Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Jamen jeg vil da ikke skuffe Troldmanden, han efterlyste jo næsten et nyt indlæg, så here goes.

For længe siden, da kursen var i 7 og 8, havde jeg et spinkelt håb om at vi let og elegant kunne sejle forbi de store isbjerge, selskabet var let og ligetil, med et genialt produkt, hvor efterspørgslen absolut måtte løse problemerne.

Men her i bagklogskabens klare lys, kan vi se at interessen fra de øvrige aktører ikke har været at få en bid af kagen, de ville ha hele kagen, og David fik sin kamp.

Det lykkedes jo så åbenbart IKKE at lave den licens/leveringsaftale, der kunne have afværget obligationsudstedelsen, - og det kan jo i realiteten kun skuffe de naive (mig selv inkl.) da vi i værste tilfælde er ca. 7 måneder fra lanceringen, jeg regner at primo 2011, må dække t.o.m slut marts.

Vi ved jo, at kurspåvirkende nyheder skal meldes til fondsbørsen asap, og de var udeblevet før regnskabet, - så hvordan kunne BioPorto løse problematikken?

Det er helt sikkert at ikke alle er tilfredse med obligationsudstedelsen, men for mit vedkommende synes jeg det er perfekt, den løser alle problemer, og jeg vil hellere nøjes, fremfor helt at miste, i worst case. -Vi må jo blot konstatere at BioPorto ikke kunne klare de udfordringer der lå, med de midler de havde.
Det kan de nu, og INGEN er nu i tvivl om at de når i mål, og får gang i salget af NGAL tests.
Se, det synes jeg er rigtig rigtig vigtigt, der er faldet en meget stor ro på, for mit vedkommende, nu vil jeg blot følge med, og vente... og vide med sikkerhed at mine penge er godt placeret.

Og vi skal jo lige tænke på at med de nye midler der bliver tilført, så virker selskabet jo sikkert lidt anderledes på nye investorer, samtidig med at, som Troldmanden så tit har sagt, at de nu står lidt bedre i eventuelle forhandlings situationer, og det er slet ikke sikkert at de 10, eller 20 millioner får den store betydning, hvis de aftaler der bliver indgået, bliver dét bedre.

BioPorto skriver jo iøvrigt også i regnskabet, at der ved AACC er blevet afholdt en lang række møder med eventuelle samarbejdspartnere/distributører, - de venter jo på det samme som os, at testen bliver klar til salg, og forventningerne til lanceringen var uændrede fra BioPortos side, - Det står helt klart for mig, at vi lige pludselig, og meget snart, får medvind, og så ved jeg, at det kommer til at gå rigtig stærkt.

Endvidere lagde jeg mærke til at opskaleringen nu er gået fra at indeholde 20.000 tests pr batch, til nu 250.000 tests pr. batch. Det fortæller os jo lidt om mængderne, og BioPorto har jo hele tiden en finger på pulsen.

Tilsidst her, jeg spurgte CT til hvad årsagen var til at man havde valgt at udstede obligationer for 20millioner, når 10 millioner burde være rigeligt.

Endvidere spurgte jeg hende til Theas lidt uheldige udtalelse, "at de måske aldrig fortæller hvem produktionspartneren er".
-
spørgsmål:
Hej Christina Tønnesen

Det kan godt være at det er underordnet hvem udviklings- og produktionspartneren er, så længe at det er en der kan levere, som Thea udtaler, samtidig med at hun siger at BioPorto måske aldrig fortæller hvem der er tale om.
Hvad pokker er det for en udmelding? – Du har tidligere fortalt at det har været et krav fra BioPorto, at produktionspartneren blev offentligtgjort i forbindelse med lanceringen, og kunne ikke forestille mig at man ”aldrig” skulle fortælle hvem der producerer, idet at det vel er et lovkrav på databladet.

Jeg synes det er en lidt uheldig udtalelse.

Hvad er op og hvad er ned?

Med venlig hilsen

Jesper
-
Svar:
Hej Jesper

Jeg kan godt forstå du spørger, for de to informationer du har, er uoverensstemmende. Misforståelsen ligger hos mig, da jeg havde opfattet at det ville fremgå af testen, hvor den er produceret – dette er imidlertid ikke rigtigt. Der er altså ikke et lovkrav, som jeg tidligere har givet udtryk for.

