Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      
Oversigt

Deep Sea Supply ASA http://www.deepseasupply.no (Ticker DESSC) er et norsk-noteret offshore forsyningsselskab. Af skattemæssige årsager er moderselskabet, Deep Sea Supply Plc. dog registreret på Cypern, hvilket er meget normalt i branchen. Selskabet ejer og driver skibsfartøjer inden for områderne Anchor Handling Tug Supply vessels (“AHTS vessels”) and Platform Supply Vessel (“PSV”). PSV-fartøjer er konstrueret til at forsyne boreplatforme med hovedsagligt gods/forsyninger og personale som skal til/fra boreplatformen. AHTS-fartøjer har de samme muligheder som PSV-fartøjer, men der udover er disse også konstrueret til at kunne slæbe boreplatforme, boreriggs mv. til og fra nye placeringer. Samt ankre dem op. Skibene kan også bruges som rednings- og slukningsfartøj ved tilfælde af brand mv. ”Rescue and Recovery Vessel (ERRV). Flåden består i dag af 15 skibe inden for segmentet AHTS, samt 8 skibe inden for segmentet PSV.

DEESC er et relativt nyt selskab, idet det først blev etableret og noteret på OSE i 2005. Det hele startede med, at man købte seks brugte skibe af verdens største offshore forsyningsselskab, Tidewater Marine inc. I 2006 indgik man derefter omfattende kontrakt med Sea Tankers Management om køb af 22 nybyggede forsyningsskibe over en årrække, til en værdi af i alt $394 mio. I dag mangler 6 skibe endnu at blive leveret, heraf 2 i år (AHTS), 3 i 2011(AHTS) og en i 2012 (PSV). Flåden må derfor betragtes som moderne, da kun syv skibe er fra 1999 og resten er mindre end 3 år gamle. Der er derfor ikke behov for udskiftning af eksisterende flåde de kommende år. Men såfremt der kommer flere kunder i biksen, kan der selvfølgelig været behov for yderligere nybyg de kommende år. DESSC har intentioner om at blive en førende global spiller inden for offshore-forsyningsmarkedet, hvorfor yderligere nybyg ikke skal afvises. Endvidere fremgår det også af firmaets hjemmeside at de aktivt vil overveje investeringer i udsigt til, at yde økonomisk afkast til sine aktionærer, herunder at deltage i konsolidering af virksomhederne, fusioner og opkøb. For flere oplysninger om flåden: http://www.deepseasupply.no/fleet.html

Største aktionær i DESSC er HEMEN HOLDING LIMITED (34,30%), som indirekte ejes af den norske skibsredder og millardær John Frederiksen. John Frederiksen er udover at være storaktionær i DESSC også storaktionær i bl. Seadrill, Marine Harvest og Frontline. Personligt har jeg stor respekt for manden og jeg ser ham som super dygtig. Jeg betragter ham ikke som en hindring i selskaberne og han tilgodeser aktionærerne. ”Hans selskaber” er bl.a. kendt for at udbetale pæne udbytter, hver fald for så vidt angår Seadrill & Frotnline. Der kan læses lidt mere om John Frederiksen her: http://da.wikipedia.org/wiki/John_Fredriksen. DESSC har gennem finanskrisen stoppet udbyttebetaling, på trods af at de har generet pæne overskud – men der er tidligere blevet udbetalt pæne kvartalslige udbytter og jeg tror også på vi vil komme til at se pæne udbytter igen. I 1.H regnskabet skrev de følgende: ” The Board suggests no dividend distributions in 2Q10. It is the Company’s intention to revert to its former dividend strategy as and when the market improves and show more visibility. Når de starter med at udbetale udbytte igen, tror jeg også dette bliver en positiv trigger for aktien.

For indeværende år har firmaet afdækket de fleste seljdage og kun 6 skibe arbejder pt. på ”Spot-markedet”, resten er charteret på længere kontrakter. Spotmarkedet har været meget stille i første halvår, men der skulle være lidt bedring her i andet halvår. For yderligere oplysninger ang. ”Chartering” tjek følgende link: http://www.deepseasupply.no/chartering.html . Den er dog ikke helt opdateret, da de lige har indgået kontrakter med Petrobras om chartering af yderligere 3 skibe på kontrakter i 4 år, med option om forlængelse med yderligere 4 år. DESSC har i forvejen kontrakter med Petrobras og må betragtes som en yderst god kunde, da der i så stort et selskab er gode fremtidsudsigter til yderligere kontrakter. 10 af flådens skibe vil dermed fra slutningen af 2010 befinde sig i Brasilien. Hvis I er til noget mere visuelt, kan jeg også anbefale at kigge i H1 regnskabet på side 22, hvor der er en god illustration af afdækkede sejldage – denne er vel og mærke ikke opdateret siden slutningen af juni.

DESSC havde i regnskabsåret 2009 en omsætning på $167,6 mio. mod en omsætning i 2008 på $190,4 mio., hvilket svarer til en nedgang på ca. 12%. Overskuddet for 2009 endte på $51,3 mio. mod $53,4 mio. for 2008, hvilket svarer til en nedgang på ca. 4%. Resultatet pr. aktie endte dermed på $0,42 hvilket svarer til EPS på NOK 2,48. Der hvor tallene skæmmer lidt i regnskabet er på gældssiden. Den samlede kortfristede gæld var ved udgangen af 2009 på $56 mio. hvilket dog var knap $30 mio. mindre end ved udgangen af 2008. Den langfristede glæd var ved udgangen $574 mio., mod $635 mio. året før. Så selv om de har en forholdsvis stor gæld, formår de fortsat at barbere en ned, hvilket må anses som positivt. Egenkapitalen steg i 2009 til $164 mio. fra $112 mio. året før.

