Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

derfor er Apple suveræn


33922 akademikeren 25/9 2010 12:27
Oversigt

Tendensen fra computermarkedet gentager sig. Lav marketshare, men hvad gør det når man tjener alle pengene!


Markedsandelen er ikke imponerende. I de første seks måneder af 2010 blev der langet 17 millioner iPhones over disken, hvilket er blot 2,8 procent af det samlede salg på 607 millioner mobiltelefoner, fortæller Fortune.com.
Men kigger man i stedet på, hvad Apple formår at tjene på sine mobiltelefoner, ser billedet noget anderledes ud. Ifølge analysevirksomheden Canacord Genuity har Apple scoret hele 39 procent af den samlede omsætning, som er genereret af salget af de ialt 607 millioner mobiltelefoner.

sent from iPhone25/9 2010 15:02 Kristensen 033929Markedsandelen lyder måske ikke af så meget, men i forhold til at det er en enkelt model-serie (i alt 2 mobiler, Iphone 3 & 4) det bygger på, så kan man jo ikke andet end beundre det lidt. Alle andre store mobilproducenter så som Nokia, SE, Samsung, HTC m.fl. har vel konstant 5-10+ modeller som sælger i butikkerne. Og efter Iphone 4 er kommet, er det vel begrænset hvor meget 3'eren sælger.

I og med at man ikke har behov for at udvikle en masse nye modeller, men i stedet opdaterer en "gammel model" med de nyeste features og nyt design, sparer de jo også en del på udviklingsomkostninger, da de ikke konstant skal have mange modeller på tegne- og udviklingsbrættet.

Ovenståendee får mig til at tænke lidt på "80/20-reglen". 80% af omsætningen kommer fra 20% af varenumrene. og hvis man tager det samlede marked ligger Apple her rigtigt højt, idet de stort set ikke har nogen modeller som ikke sælger - og produkter der ikke sælger, er hvad der koster konkurrenterne penge.25/9 2010 17:58 Spekulant.dk 233939Ja, det er ikke underligt at kursen på Apple er eksploderet. Hvis Warren Buffett havde haft lidt teknologisk indsigt, var det en oplagt case til Berkshire Hathaway - nu har Warren Buffett så også lige det problem at han er ven med Bill Gates... ;)

Anyway, der kunne skrives meget lange analyser omkring det Apple har gang i og den fremtid de står overfor. Tror på at de stille og roligt vil øge deres markedsandele og fortsat vil være i stand til at tjene mere på deres produkter end konkurrenterne, hvis man kan kombinere øgede markedsandele med høj indtjening, har man en suveræn pengemaskine...

Det handler bl.a. om meget loyale brugere som hvis de først én gang er blevet Apple/iPhone-fan forbliver fans, og også næste gang køber et nyt Apple produkt. Dertil mange nye kunder hver eneste dag (jeg er selv en af dem) - iPhone 4 er det mest fantastiske stykker elektronik jeg nogensinde har haft i hånden, har ellers afprøvet meget gennem tiden. Jeg kender flere som heller ikke har haft iPhone før, som ligeledes kraftigt overvejer en iPhone 4. Det er en myte at Apple kun sælger til eksisterende fans, der kommer mange nye til dagligt.

Apple formår ikke blot at tjene gode penge på deres hardware, de formår også at tjene penge på det der omgiver og kører på hardwaren - f.eks. musik og apps, næste store skridt bliver måske streamet TV/film/spil - igen fordi Apple laver det en tand bedre og mere gennemført end konkurrenterne..

Det er en helhedsoplevelse som bare fungerer og bliver bedre og bedre. Det er samtidig en fordel for udviklerne, at de ikke skal udvikle til et hav af forskellige telefoner, men kan koncentrere sig om nogle få yderst velfungerende modeller. Selv tilbehørsproducenterne har klare fordele af, at Apple koncenterer sig om få modeller.

Største risiko for Apple er vel, hvis Steve Jobs går bort før tid. Han kører forretningen benhårdt, og en del af deres lukkethed er muligvis medvirkende årsagen til succesen. Apple vil med tiden formodentlig dog åbne mere op på forskellige områder, men næppe aldrig så det kommer til at gå ud over kvaliteten og helhedsoplevelsen.

Hvis Apple fortsætter i samme spor som de har vist takter til gennem de seneste par år med bl.a. lanceringen af iPhone vil jeg godt spå at Microsoft ender som Nokia, Nokia tror jeg i øvrigt heller ikke meget mere på... der bliver på mobilområdet nok kun plads til Android og iOS. Microsofts alternativ tror jeg ikke rigtig på - indtil videre er de fleste MS-telefoner vel også gået ubemærket i graven? Imens iPhone lever videre...