Som vi tidligere har været inde på, handler offentliggørelsen af denne partner på ingen måde om at genere investorerne. Der er nogle konkurrencehensyn, der gør at vi ikke kan offentliggøre det nu og det, der ligger i Theas udtalelse er, at vi ikke kan sige om det kan offentliggøres på et senere tidspunkt.

Med venlig hilsen / Best regards
Christina Tønnesen
_
Spørgsmål:
Hej Christina

Når det så er sagt, så er det jo dejligt at finanserne ikke længere er et problem.
Kan du fortælle mig hvorfor man vælger at udstede obligationer for 20mil, når 10, som der allerede er givet tilsagn om, burde være rigeligt?
-
Svar:
Hej Jesper

Du har ret i at 10 mio. kan være tilstrækkeligt, hvilket vi også skriver i meddelelsen. Får vi mere ind, betyder det imidlertid at vi kan sætte endnu mere damp under kedlerne. Vi nævner specifikt patentsager og lancering, og begge dele kan jo gøres med større eller mindre indsats, hvilket vil have indflydelse på resultatet.

Med venlig hilsen / Best regards
Christina Tønnesen
-

Alt ialt, når dagens dønninger har lagt sig, så kunne Q2 nok ikke være løst bedre fra BioPortos side. jeg er ihvertfald tilfreds..

Som TDAE nævner andetsteds, så har en del andre selskaber haft endnu større udfordringer, for at få styr på finanserne.
26/8 2010 23:37 csinvest 532483Du laver et kanon-arbejde med Biop, fill

Derimod kan man overveje Thea's troværdighed ( der kommer ingen emission og vi er lige om hjørnet ) Og nu viser det sig osse at der kommer usande oplysninger fra deres investorpleje? CT. Det er altså ikke kønt. Nærmest som om de bare lukker lort ud for at holde os stangen til næste gang vi skal til foret.
Og at de går efter 20 mil kan godt gøre een lidt urolig for om *hjørnet* står for at skulle flyttes endnu en gang.

Jeg ved at mange her synes de skal ha uendelig lang snor til at vise at der er kunder til deres test. Jeg synes de snart skylder at vise at de kan close en deal og få penge i kassen...forhåbentlig er det sidste gang med den slags kapitaludvidelser men det sagde vi vist osse for et år siden.
Hvis deres salgsafdeling ikke kan sælge skulle de måske overveje om det er de rette folk på opgaven? Hvor svært kan det være at sælge en unik ny test med de egenskaber ? Jeg er til stadighed forundret over manglende resultater her knap et år efter de fik patentet.26/8 2010 23:41 fillandkill 332485CS, du misser pointen, jeg er ked af at sige det.
problemet er at BioPorto IKKE kan levere, nu.

de kan levere, når de når i mål, senest primo 2011.
Det de laver nu, er alt forarbejdet, for at få så meget tryk på som muligt, når de.... kan levere.
26/8 2010 23:45 csinvest 032486Det, de kan levere, er aftaler om levering. Køberne burde jo stå i kø for at lave den ene aftale efter den anden. Der burde være kø langt ud på gaden (grusbakken). Men fakta er at der ikke er nogen. De sidder og lægger kabale med sig selv i salgsafdelingen og det kan undre. Undrer du/I andre jer slet ikke ?27/8 2010 00:55 troldmanden 1232488Nu var jeg ikke til stede til GF. Men det er selvfølgelig altid lidt skidt hvis hun meget fast i stemmen har sagt nej der kommer ikke nogen kap udv. Modsat så kunne hun helelr ikke have sagt ja det gør der. For så var kursen først for alvor ramlet.

Men jeg synes godt nok det har skreget til himlen at der ville komme en udvidelse. Og det betyder altså nada for casen med den minimale udvanding af kapitalen.

Jeg er noget måløs over jeres hårde jagt efter hvem den hemmelige partner er og at det så skal gå ud over CT. Det betyder meget tæt på nada hvem den hemmelige partner er. Det er udelukkende en CRO som blot skal fortage produktion og distribuation. Det betyder vitterligt nada.

