Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kampen om Greentech energy system


33628 troldmanden 17/9 2010 17:13
Oversigt

Jeg tror ikke nedenstående nyhed har været debateret. Der er ret mange informationer.

GMW vil åbenbart gerne have udvidet kapitalen og samtidig sætte endnu mere tryk på udvikling af pipelinen.

På den anden side står en anden gruppe af italienere som åbenbart har et helt konkret købs tilbud på en eller flere af GES parkerne. Til marekds pris vel at mærke. Så snakker vi pt 2,2-2,5 mio euro per MW.....




17-sep 14:50 Greentech: Storaktionær savner klar besked fra GWM Renewable Finansnyhed

KØBENHAVN (Direkt) Hvis den nye italienske aktionær i Greentech vil have en varmere modtagelse blandt de 'gamle' aktionærer, så skal den komme på banen med konkrete tiltag, der er en win-win-situation for alle. Sådan lyder udmeldingen fra storaktionæren SmallCap Danmark.

"Ellers vil de møde meget modstand blandt de gamle aktionærer i Greentech", siger administrerende direktør i Investeringsforeningen SmallCap Danmark, Jens Erik Høst, til nyhedsbureauet Direkt. SmallCap ejer 10 pct. af aktierne i Greentech, mens italienske GWM Renewable med sit nylige opkøb af 18,72 pct. aktierne nu er største aktionær i det danske vindeenergiselskab.

De gamle aktionærer er besluttede på at holde på deres aktier indtil denne win-win situation er kommet på plads, påpeger Jens Erik Høst, som fremhæver, at set med de gamle aktionærers øjne er Greentech-aktien det dobbelte værd af den nuværende kurs, når målt i forhold til selskabets aktiver.

Det er SmallCap Danmarks opfattelse, at den nye aktionær har været alt for tilbageholdene med konkrete bud og for flottende med gyldne løfter om at gøre Greentech til et stort selskab. Det gør de gamle aktionærer usikre på, hvor man har GWM Renewable, for i deres øjne er der ingen tvivl om, at de ser en god forretning i en lav aktiekurs, påpeger Jens Erik Høst.

"De har sagt, at de gerne vil udvide kapitalen, så selskabet kan ekspandere. Det er også mit indtryk, at de har en del projekter, de gerne vil sælge ind i selskabet, men det er meget uklart, hvad der er konkret, og hvad der er fugle på taget," beretter Jens Erik Høst.

Han bekræfter, at Small Cap og en gruppe af de øvrige aktionærer har en dialog med GWM Renewable, men de oplever, at kortene bliver holdt tæt til kroppen, og at der bliver undveget på spørgsmål omkring tiltagene på den kortere bane.

"Vi har en dialog med GWM, men vi savner stadig at høre noget mere konkret om, hvad de vil. Vi er meget interesseret i at høre, hvad de vil på kort sigt," beretter han.

For eksempel ved SmallCap ikke, hvad GWM Renewable har af planer med hensyn til ændringer i bestyrelsen på den ekstraordinære generalforsamling, som den nye aktionær har indkaldt til har indkaldt til med netop det formål.

"Men det er mit indtryk, at de gerne vil skifte hele bestyrelsen ud," siger Jens Erik Høst.

GWM Renewable er heller ikke alene om at bejle til selskabets aktionærer. En anden gruppe investorer fra Italien, som SmallCap har lovet ikke at sætte navn på, er rejst til Danmark på en charmeoffensiv. Den forhandler SmallCap Danmark også med, og gruppen vil udover at købe aktier også gerne købe op blandt Greentechs vindmølleparker til en pris, der afspejler markedsprisen.

"Den gruppe ved godt, hvad selskabets aktiver er værd. De ved også begge, at aktien handles med rabat i forhold til selskabets værdi," understreger Jens Erik Høst.

Greentech-aktien handler fredag eftermiddag i 19 kr., hvilket svarer til en markedsværdi på 915 mio. kr.



