købt 20 akiter a 101,20 og vil over det næste års tid købe løbende op for 10.000 ialt.

Syntes DSV virker som et solidt og driftsikkert firma som vil stå stærkt fremover, hvilke dagens regnskab vel også viser uden at have den vild forstand på det, men har lagt mærke til at de, de seneste år har fået styr på gælden og tilmed nedbragt den betydeligt. ydere mere kan jeg godt lide deres forretnings model og ser dem som "forholdsvis" sikker invistering.

Kommentare og input modtages med kyshånd.30/7 2010 11:16 knoxville 031639Fornuftigt valg af aktiekøb, DSV regnskab ser positivt ud med bl.a. øget omsætning. Fremtiden ser også lys ud, jævnfør den stigende økonomi og større handel der kommer til at foregå som kræver en masse transport af varer på tværs af landegrænser.31/7 2010 07:29 akademikeren 031647Jeg synes også regnskabet så solidt ud. Det styrken ved en forretningsmodel hvor man qua sin forretningsmodel har lav kapitalbinding og derfor ikke bliver ramt så hårdt i en nedgangsperiode og kan skalere op når markedet går op. Det bliver spændende at følge dit næste køb også.

Jeg vil anbefale at du mindst får 8 aktier i din portefølje så du lægger måske op til en for stor andel af DSV.

Det er helt sikkert sådan at en largecap virksomhed med et etableret marked er mere sikkert end et small cap firma, men det er også sådan at DSV er forholdsvis konjunkturfølsom for generel nedgang i økonomien. Men igen deres forretningsmodel gør en del ved at mindske netop den risiko.
2/8 2010 18:13 Lokomotivet 031694Ja ved godt jeg ligger op til en stor andel DSV aktier pt, men eftersom porteføljen liver bygget op over det næste årstid, skulle det gerne ende med at den kommer til at ligge mellem 10-15 %

Har de 40.000 som start kapital, men får stor luft i privat økonomien så jeg har en 3000-4000 om måneden som vil gå til opsapring/aktiekøb.

Teknisk analyse, r jeg ikke begyndt på at læse om endnu, men er da helt sikkert noget jeg vil prøve t sætte mig ind i i fremtiden.

Det jeg har kig på pt er nogen invisterings foreninger der er rettet mod asien og sydamerika.

Danske aktier har jeg følgende i kikkerten:

Royal unibrew (virker til de har fået vendt den skuden og fået styr på gælden)

Parken sport og entertainment (Selv om der i mange år er blevet sagt det ikke er fodbold delen der skal redde forretningen, ser jeg faktisk dette som rimeligt sandsynligt at det bliver deres redning. Med gode resultater i år, er der udsigt til en plads direkte i champions league for de Danske mestre i nær fremtid)1/8 2010 23:25 Stromgren 031677Det lyder spændende, jeg ser frem til at følge med. DSV virker som et fornuftigt køb, set på det fundementale og langsigtetede. Hvis du kigger på aktien med de tekniske analyse briller tror jeg dog at du vil finde tidspunkter hvor du kan samle den op en del billigere.

sent from iPhone2/8 2010 13:58 akademikeren 031688Hej Stromgren, lige netop dette har lokomotivet så forsikret sig imod ved at købe mindre portioner henover året. Og lige nu ser timingen jo helt rar udTRÅDOVERSIGT