I stedet for at bruge masser af timer og spalteplads på den jagt så vil det være mege mere væsentligt at kigge på selve markedet og salgs arbejdet. Og nej her tænker jeg ikke på en evt større deal.

Dvs bla gå bag om det famøse tal på 175 mio test. Find ud af hvor mange sygehuse der er i de vigtigste lande og hvor mange ICU sengepladser de har. DET er vigtigt. Specielt nu hvor det er lokale lande distributør de laver aftaler med. For de skal altså ud på hver eneste lille sygehus. Og de har ofte en lang beslutnings process

Endvider kunne man også forsøg at grave i hvor let hmm hvor svært det egentligt er at få nyt udstyr ind på div sygehuse. Det er nemlig langt fra så let. For vi taler om offentlige budgetter hvor det enkelte sugehus har deres eget budget at overholde. Så man kan være endda meget sikker på at det kun vil være de færreste sygehuse der med ét springer ud i at indføre NGAL test på hele deres ICU afsnit. En del vil plain and simpel afvente resultater fra andre sygehuse. Men mange vil nok forsøge sig i det små med relativ få patienter i løbeet af det første års tid.

Mit bud er derfor også at det første års salg skal tælles i 6-cifret antal og ikke i større 7 cifrede mio tal

Så glem detektiv arbejdet i forhold til den hemmelige produktions partner og brug krudet på det der vitterligt betyder noget for casen. Hvor mange potentielle kunder er der vitterligt, hvor befinder de sig og hvordan er processen normalt for at indføre ny teknologi på et sygehus.

Det sidste har jeg oplevet på tættets hold før. Og det tog meeeeeeeeget lang tid. Så lang tid at selskabet nu er gået konkurs trods en overlegen teknologi. Og nej jeg siger IKKE Biop er på vej til det samme!! Så vil jeg jo ikke overveje en større investering i selskabet
27/8 2010 00:24 troldmanden 432487Fint indlæg som du selvfølgelig har fået et point for.

Jeg anser det for relativt vigtigt de får fuldtegnet således der vil komme 18,5 mio ekstra i kassen (1,5 mio er udg til kap udv) For modsat hvad en del hidtil har regnet med så øges cashburn de kommende mdr.

"forøgede aktiviteter til beskyttelse af de afgørende
IP rettigheder for NGAL og at sikre en succesfuld lancering af BioPortos NGAL" Og Christina gentager det i svaret til dig. Patent sager koster bare mange penge. Det gør en marketing organisation også.

De brændte 4,5 mio i Q2 INDEN de nye patent indsigelser kom ind. Så det beløb bliver næppe mindre i Q3 og Q4. Dvs med de nuværende godt 10 mio minus kap udgifter så vil de have 5-8 mio i kassen den 1/1-2011. Og der bliver også cahsburn i Q1. Så det er nok lige lidt nok. Så 10 mio mere på bogen vil være nice.
Alt det er selvfølgelig uden hensyn til en evt upfront deal. Men det kan man aldrig planlægge ud fra


Jeg hæfter mig også ved Christinas ordvalg. Hun skriver det "kan" være nok med 10 mio. Ikke at der "er" nok. Så de har nok også et regnestykke der ser nogenlunde ud som mit.

Tror jeg så de får flere penge ind end de 10 mio? Ja det gør jeg. Jeg føler mig relativ sikker på offentliggørelsen vil tiltrække flere personer. I hvert fald så længe kursen ikke falder ned mod 4 lave.

Men dagen i dag var en vigtig meddelelse. Jeg er nu et skridt tættere på at købe aktier i fortaget. Obligationen er jo uden for min rækkevidde

Vh
T.
27/8 2010 01:29 Thomas 032491Hej folkens,

Er der nogen der kan sætte en uerfaren investor ind i hvordan dette her obligations-cirkus fungerer? Er det noget alle aktionærer kan være med til, eller skal man eje aktier for et vist beløb for at kunne deltage? Vil I anbefale mig at deltage og hvorfor?

Og har i nogle bud på hvor aktien vil bevæge sig henad efter Q2?