Hvorfor Microsoft skulle ende som Nokia kan der skrives andre og lange analyser om, men et godt eksempel på en truende deroute er konkurrende kontorpakker, et stigende antal virksomheder og offentlige institutioner dropper de hamrende dyre M$-office-pakker og går over til bl.a. Open Office.

Nå, det var jo ikke en Microsoft-tråd det her, men den overordnede konklusion er, at jeg også tror på at Apple har en fantastisk fremtid foran sig, uanset at kursen i forvejen er steget meget. Det handler om fortsat at være i stand til at kunne tjene mange penge og øge markedsandelene på flere fronter, og der ser jeg én klar vinder, nemlig Apple.

--
Aktier og investering | http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger | http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til daytrading med Kozok | http://www.spekulant.dk/kozok25/9 2010 18:47 akademikeren 133945Det er så et indlæg jeg kan erklærer mig 200% enig i. Apple har forstået en ting som man i teknologi sammenhæng har talt om i mange år. Det handler om indhold og brugeroplevelsen. Ikke megaherts, gigabytes eller antal af features.

Hvor imponerende innovativ Apple fik man en sjov indikation på i et af Bloombergs podcasts. Hvor exit spørsmålet er: nævn et firma der er radikal innovativ. ... Og du må IKKE nævne Apple.

Mht streaming af tv har de lavet Appletv som lige er kommet i en ny version, endnu ikke i Danmark endnu.

Lige nu synes filmselskaberne og tvproducenterne at Apple sælger serierne for billigt til 99cents, og det var nøjagtigt det slagsmål man havde med musikken, hvor Apple med iTunes store og IPod forandrede måden at købe og distribuere musik på.

Jeg har intet problem med at udråbe Jobs til den største forretningsmand og innovatør i det 21. Århundrede.

Om de slår igennem med distribution af bøger gennem ibooks er også (endnu) en interessant cash cow.sent from iPhone25/9 2010 20:56 Spekulant.dk 133951Kineserne er også vilde med iPhone 4:
http://epn.dk/teknologi2/tele/article2194841.ece

Som det fremgår er efterspørgslen større, end den var på iPhone 3 og 3GS.

En lille udvikler-succeshistorie:
http://e24.no/it/article3826428.ece

Imponerende at en "lille" investering på 700.000 kr. i udviklingsomkostninger på kort tid har kastet 30 mio. kr. af sig.

Det geniale er jo så at Apple også tjener på dette salg, som det i øvrigt er tilfældet med mange andre apps. Det er så bare at lave det samme stunt på TV-fronten med diverse apps, og så har Apple pludselig en kæmpe forretning der også.

Apple har forstået at skabe et særdeles velfungerende marked, som skaber synergieffekter for både Apple, udviklerne og kunderne.

Jo, man fristes til at sige at fremtiden tilhører Apple, i hvertfald indtjeningsmæssigt.

--
Aktier og investering | http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger | http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til daytrading med Kozok | http://www.spekulant.dk/kozok26/9 2010 09:48 alang 233957Der er meget mode over apple, og det er en branche, hvor der med relativt kort varsel kan rykkes store segmenter. Hvem ved, hvad Nokia kommer med om 3 år - eller Samsung eller noget helt fjerde. Dette skal trække ned i den beregnede risiko, men det mener jeg afgjort også, det er med kursdannelsen på basis af den præsterede indtjening. Det befriende er dog, at de tjener penge...måske endda snart med udbytte.

PE er dog allerede over 20, og bl.a. derfor kan det kun forventes, at Apple følger markedet nedad med en faktor 1,3-1,5. Ydermere er det en aktie, der er så velpoleret, at selv den mindste skramme kommer til at ramme hårdt.

Jeg mener afgjort, der er bedre alternativer til den spekulative investor, og til den rå millionøse, ville jeg anbefale IBM i klar overvægt fremfor Apple på teknologisiden.

Men de laver nogle fede gadgets, så jeg kan godt forstå, der er mange, der "holder med dem". Og teknisk vil jeg da også mene, det er et kortsigtet "buy" med target på 320 i en hurtigt hug opad. Det er dog ikke et nyt cola-brand, vi har her.

Held og lykke med æwlerne

AlanG

AlanGTRÅDOVERSIGT