Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Er Greentech Energy System ved at blive solgt?


31801 troldmanden 5/8 2010 14:27
Oversigt

Der sker et eller andet i Greentech Energy System. Jeg har lige talt med en som har læst den nye Goldman Sachs analyse som kom ud den anden dag. Nu er det selvfølgelig altid interessant når et stort analysehus går ud at siger køb, aktien burde koste 25 kr.

Men det der er specielt interessant er det de skriver forneden i deres disclaimers. Der står de forventer at modtage betaling for "investment banking service" i løbet af de næste 3 mdr. Groft sagt er der kun 4 service det kan dreje sig om.

1. hjælpe med et salg af hele selskabet
2. hjælpe med et salg af et eller flere projekter
3. hjælpe med at skaffe flere penge(lån, kapital udvidelse)
4. hjælpe med at finde en ny investor hvis en af de nuværende store investorer vil ud

Tror jeg så på selskabet er ved at blive solgt? Hmm tja bombumelum. Jeg kan argumentere både for og imod. Men nej jeg tror desværre ikke det er det som GS hjælper med. Men de skal da bare vide at de godt kan få mine til kurs 35

Nummer 3 har de ikke for alvor behov for. Nuvel de kan godt bruge lidt ekstra cash til cadau 2/3. Så jo det kan godt være her Goldman Sachs er med

Mit bedste bud vil dog være det er den seneste tids konsolidering i Italien der har åbnet nogle muligheder for frasalg af et eller flere af deres projekter og Goldman Sachs så hjælper i den forbindelse. Og med de seneste handlede priser på 2,2-2,4 mio euro per mw, mens GES kun har gæld for under 1,5 mio euro per mw så kan der ligge en stor frigørelse af likviditet og opjusteringer efter som projekterne også står bogført til en værdi langt under det niveau.

Det bliver spændende at se hvad der kommer af nyheder i den kommende tid som Goldman Sachs kan formodes at have været involveret i. Og skyldes denne uges stigende kurs og handelsvolume måske lignende spekulationer fra andre eller er det udelukkende pga den nye italienske lovgivning

Vh
T.5/8 2010 23:13 hrolsen 031817Kunne man forstille sig et salg af enten Messina, eller Cadau 1 + de ikke opførte 2 og 3???

Begge projekter kunne indbringe en pæn sum penge med de priser som markedet og den rigtige køber er villig til at give.
Jeg har længe troet på at dele af selskabet skulle sælges fra, primært Messina, men jo mere jeg tænker over det kunne det nemt være Cadau 1 + 2 og 3 som Greentech med fordel kan sælge.

Hvad tror i???

Et er sikkert, et helt eller delvis salg vil flytte aktien kraftigt op, da aktien handler væsentligt under K/I og et salg vil afslører de skjulte værdier.

Så lad os håbe på, at vi ser kurs 30-35 indenfor de næste 6 md.
6/8 2010 00:14 troldmanden 331818Jeg vil meget, meget nødigt af med Messina. Det skyldes at afregningsprisen på sicilien er markant højere end resten af landet. Vi snakker ofte 15-20 øre mere. Men nogle gange kan det kortvarigt være op til 50 øre mere.

Se side 2 af vedhæftede fil med gennensnits afrenings priser.

Udover de højere afregnings priser så er Messina også det projekt som kan producere flest kwh per mw. Så det er altså i den grad kronjuvelen i deres pf. Og de får formentligt ikke flere projekter på Sicilien. Så i mine øjne gælder det om at holde fast på det projekt med mindre nogen kommer og byder 3 mio euro per mw. Og det sker nok ikke

Cadau 1 kunne være et godt bud på et salg. Og skulle det ske vil en køber sikkert også gerne sikre sig cadau 2/3. Men spørgsmålet er om de kan strikkes en aftale sammen som er attraktiv nok i forhold til salg af Cadau 2/32 så længe de ikke er i drif. Det giver ikke megen mening at frasælge 2/3 inden opstilling hvis de kun kan få 100-200.000 euro per mw.

Men lad os se om Goldman Sachs er involveret i et salg af ovenstående parker. Et eller andet må der være på vej
pdfItalienske_afregnings_priser_p__st..6/8 2010 08:56 hrolsen 031824Tak for et fint svar, det bekræfter mine egne tanker omkring casen. :-)7/8 2010 15:45 Gjern 031850Jeg spurgte troldmanden om et link til et af de eksempler han refererer til med priser på 2,2 - 2,4 euro pr. mw og har fået et eksempel fra ham:

http://ergrenew.it/homeEN/media/pressReleases/pressRe..

Måske I andre også er interesserede.4/9 2010 14:19 doodha 032893Hej Troldmand

Det har så nok været mulighed 4, som Goldman Sachs har hjulpet med: hjælpe med at finde en ny investor hvis en af de nuværende store investorer vil ud.

Det er sandsynligvis det der er sket med Staxbos salg til GWM.

Så må vi håbe, kursmålet også snart bliver nået...TRÅDOVERSIGT