Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Det ligner en fuser


33706 colombuss 20/9 2010 19:19
Oversigt

Med disse emmisionslottokuponer der runder markedet, tænkte jeg at Alm. Brand kunne være interessant at kikke på.

Et hurtigt skim i regnskabet gav følgende signaler.

God egenkapital - men varslede milliard afskrivninger indikerer - træd varsomt..
Ikke særlig store udlån i banken, var det godt 12-14 milliarder, men sikke en toxiditet, developerlån, ejendomslån, og både erhverspantebreve, og private pantebreve for milliarder.

Især de 2 sidste får alarmklokkerne til at ringe. Pantebreve må i sagens natur, oftest være efterstillede realkreditlån, hvor meget er disse pantebreve reelt værd i et marked med faldne ejendomspriser. Der er endnu ikke afskrevet særligt meget på disse pantebreve, kun ca. 10% af værdien.

Mit gæt at op mod 80% af pantebrevsværdierne kan tabes, og dermed er afskrivningerne hidtil for små, og en ekstra milliard, kan meget nemt vise sig at være for lidt.

Har Alm. Brand, ikke også lige holdt hånden under Alm. Brand Pantebreve? Hvor mange pantebrevsforpligtigelser skal der overtages herfra. Jeg mener også at alm. brand Pantebreve, har fået financiering fra Alm. Brand Bank.

En rigtig god sursuppe, omgiver således et ellers ganske spiseligt og værdifult aktiv, forsikringsdelen...

Det er mig en gåde, hvorfor Alm. Brand ikke for længst har dumped deres bank og dermed også pantebrevsafdelingen ned i Financiel Stabilitet. Måske p.g.a. fornuftige, og etiske overvejelser? Men reelt set, kan de hvis fonden ikke har råd til en 2. runde, risikere at må sælge forsikringsdelen, for at redde banken, og pantebrevene.

Sikke et trist selskab der så i givet fald står tilbage. Og det så for et firma der er stiftet i 1792, lad os håbe det ikke går så galt.20/9 2010 19:31 colombuss 033707http://www.almbrand.dk/idc/groups/abdk_web/documents/adacct/as_kvartalsrapport2kvt2010.pdf

link til halvårsregnskab 2010

Læg mærke til fordelingen på udlånet i banken....TRÅDOVERSIGT