Thumbs up til Fill og alle andre der gør et stort stykke arbejde omkring BioPorto her på siden i øvrigt.
27/8 2010 11:05 troldmanden 032500Hej Thomas

Du skriver du er en uerfaren investor. Så vil jeg nok mene en virksomheds obligation i BioPorto er for komplekst et produkt til dig.

Obligationen som koster 150.000 kr opbære en rente på 8% og kan konverteres til aktier til kurs 6,97 kr således man får 21.520 stk aktier.

Men det er kun muligt at fortage denne konvertering i 4 uger efter årsregnskabet for 2010, 2011 og 2012 præsenteres, samt når obligationen udløber den 20 sep 2013. Kort sagt så er det ikke sådan lige at trække penge ud af obligationen hvis nu man måtte ønske det.

Det er kun en meget snæver kreds der får tilbud at købe obligationerne. I meddelelsen står der "rettet emission til danske pensionskasser og banker samt udvalgte private investorer". Så udgangspunktet er det kun er få private, og vel at mærke nok private de allerede kender, der får adgang.

Men hvis du eller andre private vitterligt ER interesseret så skader det jo ikke at kontakte Biop og spørge om man kan komme i betragtning. Man kan højest få et nej

Vh
T


27/8 2010 07:13 runski 432494Hvad blev der er Bioportos gyldne kvartal?

Q3 skulle være det kvartal i bioportos historie som ville slå revner. Færdig opskalering og evtuelle forhåndsordre eller licensaftaler. Hvad fik vi?

Det er lige pludselig blevet til Q4. Det undre mig at der ikke er nogen der har lagt mærke til at opskaleringen først nu er færdig i Q4. Vi fik en kapitaludvidelse, som fortæller mig at der ikke er nogen licensaftaler eller ordrer der er lige ved at komme. Hvis de var i afsluttende forhandlinger med andre ville de aldrig lave en kapitaludvidelse. Det samme med evtuelle forhåndsordre. Det fortæller at det ikke er nogle store ordre lige rundt om hjørnet, de kommer jo ikke som et lyn fra en klar himmel for ledelsen, en ledelse ved altid hvis der er mulighed for store ordre.

Derfor syntes jeg at regnskabet var absolut godkendt men meget skuffende at de laver en kapitaludvidelse, da den fortæller at Bioporto er meget langt fra at nå i land.

sent from iPhone27/8 2010 11:10 troldmanden 232502Runski som du kan se af regnskabet så er kassen ved at være tom. Jeg gætter på der dags dato ex kap udv kun er omkring 3-4 mio i kassen. Og som en ansvarlig virksomhed så sørger man selvfølgelig for at sikre sig nye penge INDEN man EVT løber tør. Alle de potentielle partner de snakker med kan jo sagtens læse og forstå et regnskab.

Så selvom Biop måtte være tæt på en deal så ville de med så få penge blive ekstra presset i en forhandling. For den mulige partner kunne jo så blot trække tiden ekstra ud ind til selskabet forblødte. Så det er den helt rigtige beslutning at fortage den udvidelse.

Vh
T.27/8 2010 11:26 CareTaker 132505Vi er igang med at gøre klar til det gyldne år.
Omvendt skal "obligationsaktionærerne" jo også dagligt finde sig i at den mindste forkerte vind på en debatside, kan justere deres værdier betydeligt, fordi aktien er så illikvid. Tænk hvis DE smed om sig med aktierne....? Nej det er rimeligt nok med garantien på kurs 100 for deres obligation, da jeg tror det vil skabe mere stabilitet omkring aktiekursen.

Vh27/8 2010 07:13 runski 032495Hvad blev der er Bioportos gyldne kvartal?

Q3 skulle være det kvartal i bioportos historie som ville slå revner. Færdig opskalering og evtuelle forhåndsordre eller licensaftaler. Hvad fik vi?

Det er lige pludselig blevet til Q4. Det undre mig at der ikke er nogen der har lagt mærke til at opskaleringen først nu er færdig i Q4. Vi fik en kapitaludvidelse, som fortæller mig at der ikke er nogen licensaftaler eller ordrer der er lige ved at komme. Hvis de var i afsluttende forhandlinger med andre ville de aldrig lave en kapitaludvidelse. Det samme med evtuelle forhåndsordre. Det fortæller at det ikke er nogle store ordre lige rundt om hjørnet, de kommer jo ikke som et lyn fra en klar himmel for ledelsen, en ledelse ved altid hvis der er mulighed for store ordre.

