Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mon ikke de køber LCP?


33977 colombuss 26/9 2010 20:22
Oversigt

Gammelt nyt er at Lundbeck fonden og Novo Fonden er storaktionærer i LCP, jeg har fra flere sider hørt at visse bestyrelsesmedlemmer i Novo, ser lyst på LCP´s fremtid. Ingen overraskelse, nu er de jo også aktionærer, ellers ville de jo også ha skilt sig af med aktieposten.

Da Medicinalvirksomheden Lundbeck, ønskede at skille sig af med deres LCP post, ja så valgte de at holde den inden for familien, ved at sælge den til Lundbeck fonden for 18 kr. pr. aktie, efter ekspertvurdering, for ca. 2 år siden.

Mange biotech eksperter, incl. min bankanalytiker, har indrømmet over for mig at LCP er i deres private beholdning.

For nogle måneder siden var der 2 insiderkøb i aktien, et fra den adm. dir., og et fra en medarbejder der har god indsigt i de forsøg der foregår med bl.a. Tacro.

Vi har talt her på siden om kapitalproblemet før, der skal penge i kassen, idet der fra 1. jan 2011, kun er 50-100 mill. kr. tilbage.

Til gengælde kommer de første fase 3 resultater på Tacro i 1. kvartal næste år.

Tacro er rettet mod lever og nyretransplantationspatienter, og er en reformulering af et stof, der er løbet af patent, og omsætter for ca. 2 milliarder USD om året.

Tacro er med LCP's meltdose teknologi nemmere optageligt i kroppen, hvilket betyder mulig lavere dosis af aktiv stoffet, og dermed færre bivirkninger, men også een daglig dosis istedet for 2, og en mere jævn koncentration og optagelse i kroppen end originalstoffet. især det sidste kan vise sig at være det vigtigeste, idet vi her taler om at undgå organ frastødelse, af kroppens eget immunforsvar

Det er altså livsvigtigt med en jævn optagelse og koncentration af medikamentet.

Stoffet bør passere fase 3 og FDA idet det er en forbedret version af et allerede godkendt stof, så sandsynligheden er højere for succes end det normalt er.

Markedet er stort, 2 milliarder USD, men da der også er konkurrence fra kopiproducenter på det mindre effektive gamle stof, kan Tacro ikke forventes at overtage hele markedet. Men i de fleste vestlige lande, vil man nok bekoste den dyere og mere effektive Tacro løsning, så lad os anslå at potentialet er max 1 milliard USD, dvs 5,5 milliarder kroner, og minimum 500 mill. USD eller 2,7 milliarder kr.

Det er en meget pæn omsætning at få og giver mulighede for en valuering af Tacro på min. 5-10 milliarder kr. Nok højere.

For at komme så langt i eget regi, skal LCP rejse ca. 1 milliard kroner incl. at etablere egen salgsorganisation i 2013. Det er totalt urealistisk at opnå på børsen med en markedsværdi på ca. 200 mill. kr. i dag.

Og omvendt er det urealistisk at kursen i nærmeste fremtid skulle komme til at afspejle potentialet, og at man derfor kan rejse nødvendig kapital. Vi er i en situation som med hønen og ægget, hvad kommer først?

Der har været talt om at LCP kan få en emmision garanteret af Novo og Lundbeck fondene, og det kan de nok sagtens.

Novo og Lundbeck var med til at introducere LCP på børsen i ca kurs 40, Lundbeck fonden købte sig ind for 1,5 år siden til kurs 18.

Vi taler her om 2 af de mest etiske virksomhedskulturer, der skal finde en løsning, og derfor tror jeg ikke de kan holde til at udvande de eksisterende aktionærer til f.eks kurs 4 eller 5. For mig virker den eneste rigtige løsning, at de i fællesskab køber de eksisterende aktionærer ud til en fornuftig pris, og derefter rekapitaliserer selskabet, og udlever LCP's potentiale.

Lundbeck fonden har allerede en succesfuld bioteck virksomhed, med deres aktiemariotet i ALK, mon ikke de er interesseret i en til? Det tror jeg.

Mit beskedne og ubegrundede gæt er, at LCP vil opleve 1 ud af 2 scenarier:

1. De eksisterende aktionærer bliver købt ud for en kurs mellem 10 og 18.
2. Lcp indgår partneraftale, hvor hele financieringsansvaret for Tacro, går til partneren,

Problemet med nr. 2 er at resulaterne fra et fase 3, først kommer i 1 kvt. næste år, hvorfor kassen nok ikke rækker så langt.

