Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på naturgas contra prisen på olie


32553 Gjern 28/8 2010 20:51
Oversigt

Vi med investeringer i naturgasaktier er under større pres på aktiekurser end markedet generelt i øjeblikket, og det rammer fx. Questerre og Norse Energy samt mange andre lignende selskaber. Også selv om de endnu ikke er begyndt at producere endnu!

Det skyldes bl.a. at Nymex-prisen på naturgas dykker på et tidspunkt af året, hvor den normalt stiger. Pr. 27.08. olie i USD 73,16 og naturgas i USD 3,71. Og det pres på priserne kommer fordi mange selskaber er nødt til at sælge al den nyopdagede naturgas såsom shalegassen til spotpris af økonomiske årsager i stedet for at vente på bedre priser.

Den normale omregningsfaktor energimæssigt mellem olie og naturgas er 1 = 5,8 og historisk har forholdet mellem prisen på olie og naturgas svinget mellem 1 i forhold til 6-12 naturgasenheder.

Med tallene pr. 27.08. hvor forholdet er 1 = 19,71 stiger interessen for at konvertere fra olie til naturgas naturligvis hvor dette kan lade sig gøre, når det er så meget billigere at bruge naturgas.

Så nye tanker vinder frem og på afprøvet basis i dette tilfælde, idet Sovjet under den kolde krig erstattede jetpetroleum til en ny type udvundet på basis af naturgas. Den ide har Qautar Airlines taget op:

Qatar Gas, Royal Dutch Shell, and Qatar Airlines are negotiating an action plan for this project which could make the major Middle East air carrier the first to give up traditional fuel using an Airbus A380: “the first commercial aircraft to fly with Shell synthetic jet fuel processed from gas… ”

Og der vil nok komme mange andre lignende konverteringer i fremtiden, hvis naturgassen fortsat er så billig der hvor markedet bestemmer prisen. På langtidskontrakterne er naturgassen fortsat meget dyrere - også herhjemme.

Og hvad betyder det så for oliepriserne ? Ja, når man også har aktier i olieselskaber burde man jo overveje den del, men mange gamle produktionsfelter tørrer ud i disse år som i Nordsøen samtidig med at forbruget til motorbrændstof øger kraftigt i andre dele af verden som Indien og Kina. Så det går nok.

Dette var lidt weekendrefleksioner med inspiration flere steder fra, så jeg har ikke selv lavet researchen udover at finde den og bringe den her til de af Jer som interesser sig for dette emne. :)




31/8 2010 15:28 le 032663



det er klart at olieprisen er styret af den globale efterspørgsel efter olie. bl.a. pga væksten i bilparken og antallet af flyvemaskiner og skibe i asien, medens gasprisen styres af den amerikanske efterspørgsel, der er domineret af at usa stadig har meget lav vækst



18/10 2011 18:20 Artello 047383



Hvad skal man så gøre hvis man har købt naturgas aktier og de i øjeblikket dykker kraftigt? Kommer de til at stige efter din vurdering?



TRÅDOVERSIGT