Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tid til at gå kort i C20?


32099 OGH 17/8 2010 15:53
Oversigt

Det danske C20 indeks har i lang tid overpræsteret andre indeks; fx, Dow Jones med omkring 15 % de sidste 6 måneder - men hvorfor denne forholdsvis kraftige forskel? C20 er et ret lille indeks med kun 20 komponenter, og er derfor naturligvis også mere volatil end større indeks, men det kan ikke være hele forklaringen.

Er det på grund af en stærkere økonomisk situation i Danmark i forhold til USA? Det kunne det meget let være, men C20 har også sat det tyske Xetra indeks, som ellers på grund af den imponerende tyske vækst og eksport, også har sat de fleste andre indekser til vægs, så det er formentlig kun en lille del af forklaringen.

Den store del skal nemlig, tror jeg, findes i vægtningen af selskaberne. Novo Nordisk er Danmarks største selskab og vægter næsten en 1/3 af HELE C20 og når Novo stiger, som selskabet har gjort det sidste år/seks måneder, har C20 en betydelig større chance for også at stige - men dette gælder altså så også omvendt, når Novo falder.

Men vil Novo falde? Man kan aldrig vide, men selskabets værdi er i mine øjne utrolig højt sat! Novo handler til en P/E på et stykke nord for 20 og en udbytte-procent (yield) på under 2 %. Pfizer i USA handler til sammenligning til P/E på omkring 7 og har en yield på næsten 5 % . Roche i Schweiz viser nogenlunde samme billede.
Jeg er klar over, at Novo formentlig også har bedre produkter og markedsposition end disse to selskaber, men vi taler stadig om to rigtig fornuftige medicinal virksomheder, så mon ikke om der snart bliver taget profit i Novo og sat penge i fx disse to selskaber hos mange store investeringsmanagere? Det kunne måske sætte C20 under pres, eller i hvert fald underpræstere andre indeks.

Hvad synes I? Hvor er Novos kurs på vej hen, og er det tid til at gå kort i C20, hvis ens investeringsplatform tillader det? Jeg har været kort i C20 stort set hele august, men tog profit igår - overvejer kraftigt at komme ind igen dog.
OGH



17/8 2010 17:24 032110



Der er en del danske firmaer der er prissat ret højt i forhold til deres udenlandske peers og novo er helt sikkert et af dem.

Men jeg vil ikke gå short dem fordi de er så dygtige og hele tiden overrasker markedet med salg og indtjening.

Men Kort c20, jo den kan jeg nok godt se over de næste måneder.

Og velkommen til!



17/8 2010 18:53 CRANBERGER 032112



hvis du mener Novo er overvurderet, hvorfor så ikke bare shorte denne. Hvorfor skal C20 indover?

Alternativt skrive Calls på Novo.

Eller et "pairs" trade hvor du shorter Novo og går lang Pfizer.




17/8 2010 23:17 OGH 032124



Tak, akademiker. Synes det er en fed side for os, der investerer i fritiden. Kan se du er en af de garvede herinde. Har læst nogle af dine indlæg og synes de er rigtig gode. - Du har helt ret, mange C20 selskaber er dygtige og overrasker gang på gang. Dem skal man selvfølgelig passe på med at gå kort i. Dog mener jeg stadig,der er andre end Novo, fx William D, NKT, måske endda Lundbeck (kun måske) og evt de to forsikrings selskaber - ser i hvert fald ikke umiddelbart særlig stor vækst i dem.

Cranberger, du har fuldstændig ret. Kan dog desværre ikke gå kort i enkelte aktie på min nuværerende investeringsplatform, men håber snart at kunne det.



TRÅDOVERSIGT