Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DLH - på vej væk fra default...


31811 mrBlack 5/8 2010 20:07
Oversigt

En af børsens mindre medlemmer er DLH som kommer med regnskab 25. august. DLH fortjener noget mere interesse (og ja jeg er lang men har ikke hår på brystet til mere end lige at dyppe tæerne...;−)

DLH stirrede ned i afgrundens dyb i 2009 men investeringscasen er i stigende grad blevet interessant.

P&L i Q2 er ikke let at vurdere men meget taler for et godt resultat. Der er meget lidt gennemsigtighed på handlen med træ men tropisk hårdt træ priser kan trackes i noget som hedder ITTO's markedsrapport. Kan googles. Gratis nyhedsbrev. Her kan læses at træpriserne på tropisk hårdt træ er stigende.

Volumen er imidlertid meget lav specielt i Europa pga. de svage byggekonkjunkturer. Det er der ikke udsigt til at skulle ændres meget ved i 2010.

De stigende priser påvirkede Q1 meget væsentligt og man løftede guidance fra 0m i EBITDA til 30-60m.

Der er en frasalgsproces i gang og den er on track. Vi har dog kun set et salg p.t.

I juni udsendte de følgende:
DLH offentliggjorde en ny treårig strategi, ?Tilbage til kernen?, i marts 2010.
Det er i strategiperioden målet at fokusere kræfterne på handel og logistik og
således frasælge aktiviteter inden for skovbrug og produktion, herunder
betydelige aktiviteter i Malaysia, USA, Holland, Congo-Brazzaville og Gabon.
Som led i strategien er det planen at frasælge virksomheder og aktiviteter for
ca. DKK 300 mio., og der er i dag indgået aftale om salg af aktiver i selskabet
PW Hardwood LLC, Pennsylvania, USA. Købere er MacDonald & Owen Veneer and
Lumber Co. Inc. og Emerald East Limited Partnership.

De forbedrede priser taler for at DLH kan fortsætte salgsprocessen med succes som skal være afsluttet medio 2011 efter aftale med bankerne. Jeg vil også mene at aktiviteterne der er til salg i Congo som er certificeret hårdttræ kan sælges til pensionskasser etc som vil have bæredygtig skov. Det er kpmg i paris som står for salget af dette nøgleaktiv.

Risiko: Gælden er meget høj. Svigter træpriserne igen stiger default risikoen markant.

Upside er tilgengæld høj.





6/8 2010 06:59 TeamGarlic 031820



Gmorn MrBlack
Fremragende indlæg på én af mine gamle darlings. Jeg havde fornøjelsen af at møde den gamle direktør 2 gange og faldt for deres vision om at sætte sig på hele leddet fra skovbrug til end-user. Ærgerligt, at de så at sige ikke havde pengene til det i det lange løb, da jeg tror, at det var en rigtig strategi.



6/8 2010 09:03 mrBlack 131825



Jeg mener at tt timber som de købte i 2006 viste sig at være et dyrt bekendtskab. Jeg er enig i at strategien var der ikke noget i vejen med.

Ny CEO er kent arentoft som har lavet turnarounds i Unicon og DISA. Kan han gøre det igen for DLH? Er organisationen klar? Er den underliggende business case interessant nok?



12/8 2010 20:03 mrBlack 031946



Opfølgning på DLH inden regnskabet d. 25/8
I går offentliggjorde en af de meget få peers Rougier (listed i Frankrig) deres Q2.

Det lader til at Q2 har budt på stigende træpriser og træk i efterspørgslen efter tropisk træ. Det hænger jo meget godt sammen med indikationen fra ITTO som nævnt i starten af tråden.

Det lover godt for DLH's Q2 og jeg vil trods de ringe indikatorer for Europæisk byggeindustri og global økonomi i al almindelighed ligge lang over regnskabet.

Følgende er klip fra Q2 meddelelsen: (Forbehold: regnskabet er kun på fransk så det er google translated. Vækstraterne kan ikke anvendes umiddelbart ifht DLH men skal ses indikativt for trenden.)

- Africa and international trade: return to growth in the second quarter in a context
favorable
For the branch Africa and international trade, sales are now Rougier in a better match with actual consumption....The second quarter 2010 including a record sales growth 20.3% compared to second quarter 2009, reflecting the recovery in demand in
major Western countries... Given the acceleration of equity orders, Rougier has increased its production throughout its industrial sites and
forest that now operate almost at full capacity.

Sales of lumber were up 28.7% on H1 2009 and
representing 46.0% of consolidated sales in June 30, 2010. They enjoy demand and selling prices favorably oriented for the major species
group.

- Sales of plywood are up 30.2% over H1 2009
representing 28.0% of consolidated turnover to 30 June 2010. Supported by consolidation of the sales price, this growth reflects the realization of
commercial developments around the FSC.




TRÅDOVERSIGT