Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fordel for US og Euroland med reservevaluta?


32674 colombuss 31/8 2010 19:38
1
Oversigt

Har gået og småtænkt lidt over situationen. Uha..det er farligt, men alligevel, der kommer nogle gange andet end savsmuld ud af det

Nuvel, USA syntes pt. at være i en værre krise end Euroland, deres export ser noget haltende ud, mens importen gløder. Ikke godt, skal den hårdt prøvede og efter min mening top intelligente, og super dygtige Obama, nu til at trække sværet med importrestriktioner, og måske handelskrig? Ikke lige det den skrøbelige verdensøkonomi har brug for i øjeblikket.

Men det er jo heller ikke for nemt at være USA i øjeblikket, for mens ALLE andre landes valuta svækkes når krisen rammer, ja så styrkes USD, - selv når USA rammes af krise. Det er faktisk en ondsindet selvforstærkende effekt, idet den stærke USD naturligvis IKKE hjælper eksportvirksomhederne, og IKKE mindsker importafhængigheden.

Så hvad er benefit af at have et reservevaluta, som nu USD? At man kan låne næsten ubegrænset og til lavere rente end den bagved liggende risiko skulle diktere?

En af årsagerne, jeg læste for nylig, til at USA og USD IKKE er i krise, er at den offentlige gæld pt. kun er på 40% af bnp, langt lavere end de fleste EU lande, OG at USA har et langt højere afkast på deres investeringer i udlandet, end udlandet har på deres ditto i USA.

Kan man sige at USA delvist investerer nogle de andres landes penge, og får en god rentemarginal i form af et højere afkast?

Det er desværre ikke så nemt at drage nemme konklusioner. Men hvis USA skal have mere balance i deres økonomi, skal USD noget ned. Så længe verden ikke er fuldt ude af krisen kommer det ikke til at ske.

At få balance i USA's handelsbalance, er umiddelbart noget med lange udsigter, og reservaluta status hjælper overhovedet ikke på situationen pt.

Mit gæt er at USA skal meget længere ud i sin låntagning over de næste 10 år, så meget at det opstår en tillidskrise til USD, hvorefter den falder brat, og US renten stiger.

Derefter vil verden søge efter en ny stabil havn, og det bliver nok EU. Som derfor på sigt, vil kunne nyde særligt favorable lave renter. Men nok også en absolut erhversøkonomisk katastrofe af en valutakurs. Når verden, eller Euroland er i krise, så vil euroen stige abnormt meget, og kvæle vores indsats for at komme ud af selvsamme krise, mens verden øser næsten gratis kapital ud over os. Når euroen bliver reservevaluta nr. 1., må eurolandende hellere have fået orden i deres økonomi, for i fremtiden vil kriser kunne betyde meget svære vilkår for eksportvirksomhederne. Det bliver et helt nyt scenarie, og nogle helt nye parametre, der skal tages med i finanspolitikken.

Lidt det, som USA kæmper med nu.....Op ad bakke i modvind Men masser af penge til madpakken


31/8 2010 22:32 OGH 032681Tror aldrig Euro'en bliver verdens reservevaluta nr. 1. Den position USD har nu, får en anden valuta aldrig. Hvis dollaren skulle bukke under, hvilket jeg ikke tror vil ske, blandt andet fordi stort set alle lande, især Kina, vil gøre rigtig meget for, netop det ikke sker, kan jeg kun forestille dig en form for fiktiv 'verdensvaluta', spørgsmålet er så bare hvem og hvor den skal styres fra.

Er helt enige med, hvad du siger, men synes måske du får til at lyde lidt som en dårlig idé, at besidde verdens reservevaluta. Jeg synes egentlig det er ret cool. USA kan stort så meget de vil, alene af den grund, at vi alle er helt vilde med at få deres papirsedler i hænderne. Desuden kan USAs underskud på balance på ingen måde udelukkende forklares ved deres valuta. Et massivt forbrug af olie, to krige og amerikanernes store forbrug, selv i krisetid. USA har altså desuden også haft overskud ved en langt stærkere dollarkurs.TRÅDOVERSIGT