17/9 2010 17:48 Brøndby 033629



Troldmanden, det eneste jeg tror, at man kan sige med 100% sikkerhed er, at GES er markant mere værd end den nuværende aktiekurs afspejler. I den situation er det ikke så værst med 2 forskellige bejlere. Personligt håber jeg på et snarligt købstilbud på hele selskabet. Et bud på 30 kunne være et interessant udgangspunkt



17/9 2010 18:09 martin 133630



Kurs 30 er for lidt. De har ca. 114 MW i Italien, og til 2,2 mio. euro giver det næsten 1,9 mia., svarende til ca. kurs 40. Så er resten af parkerne samt alle udviklingsprojekterne gratis.. Så vi skal ikke sælge under kurs 40..



17/9 2010 18:21 Brøndby 033631



Det lyder godt Martin, den er jeg helt med på. Hvis de er 2 om at byde, starter de nok lavere end 40. Under alle omstændigheder synes jeg bare, at de skal se at komme i sving, så vi kan få spændingen udløst og klejner i kassen



17/9 2010 18:50 collersteen 033632



Husk nu at det trods finanskrisen også lykkedes at få noget projektfinansiering på flere af parkerne som skal trækkes fra de priser.



17/9 2010 20:31 martin 033635



Ja, naturligvis. Det gik lige lidt stærkt. Så vidt jeg husker er der vist gæld på ca. 700 mio..

Så vi må hellere regne med indre værdi, som er kurs 35 :−)



17/9 2010 23:07 butterboy 033641



Det her er den mest spændende case på børsen lige nu.



19/9 2010 12:51 HenryAS 133676



Synes timingen for betydelige opkøb i GES er omhyggeligt velvalgt netop her istarten af september og oktober der historisk set er de værste aktie måneder over året, kan der købes flest mulige - billigst muligt og det er nemt at skræmme aktie ejere med dit og dat af argumentation i medierne idisse måneder der lyder meget rigtigt.

Forinden køres aktien så isænk over flere omgange over en længere periode hvor aktieejerne er blevet "møre" egentlig ganske genialt udtænkt forud for store opkøb - hmmm kunne man forestille sig at det er samme taktik der foregår i BioP pt....



19/9 2010 13:25 vandmand 033677



Den tanke har jeg osse tænkt; specielt efter at Nordea og sparbank nord er begyndt at optræde på købersiden. De ses her med betydelige netto-poster i fredagens handel :

http://hopey.netfonds.no/paperbroker.php?paper=BIOPOR.CPH

Jeg er sikker på at Chjort har et excel-ark der kan be- eller afkræfte dette.

:−)



19/9 2010 20:37 CHjortInvest 233683



Tja... men pt. ser BioPorto ud på denne vis:

Bioporto, BioPorto Mæglerstats, GES.CO




20/9 2010 05:20 oneofakind 033686



Kom til morgen til at overveje hvad EDF EN siger til en evt. overtagelses "Case". Eftersom de har option på alle opstillede og projekterede parker frem til udløbet af 2012... vil de jo nok ikke stiltiende acceptere at andre selskaber sætter sig på GES parker?
Et evt. opkøbstilbud på hele GES vil vel fortsat være et købstilbud på GES nuværende aftaler og forpligtelser?
Så måske er nuværende opkøbsiver kun udtryk for, at kursen er lav, dvs. der tænkes langsigtet mhbp. køb af aktier /øgning af indflydelse når aktiekursen berettiger til det, .. dvs. vi mangler at finde "smertegrænsen", hvor købsinteressen forsvinder!
Dette "loft" vil så fremover være tæt på umuligt at gennembryde. Mit eget bud har været et sted over de 20, men under 27.. men jeg har meget lidt at have dette i, så det bliver en spændende periode vi kommer ind i! NOTE.. i samme øjeblik kursen når "loftet" vil hele købersiden forsvinde i en periode og kursen falde tilsvarende.
mvh.



TRÅDOVERSIGT