Derfor syntes jeg at regnskabet var absolut godkendt men meget skuffende at de laver en kapitaludvidelse, da den fortæller at Bioporto er meget langt fra at nå i land.

sent from iPhone27/8 2010 07:13 runski 032496Hvad blev der er Bioportos gyldne kvartal?

Q3 skulle være det kvartal i bioportos historie som ville slå revner. Færdig opskalering og evtuelle forhåndsordre eller licensaftaler. Hvad fik vi?

Det er lige pludselig blevet til Q4. Det undre mig at der ikke er nogen der har lagt mærke til at opskaleringen først nu er færdig i Q4. Vi fik en kapitaludvidelse, som fortæller mig at der ikke er nogen licensaftaler eller ordrer der er lige ved at komme. Hvis de var i afsluttende forhandlinger med andre ville de aldrig lave en kapitaludvidelse. Det samme med evtuelle forhåndsordre. Det fortæller at det ikke er nogle store ordre lige rundt om hjørnet, de kommer jo ikke som et lyn fra en klar himmel for ledelsen, en ledelse ved altid hvis der er mulighed for store ordre.

Derfor syntes jeg at regnskabet var absolut godkendt men meget skuffende at de laver en kapitaludvidelse, da den fortæller at Bioporto er meget langt fra at nå i land.

sent from iPhone27/8 2010 12:37 Insolvens 632511Som det nævnes i chatten, så er der på den alternative kanal kommet et indlæg fra en, som angiveligt er obligationsejer/har bundet sig til at låne BiP penge. Det er et ganske seriøst indlæg og med en ret detaljeret beskrivelse, som vel gør, at det ikke umiddelbart virker utroværdigt, at vedkommende rent faktisk har deltaget i processen.

Gisten af indlægget er, at betingelserne/fremgangsmåden er ganske rimelig for alle.

Vedkommende beskriver blandt andet, at kursen på 6,97 ved konvertering til aktier skal ses i lyset af, at der i går kunne være købt aktier til f.eks. kurs 5,5, der efterfølgende frit kunne omsættes. Vedkommende henleder opmærksomheden på, at det ikke på samme måde er tilfældet med obligationen, næppe heller selv om den noteres.

I går har jeg tilladt mig at stille et lille spørgsmålstegn ved netop konverteringskursen. Det fortryder jeg egentlig lidt efter at have regnet på tallene.

Min holdning i går var baseret på følgende (som fortsat er min forudsætning):

Reelt er forholdene omkring BioP således, at man ved at deltage i obligationsudstedelsen får næsten hele samme upside som ved køb af aktier, men man får samtidig også næsten hele samme downside - hvis man har en tidshorisont frem til 2013.

Ved at deltage i obligationsudstedelsen får man imidlertid samtidig lov til at komme med i en senere kapitaludvidelse (ved konverteringen), og ikke mindst får man frem til 2013 en forrentning af sine penge på 8 % p.a. Sidstnævnte løbende forretning af pengene er især det, som adskiller investeringen gennem konvertible obligationer fra det rene aktiekøb.

Det er vel korrekt, at der kunne være købt aktier til kurs 5,5 i går mod en konverteringskurs på 6,97.

En obligationsinvestor i BioP vil have en tidshorisont frem til 2013. Ellers vil en fornuftig investor ikke deltage. I 2013 er situationen for BioP med al sandsynlighed den, at enten er der take off eller konkurs. Aktiekursen vil på dette tidspunkt altså enten være f.eks. 40 eller 0.

Mulig upside for en obligation på 150.000 DKK er på 710.800 DKK ved kurs 40 i 2013. Hertil skal lægges 36.000 DKK i rente. Altså i alt: 746.800 DKK.

En aktieinvestor med en tidshorisont frem til samme tidspunkt, altså 2013, kunne i går have købt til kurs 5,5, men vil ingen løbende forretning få af sine penge.

