Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

It aint over, until the cash is in the bank....


32969 colombuss 7/9 2010 07:42
Oversigt

Polsk modangreb på GN Store Nord
Tirsdag den 7. september 2010, 06:27

Mens GN Store Nord jubler over at have fået tildelt næsten 3 mia. kr. i en ni år gammel tvist med det polske telekommunikationsselskab Telekomunikacja Polska (TPSA), så vil polakkerne ikke anerkende dommen og undersøger muligheden for at få den annulleret.

Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Tvisten omhandler fortolkningen af en kontrakt, der blev indgået mellem TPSA og DPTG, som GN Store Nord ejer 75 pct. af, tilbage i 1991 i forbindelse med opstillingen af et fiberoptisk net.

DPTG er berettiget til 14,8 pct. af indtjeningen på nettet, men parterne er uenige om beregningen af trafikken.

Læs også: GN vil betale al gæld når pengene kommer

TPSA havde hensat et beløb, som det regnede med at skulle betale DPTG, men det var godt halvt så stort, som den regning voldgiftretten i Østrig mener, at TPSA skal betale.

»På dette tidspunkt har vi kun en meddelelse, og det er, at vi vil analysere kendelsen, og vi arbejder målrettet mod at finde en mulig juridisk handling, der kan forsvare TPSA's og dets aktionærers interesser,« siger en pressetalsmand fra TPSA til Børsen.

Begge parter blev tidligt i sagens forløb enige om, at voldgiftsretten i Wien var den rigtige retsinstans til at finde en afgørelse, og som udgangspunkt står en kendelse fra en voldgiftsret fast mellem parterne.

Læs også: GN sender 600 mio. kr. tilbage til aktionærerne

Den kan dog underkendes af en østrigsk domstol, hvis visse krav er opfyldt.

»Uden at jeg kender den østrigske voldgiftslov, så kan jeg se, at ligesom Danmark er Østrig med i Unicitrals modellov, og i den er der en regel om, at man kan søge en voldgiftskendelse tilsidesat og kendt ugyldig, men det skal man gøre inden tre måneder, efter at den er afsagt,« siger Peter Arnt Nielsen, professor og ph.d ved CBS.

Voldgiftsretten har i kendelsen sat en betalingsfrist på omkring 14 dage, og ifølge New York-konventionen fra 1958 kan GN Store Nords polske datterselskab DPTG begære voldgiftskendelsen tvangsfuldbyrdet i Polen, hvis ikke betalingsfristen overholdes.

Undtagelsen til reglen og de små snævre veje, som TPSA forsøger at forfølge for at få dommen tilsidesat, har svære betingelser.GN Store Nords bestyrelsesformand Per Wold-Olsen er overbevist om, at TPSA's muligheder, for at blokere overførslen af den store pengesum, GN Store Nord er tildelt, ikke eksisterer.

Begge parter blev i 2001 enige om at bruge voldgiften til at finde en løsning på striden, og rettens kendelse er endegyldig, ifølge GN Store Nord, skriver Børsen.



TRÅDOVERSIGT