Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pas på 'the Hindenburg Omen'!


32173 OGH 18/8 2010 18:01
Oversigt

Markedet er i øjeblikket, i hvert fald for mig, ualmindeligt svært at gennemskue. Forskellige signaler bliver sendt konstant - dårlig jobs-rapport i USA, god vækst i Tyskland, gode overskud, men dårlig omsætning.
I sådanne situationer er det godt med nogle gode gamle retningslinjer, og jeg faldt over en lidt speciel en af slagsen: 'The Hindenburg Omen'. (Opkaldt efter den tyske Zeppeliner, Hindenburg, der er mest kendt for, at den styrtede ned).
Hele idéen går ud på, at forudsige eventuelle kraftige kursfald og bygger på individuelle aktiers adfærd på NYSE. Teorien er, at mange aktier ikke kan ramme 52-week-highs samtidig med, at mange andre aktier rammer 52-week-lows uden, at det signalerer uro og forvirring.
De mere specifikke kriterier er:
* Det skal være over 2 % af aktierne på børsen (NYSE), der enten rammer highs eller lows.
* Antallet af highs må ikke være mere end dobbelt så stor som lows
* Der skal tre 'hindenburg omen's' til inden for 30 dage

Hvis disse kriterier bliver opfyldt er der historisk set en 77 % for et fald på over 5 % og 41 % chance for et 'panisk' salg af aktier, inden for 40 dage efter den sidste hindenburg omen.

Interessant er det, at sidste gang alle kriterierne blev opfyldt var tilbage i juni 2007, kun et par måneder før, aktiemarkederne faldt sammen.
Og mere interessant er det, at der fandt én hindenburg omen sted den 12 august (noget der ikke er sket siden starten af 2009) og mandag var det tæt på hindenburg nr. to - lidt spændende her 14 dage før September, historisk set den værste måned for aktier - jeg holder i hvert fald øje med 'the omen', før jeg sætte alt i aktier.18/8 2010 20:49 renek 232179Her er lidt empiri omkring emnet siden 1965:

http://www.amateur-investor.net/Weekend_Market_Analysis_August_14_10.htm

Og her er en video:Jeg skal ikke kunne sige, hvorvidt "The Hindenburg Omen" giver nogen edge i forhold til så meget andet.TRÅDOVERSIGT