Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Omsætningsskat på aktiehandel rammer alle danskere


32667 Kristensen 31/8 2010 17:00
Oversigt

I nedenstående link er der på nordnetbloggen lagt op til debat omkring omsætningskat på aktiehandel, hvilket der er flertal for i befolkningen (55%). Såfremt "den røde blok" kommer til magten ved næste valg, forventes der også et flertal for at få vedtaget loven om 0,50% omsætningsskat på aktiehandel. Og hvilket sted er det ikke mere oplagt end her, at deltage i debatten.

Mange der ikke direkte handler på aktiemarkedet kan synes at dette er et godt forslag da det kun rammer "de rige" idet de har likvide midler til at handle. Men under overfladen ser det ikke så lyst ud, idet stort set alle pensionsopsparinger i såvel banker som pensionsselskaber og forsikringsselskaber er investeret i værdipapirer, herunder aktier. Så mere eller mindre hele den danske befolkning vil i sidste ende mere eller mindre blive ramt negativt af reform.

Endvidere frygtes det, at man i det lange løb også vil se færre nye indtog på børsen. Såfremt skatten indføres, vil likviditeten i aktiemarkedet højst sandsynlig også falde, hvorfor det så ikke vil indbringe så mange skattekroner som budgetteret.

Der er flere problemstillinger end overstående, men læs artiklen og bidrag med dine synspunkter.

http://www.nordnetbloggen.dk/oms%c3%a6tningsskat-pa-aktiehandel-rammer-alle-danskere/

Jeg selv kunne ikke være mere enig i hvad Max Gandrup skriver.31/8 2010 17:18 OGH 032669Helt enige, det er et håbløst forslag!
Støtten ligger helt sikkert i signalværdien - 'der er finanskrise, og det er alle de onde aktiespekulanters skyld. Det må vi gøre noget ved'

Forslaget vil ikke engang give flere penge i statskassen, da mange nok bare vil handle CFD'ere i stedet og det vil heller ikke hjælpe mod store sving i kurserne, på grund af den lave omsætning, der vil komme.
Ydermere vil det gøre det sværere for danske virksomheder at hente penge på børsen til finansiering.8/9 2010 20:41 myop 033054Jeg er helt enig med Max Gandrup. En sådan omsætningsskat, vil som alle andre skatter og afgifter hæmme aktiehandlen, og dermed også de forventede skatteindtægter - ikke blot på omsætningsskatten, men forventeligt også på skatteindtægter fra gevinster, i medfør af at der foretages færre handler?TRÅDOVERSIGT