Mulig upside ved køb af 27.273 aktier i går til kurs 5,5 (svarende til 150.000 DKK)ved kurs 40 i 2013 er på 940.900 DKK.

En forskel på 194.100 DKK i aktiekøberens favør.

På denne baggrund mener jeg nu, at betingelserne for så vidt er ganske fair for alle.

I øvrigt vil jeg gerne understrege, at jeg under alle omstændigheder er tilhænger af modellen med konvertible obligationer frem for endnu en egentlig emmission, og at jeg mener, at det er helt rigtigt af BioP at sikre sig kapital nu.

Blot lidt kedeligt for troværdigheden, at Thea har været for firkantet (endnu en gang) i sine udmeldinger.

Mvh.

Insolvens27/8 2010 13:47 Hegu 132516Insolvens.....jeg var tilstede på generalforsamlingen, da hun blev spurgt om der kunne komme yderligere kapitaludvidelser. Hun kunne på daværende tidspunkt ikke svare anderledes end hun gjorte.

Med venlig hilsen

Hegu27/8 2010 21:00 AnalyseThat 432530Hun kunne vel sige det samme som vi forventer Lars Loekke siger naar han bliver spurgt on datoen for naeste valg - at det kommer naar pengene er ved at slippe op.

Thea er utrovaerdig i sine udtalelser, og det kommer hun til at boede for. Jeg holder aktierne (og jeg har mange) og vil tage opgoeret ved naeste lejlighed. At man ikke engang bliver spurgt on flere penge er den ting jeg er virkelig sur over. Der var tid nok, jeg er storaktionaer, alm. Banklaan var mulig, og saa vaelger de den mest vennetjeneste-mulige loesning: konvertible obligationer. De beregninger som skriver om at det er fair, har ikke sat sig ind i upside/downside mht. Bioporto.

Nappet i roeven, og sur.27/8 2010 21:23 dalboel 232533Jamen, vi er da flere der holder........og efterlyser alternativer til de konvertible obligationer- og ikke mindst konsekvenser.
Nu ved vi jo ikke, om Biop rent faktisk har søgt banklån- med varm luft på dåse som sikkerhed- og fået nej. Og evt. har overvejet konsekvenserne af en åben emmision for kursen og tilliden.
Så, hvis I/du er uenig i den valgte strategi, så kom med et bud på alternativer- og vedlæg lige en konsekvensberegning på kurs og tillid.

nuværende konsekvens:
før regnskab 4,8-5,0 efter 4,8-5,0
Tillid........ som Lene og Helle vel :)28/8 2010 17:58 Hegu 032550Analyse That.....Thea må have fundet nye venner, for jeg kan da fortælle dig, at de gamle "venner", som jeg kender, der deltog ved emissionen sidste år, heller ikke har fået tilbudt de konvertible obligationer.

Med venlig hilsen

Hegu

PS: Er du "storaktionær" (min. 5 %) eller føler du blot, at du er en "stor aktionær"?28/8 2010 19:47 dalboel 032552Jeg ved ikke om jeg er en af de nye venner. Men 110000 stk. var nok til en invitation. Vi er 100 der har fået tilbudt, iflg. prospekt. Og de kan frit handles efter tegning. Nogen der er interesseret?29/8 2010 13:07 AnalyseThat 032557Jeg har ikke 5 procent, da vaesentlig flere en de 110.000 som dalboe skriver han fik specialtilbuddet ud fra. Men det er ikke specielbehandling som jeg oensker. Det er ideen om at man har en lottokupon, og at den saa udvandes 10 procent, selv om man har vundet med 90 procents chance, i stedet for at tilbyde at man betaler 10 procent mere.

Det er saa den aekle kombination af tid, overse, vennetjenester, konvertibel , ingen risiko for de nye. Den minder for meget om den lignelse med den som kun arbejder 1 time, og stadig tjener en dagsloen - men den er vaerre.29/8 2010 13:37 Insolvens 632559Hej AnalyseThat,

Jeg går ud fra, at det er mine beregninger, som du henviser til med en bemærkning om, at jeg ikke har sat mig ind i up-/downside ved BioP.

