Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Guld aktier


33998 JensH 27/9 2010 12:35
Oversigt

Jeg vil gerne starte en debat om guld som at høre om der er nogle med ideer og argumenter for hvor man bedst kan investere i dette.

Som I alle ved er Guld jo steget stabilt et godt stykke tid. Med de seneste udmeldinger fra Bernanke tyder det på at trykkeriet af USD vil fortsætte et godt stykke tid endnu. Dette skvulper af på andre valutaer da den lokale arbejdsløshed ikke har godt at en stærk lokal valuta og høj rente. Dette vil så igen føre til at guld prisen stiger mere da folk med penge ønsker at beskytte deres formue. Guldprisen er jo reelt pt. blot er udtryk for at dollar går mod inflation.

I modsætning til guld som råvare er guld aktierne ikke steget stabilt endnu over længere tid (5 år) - men jeg tror at når spekulanterne går i guld så vil det give sig udtryk på en kraftig stigning i guld aktierne. Samtidig ligger de store guld firmaer også inde med meget store lagre af guld og deres headge af guld (aftaler om fast pris i fremtiden) er faldende fra guld-selskabernes side.

En af de største udvindere er Gold Fields som jeg har købt aktier i nu. De headger ikke, har store guldlagre og vinder derfor umiddelbart på stigende guldpriser. De er steget lavt ift. andre store guldaktier. Sikker pga. at de ikke er et US baseret selskab (Sydafrikansk) og så har nogle talt for at nationalisere minerne. Men sydafrika er et relativt civiliseret land så jeg tror ikke det sker.

Af andre findes også Newmont, Barrick, AngloGold, GoldCorp, Newcrest, ...

Er der andre her på PI der har analyseret lidt på guld-aktie markedet, og har andre indfaldsvinkler til det end jeg? Og er der aktier som der er mere potentiale i? Er der fare signaler jeg har overset?

Hilsen Jens27/9 2010 13:10 renek 334003Jeg har før skrevet på sitet at jeg er investeret i guld (både papir og ægte) og det vil jeg fortsat være indtil det sekulære bearmarked (megatrenden) for aktier afløses af en ny sekulær optrend som vi så det i 80'erne og 90'erne.

Inde på sitet (http://www.market-trends.net/) ligger der under ugens linkfest et indlæg om guld.

Oh yes...it's a commodity bull market:

guld, GFI
27/9 2010 13:23 JensH 034004Hvilke aktier og papirer handler du i og med?

Pearth Mint skulle være stedet hvis man godt kan lide at have rent guld. Og så kan du vist oven i købet komme ned og se det i Australien såfremt du har nok :)

Gad vide om man kan trække sådan en tur fra i firmaregnskabet...27/9 2010 13:55 renek 034005Jeg har ikke længere enkeltaktier i guldsektoren. Har udelukkende GDX - jeg elsker jo indeks Og så har jeg GLD. Havde før Nordnet råvare indeks, men blev træt af den manglende likviditet.

Der er alt for meget volatilitet i enkeltaktierne til at jeg kan holde til det.27/9 2010 14:12 JensH 034006Sikkert en fin ide. Jeg kan nu bedre lide først at finde ud af hvilke sektorer jeg tror på - og så læse om de forskellige selskaber der findes. For så til sidst at satse halvdelen af butikken på de aktier jeg tror på :)27/9 2010 15:22 renek 034009Det er en rigtigt god idé - også fordi du slipper skattemæssigt anderledes end ved ETF'ere

Men jeg hader volatilitet i min portefølje så derfor hellere indeks og i dette tilfælde et indeks med +30 guldmineselskaber.TRÅDOVERSIGT