Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Til de, der mærker tyrens varme mule i nakken


34023 alang 27/9 2010 21:10
Oversigt

Jeg har napset et af markedets mest valide nøgletal fra Jobindex' konjunkturmålinger. Da selskabet har valgt at annoncere her, skal de dælme også have kredit for deres arbejde. Læs og gør egne antagelser.....kommenter gerne. (AlanG)

Markedet har ikke korrigeret færdigt, før SHS-stemmerne er gjort op.

"Arbejdsmarkedet fortsat i krise i august 2010
Dansk Jobindex har været svagt stigende gennem de seneste måneder – men tallet for august viser et ganske kraftigt tilbagefald. Dansk Jobindex faldt således fra 14.800 nye annoncer i juli til 13.400 nye jobannoncer lagt på nettet i august. Det er et niveau, som ikke er ret meget højere end det niveau, vi så hen over sommeren sidste år, hvor antallet af nye jobannoncer lagt på nettet nåede helt ned på 13.100 nye jobannoncer om måneden."27/9 2010 21:34 akademikeren 334029Ja vi har haft lange drøftelser herinde om double dip eller ej. Spørgsmålet ud fra dit velvalgte nøgletal er om det siger noget om væksten. For vi kan jo godt have stigende vækst uden en tilsvarende vækst i arbejdspladser. I USA kalder de det jobless recovery og jeg tror ikke vi har fundet et godt dansk ord for det.

Firmaerne brager derudaf egentligt både med omsætning og indtjening, men qua costcutting afsætter det sig ikke spor i flere arbejdspladser.

Forklaringen kunne være at firmaerne har benyttet sig af at outsource de fleste af de skalerbare produktionsarbejdspladser til Kina og Indien og iøvrigt skalere ned i US og Europa.

Denne trend er mest tydelig i Medicinalbranchen, hvor der bliver skåret hårdt i både R&D, men sågar også i salgsstyrken, mens de skalerer op der hvor der er kraftig vækst nemlig i BRICs, måske uden R. Skal vi til at kalde det BICs?

Så man kan godt have "tyrenakke" uden at se det afspejlet i jobtallene.

Jeg er generel bull på US og China og Bear på EU.TRÅDOVERSIGT