Det er for så vidt helt okay. Vi skal jo ikke alle komme frem til samme vurdering af et selskab eller en given disposition. Så ville verden være ret kedelig. Men jeg er ikke enig i, at jeg ikke har sat mig ind i up-/downside ved BioP.

Jeg er godt klar over, at du ikke er tilfreds med de konvertible obligationer, herunder har givet udtryk for dette også på den alternative kanal. Og du har gså kort skitseret, hvorfor du er - for nu at sige det mildt - utilfreds med fremgangsmåden.

Jeg kan sagtens se dine pointer, og som jeg også skrev ovenfor, så var mit umiddelbare syn på sagen da også, at koverteringskursen var for lav. Det syn ændrede jeg så lidt på efter at have regnet lidt frem og tilbage.

Egentlig forstår jeg dig således, at du helt er imod de konvertible obligationer uanset konverteringskurs. Og det er ikke fordi, at jeg ikke er enig med dig et stykke hen ad vejen.

Som udgangspunkt er jeg heller ikke begejstret for denne model. Den er nemlig ikke transparent. Og når den så kombineres med maks. 10 % i rettet udbud, så er den slet ikke transparent. Og det er rigtig skidt.

Ligesom du ville jeg principielt også foretrække en fortegningsemmission. Her er transparens i langt højere grad, og de eksisterende aktionærer er automatisk sikret et tilbud om tegning af en forholdsmæssig andel, og dermed sikret mod udvanding.

Imidlertid lever vi også i en verden, hvor man må forholde sig til andre faktorer. Omkostningerne ved en fortegningsemmission vil - så vidt jeg kan bedømme - være rigtig meget større end ved udstedelse af de konvertible obligationer. Når man kun opererer med et samlet beløb på 20.000.000 DKK i kapitalrejsning, så er fortegningsemmissionen alt for dyr. Altså bliver det lidt en catch 22. Selvom de eksisterende aktionærer nok uden problemer kunne bidrage med et beløb i den størrelsesorden, så er netop lave beløb også grunden til, at man bør vælge en anden fremgangsmåde.

En anden fremgangsmåde med samme lave omkostningsniveau som de konvertible obligationer havde været en direkte rettet emmission. Det går jeg ud fra, at du heller ikke ville være vild med.

Det er under disse forudsætninger, at jeg er tilhænger af løsningen med de konvertible obligationer. Her bindes långiverne i hvert fald i større grad end ved den rene rettede emmission.

Mvh.

Insolvens29/8 2010 14:11 AnalyseThat 032560Af 2 onder er direkte emission da klart bedst. Det ville vaere den korrekte maade at haandtere nuvaerende situation paa, i flere omgange, af 5 mio kr. Indtil man har andre muligheder. Saa er de nye ikke bedre stillet, men faar den fordel at de kan komme ind til samme pris i lidt stoerre portioner.29/8 2010 15:14 revisoren 832564Det er da muligt at en emission med fortegningsret stiller aktionærerne mest lige, men det er hverken bedst for selskabet eller for aktionærerne.

At udvide kapitalen med 5 mio (ad gangen) er noget teoretisk vrøvl - hvad tror du ikke det koster at lave sådan en omgang. Jeg troede pengene skulle gå til BioP og ikke bankerne - men for at stille alle aktionærer lige skal vi efter din mening give alle pengene til bankerne!!!!!!!! - jeg forstår intet.

En rettet emission er næppe heller hvad du ønsker, for den er vel endnu mere uretfærdig end konv. obligationer.

Hvad tror du ikke en emission med fortegningsret koster på kursen - og hvad med de aktionærer som har lagt sig så tungt at de ikke kan eller vil købe flere aktier i selskabet - synes du det er en god løsning for dem??

Jeg ser denne løsning som den mindst dårlige (når vi ser på realistiske muligheder). Her sker udvidelsen til kurs 7 - noget bedre end kurs 3-4,5 som var alternativet ved en direkte emission.

Det er nemt at larme og være utilfreds, men at komme med bedre (og realistiske) alternativer er noget sværere. Dem som føler de konv. obligationer er alt for attraktive bør naturligvis købe dem - der er vist ikke udsolgt endnu.

