Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk opkøber dansk biotech selskab


31643 troldmanden 30/7 2010 15:23
Oversigt


Ja det er ikke faktuelt endnu. Men det kan meget vel blive en overskrift vi vil se i løbet af efteråret. For i følge Bloomberg er Novo Nordisk lige nu i en budkamp med ærkerivalen Eli Lilly om købet af det unoterede danske biootech selskab Ascendis Pharma. Og i følge Bloomberg har Novo Nordisk budt $400 mio. Det er altså ca det samme som Genmab og Neurosearch koster... Og så er de kun 25 ansatte....

Ascendis Pharma har projekter indenfor både diabetes, væksthormoner og CNS. Det er selvfølgelig primært det første Novo Nordisk går efter. For det viser sig at Ascendis teknologiske platform via en reformulering kan forlænge virkningen af deres medicin så patienten ikke så ofte skal stikke sig med en nål. Nogle af deres projekter nævner de dosering kun 1 gang om måned.

Hvis det lykkes Novo Nordisk at opkøbe Ascendis foran Eli Lilly så vil de dog sikkert gerne frasælge CNS rettighederne. Spørgsmålet er så hvor sultne Lundbeck er. Og i princippet også Neurosearch hvis HART studiet med Huntexil går godt. For det er faktisk endog særdeles interessant med et skizofreni stof som kun skal tages én gang om måned. Det giver nogle helt nye perspektiver i en sygdom hvor mange patienter stopper med at tage deres medicin så snart de bliver udskrevet fra psykiatrisk afdeling. Men med en medicin der holder en hel måned per behandling så vil det blive meget lettere at fastholde denne gruppe patienter i medicinsk behandling. Og det vil være til store gavn for både dem selv og omverden.

Jeg tror godt Lundbeck kunne være et rigtig godt bud på en køber af CNS stofferne og rettighederne til at udvikle nye CNS stoffer. Jeg ville ønske Neurosearch også kunne være med i kampen. Men rent timingsmæssigt så sker det nok ikke

Se mere på den vedhæftede fil som er en præsentation af selskabet
TRÅDOVERSIGT