DESSC aflagde d. 11/8-10 regnskab for 1. halvår. Her viste resultatet en lille negativ indtjening på $-5,6 mio. Egenkapitalen er faldet tilsvarende til $158 mio. For 2010 forventer selskabet en omsætning på $151 mio. samt et beskedent resultat på omkring $0,03 pr. aktie. Årsagen til det forventede lavere resultat i 2010, er den generalle lavere aktivitetsniveau i offshore sektoren, kombineret med mange leverancer af nye offshore forsyningsskibe, hvilket har resulteret i lavere rater internationalt og flere kommercielle offhire. Offhire er den tid hvor skibe ikke er til rådighed fx pga. ophold i dok, af forskellige årsager såsom vedligeholdelse, havari mv. og derfor ikke generer nogen omsætning/indtjening. Man har derfor udnyttet de lavere rater, til at vedligeholde flåden mv. således at de ikke mister omsætning og indtjening på dette når raterne bliver højere. Endvider har Nordsø-spotmarkedet været meget svag i begyndelsen af 2Q10, men væsentligt forbedret i løbet af sidste halvdel af kvartalet.

K/I ligger ud fra seneste offentliggjorte halvårsregnskab på 1,42 – ud fra en vekslekurs på USD/NOK på 5,95 samt en aktiekurs på NOK 10,50.

For 2010 er det ikke retvisende at udregne en P/E idet der forventes et beskedent positivt resultat. P/E for 2009 resultatet, var ud fra kursen d. 31/12,09 på NOK 7,79 og EPS på NOK 2,48 kun 3,14.

For 2011 forventes der en omsætning på ca. $194 mio. samt et resultat pr. aktie på $0,25. Dette svarer ud fra dagens kurs på 10,50 til en P/E på 7.

Selskabet har endvidere bevist at de kan tjene penge, da de alle år siden 2006 har formået at opnå pæne overskud. For yderligere finansiel historik, tjek: http://investing.businessweek.com/businessweek/resear..

Jeg har for leden dag købt en lille post i DESSC i håb om, at markedet for offshore supply den kommende tid vil rette sig og firmaet fra 2011 igen vil komme ud med et pænt overskud og dermed vende tilbage til sin oprindelige udbyttepolitik. Overvejer ved tilbagefald at supplere ydderligere. Entrance kan muligvis times bedre og man kan med fordel måske vente lidt endnu med at gå ind, da markedet endnu ikke er vendt. Dog ser jeg nuværende kursleje som attraktivt.28/9 2010 15:00 CHjortInvest 234070Chart Daily- pr. 28/9-2010 kl. 15:00

Deep Sea Supply, DESSC, FA, Fundamental analyse, John Frederiksen, TA- CHjort, Udbytte, DESSC.OL
28/9 2010 15:18 Nippon1976 034071Fantastisk stabilt selskab som jeg har fulgt et godt stykke tid, uden dog at have fundet et rigtig godt entry.
Hvis man sammen ligner charts, så er det meget mindre volatilt end de andre offshore selskaber28/9 2010 15:21 akademikeren 034072Genialt indlæg! Mums for en fundamental nørd. Jeg er interesseret!28/9 2010 16:12 Nippon1976 034082Prøv at tage et kik på acergy, den ser også spændende ud28/9 2010 17:55 fcras 434085
4 AHTS og 2 PSV hos DESSC er ejet af Ship Finance (SFL) som også er et John Fredriksen selskab.

Skibene er oprindelig købt af DESSC og senere solgt til Ship Finance - DESSC har så chartered de 6 skipe.

Det samme er der med rigs hos Seadrill (SDRL)

http://shipfinance.bm/index.php?name=Fleet%2FOffshore..

Det samme er der med rigs hos Seadrill (SDRL)

Flere skibe (VLCC/Suezmax) hos Frontline(FRO)er også ejet af Ship Finance og igen chartered af Frontline

http://frontline.bm/fleetlist/index.php?class=OBO

Ship Finance ejer 8 OBO* Capesize som er chartered af Frontline der igen har sat dem under commercial Management hos Golden Ocean (GOGL) som også er er John Fredriksen selskab.

http://www.goldenocean.no/?menu=10

Og sådan bliver pengene i John Fredriksen systemet.

*OBO = Oil-Bulk-Ore
Skibene benyttes i dag kun til dry bulk pga. tidligere alvorlige problemer med skibstypen:
http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/01/02/453618.h..
--------------------------------------------------Foto: AHTS Sea Cheetah / Owner: Ship Finance / Charterer: Deep Sea Supply (DESSC) Skibet er chartered bareboat B/B - dvs. uden mandskab

Deep Sea Supply, DESSC, FA, Fundamental analyse, John Frederiksen, TA- CHjort, Udbytte, DESSC.OL
29/9 2010 14:35 Kristensen 034136Tak for responsen - og tak for korrektionen til fcras. Dejligt med en shippingekspert, som kan bidrage lidt mere detaljeret og har fulgt branchen i længere tid.

Jeg har ikke fulgt DESSC ret længe og plejer også at have dem under observation i længere tid inden jeg går ind, men denne her synes jeg var meget interessant og tog derfor en langsigtet post.29/9 2010 22:00 Kristensen 034166Fundamentalt set synes jeg umiddelbart Acergy ser dyrre ud. Kan se Subsea 7 og Acergy fusionerede i slutningen af juni, så der kan være fejl i mine beregninger - men K/I ligger over 3 og P/E ligger på omkring 13.20/8 2016 14:40 Uheldig 075094Hej,
Nogle der følger casen endnu? Kan se at der er stoppet med og skrive om Deep Sea Supply i 2010.TRÅDOVERSIGT