At man retter udstedelsen af konv. obligationer mod nogle personer som man formoder økonomisk kan deltage er ganske normalt og holder omkostningerne nede - man spørger altså ikke alle aktionærer - mange har jo kun for nogle få tusinde kroner aktier - så er det lidt tåbeligt at spørge om de vil købe for mindst 150.000 kr konv. obligationer. Det er også ok at man sørger for at tegne (garantere) 10 mio inden man melder ud - det viser styrke og beroliger markedet. Det er naturligvis IKKE ok hvis nogle har handlet med den (insider) viden - det er ulovligt og kan og bør undersøges hvis man har mistanke herom - men det har ikke noget at gøre med BioPorto at gøre eller deres valg af metode for kapitalfremskaffelse.

Jeg ser iøvrigt ikke betingelserne på konv. obligationer som synderligt attraktive. BioP har vel på nuværende tidspunkt en egenkapital på ca. 5 mio og taber 1 mio om måneden - sikkerheden på obligationerne er altså ikke i top - langtfra faktisk.30/8 2010 00:53 AnalyseThat 032577Du vrøvler nu. En lille rettet emission hvor man tager fat på 5 nuværende storaktionærer og får dem til at spytte 1 mio. ekstra ind, kan næppe koste mere end 10.000 i revisor-omkostninger, og så en kort besked om at man har udvandet lidt fordi man manglede penge. Det er galimatias at folk automatisk tro at alt skal laves større end det er.

Nu koster de 20 mio. 1,5 mio. kroner. Det vil sige man betaler ca. 7,5% i tab. fordi man vil lave en dårlig handel med insidere som giver dem god rente og en lodseddel, i stedet for blot at give storaktionærer en let adgang til nye aktier uden at påvirke kursen alt for meget op.30/8 2010 09:29 colombuss 032580Jeg vil også sige at de umiddelbart får svært ved at sælge disse obligationer, med mindre kursen på aktien retter sig op i min. ca. 5.7, hvilken måske sker i dag .-)27/8 2010 13:19 srdjan 132513Tak for din god indlæg Fill!
Jeg kender Thea personlig fra tiderne hvor hun var min vagtchef i en af restauranter i lufthavn. Jeg må indrøme at den gang jeg fandt ud af at det er Thea som er CEO i BIOPO var jeg meget tæt på at sælge alt omgående, men tabet var for stor, så jeg beholdt aktierne. Nu har jeg fortrydt at jeg ikke fik solgt alt den gang.

sent from iPhone29/8 2010 14:40 oneofakind 032561Med en rente på 8% kan jeg egentlig ikke se nogen grund til at en "erhvervsobligation" skal tildeles konverteringsret!
Hvis prognoserne for salget af THE NGAL-test holder stik kan BioPorto med lethed genkøbe obligationerne, evt. med en lille præmie, efter 3 år!
Så hvorfor lægge en lodseddel ved?
Og hvis renten ikke var nok til at få investorerne med.. kunne 10 % måske have gjort det, og derved have bevaret de nuværende værdier for aktionærkredsen.. og de 2% ekstra ville nok alligevel ikke have spillet en rolle om et år fra nu!
Som jeg ser det, er der en kreds af storinvestorer (over 5%) der er blevet hørt mht. en rettet emission.. og de har så opfundet dette guldæg, som de har præsenteret BioPorto for!

Som bekendt solgte jeg alt BioP. Fredag morgen.. trods betænkeligheder.. men hvis man er principfast... er man altså principfast.

Og jeg er principfast!!!

mvh.29/8 2010 14:50 vandmand 132562Så har jeg nok købt en del af dem. Jeg var største opkøber fredag og er yderst tilfreds :−)
Tak for handlen.29/8 2010 14:55 Insolvens 032563


Ja. En ren obligationsudstedelse kunne selvfølgelig have været et alternativ til både emmission og konvertible obligationer. Og et godt alternativ for de eksisterende aktionærer.

Det virker i hvert fald som om, at den manglende transparens omkring, hvem der deltager i obligationsudstedelsen, virkelig er gift og uacceptabel for mange aktionærerer i denne situation.

Mvh.

InsolvensTRÅDOVERSIGT

32479 BioPorto - Q2
26/8 23:09 fillandkill 17