En anden mulighed er som jeg har nævnt før, er at LCP finder en mulighed til at lukrere på Fenoglide igen, som beskrevet tidligere, dette er blot ikke så sandsynligt, lige pt. pga. manglende kapital.

Alt i alt står jeg tilbage med kun 2 langsigtede løsninger som ovenstående, hvoraf nr. 2 ikke løser LCP´s langsigte problem/ønske - at få bredde i deres pipeline.

Derfor er jeg tilhænger af løsning nr. 1., så kan der komme fuld tryk på LCP, og alle kan tjene en mønt på situationen, og i bund og grund være glade, så længe at afnoteringen sker til en fornuftig pris.



26/9 2010 20:25 colombuss 033978



Novo-fonden sætter turbo på forskningen i København
AF VIBEKE LYNGKLIP SVANSØ, JENS CHR. HANSEN
Søndag den 26. september 2010, 07:00

Med en diskret verdensmand i spidsen, sidder den i Danmark forholdsvis ukendte svensker Ulf Johansson i spidsen for Danmarks stærkest fond, Novo Nordisk Fonden.

Fonden er 30 mia. kr. mere værd end Mærsk Mc-Kinney Møllers almene fond, og de mange milliarder kroner rettes mod fremtiden.

Novo-fonden sætter turbo på forskningen - i København. Skrækscenariet er Sverige, hvor både de store medicinalvirksomheder og vitale forskningscentre er forsvundet ud af landet.

"Danske erhvervsdrivende fonde er internationalt set unikke," siger Novo Nordisk Fondens formand, Ulf Johansson.

LÆS ARTIKLEN OM NOVO NORDISK FONDEN OG ULF JOHANSSON I BUSINESS SØNDAG



27/9 2010 22:56 troldmanden 034034



Nogen der har den ovenfor nævnte artikel om Novo Fonden?



27/9 2010 22:54 troldmanden 434033



Rigtig godt indlæg colombus omend jeg ikke nødvendigvis er enig i din konklussion

Det er korrekt LCP nok skal bruge 750-1.000 mio inden Tacro kan komme poå marekdet såfremt de selv skal betale hele gildet. Men jeg tror på en lidt anden model.

Som tidligere nævnt så er mit bud en t-ret emission hvor Lundbeck Fonden og Novo Fonden går ud at garantere hele emissionen. Jeg gætter så på de vil hente 300-400 mio så kapitalen kan række til ultimo 2012/primo 2013.

Jeg tror så de efter fase 3 data i Q1 2011 vil finde en partner til det europæiske marked. Og det vil både reducere udgifter + give et 3-cifret mio beløb i upfront betaling. Dertil muligvis også en rettet kapital udvidelse til den nye partner. Og "vupti" så vil de have penge indtil Tacro kan lanceres.

Mindst en af de 3 R&D projekter der ligger i prototype stadie skulle også have mulighed for at starte fase 1 indenfor de næste 5 mdr. HVIS det er et af partner projekterne så vil der falde en milestone ved fase 1.

Og jeg forventer der vil ske en del mere på den tidlige forskning/udvikling i løbet af de næste 12 mdr. Altså flere nye aftaler. Der var i hvert fald mere fokus på den del da jeg havde et møde med LCP for ca 1 mdr siden




30/9 2010 22:21 collersteen 034217



Så kom varslet om kapitaltilførsel af den grumme slags. Cirka dobbelt op på market cap, men dog med mere eller mindre garanti fra novo- og lundbeckfonden.

http://www.proinvestor.com/aktienyt/507371/LifeCycle-Pharma-AS-indkalder-til-ekstraordinaer-generalforsamling-med-henblik-paa-at-muliggoere-et-aktieudbud---stor-opbakning-fra-LFI-as,-Novo-AS-and-Alta-Partners



30/9 2010 23:19 Saadan 034221



Ja, det bliver spaendende at se, hvordan det udvikler sig.

Synes umiddelbart at det virker meget positivt med Lundbaek, Novo backing for kapitaltilfoersel (som jeg laeser det er det meget taet paa en fuld garanti), men nu maa vi se i morgen. Naturligvis bedre saafremt de havde lavet en fed aftale, men det maa vi saa vente lidt laengere paa...



1/10 2010 14:15 elvis2100 034242



Ikke så godt lige nu... :)




TRÅDOVERSIGT