Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Tid til refinanciering....


34263 akademikeren 1/10 2010 17:46
Oversigt

Det dages nu. Den 3. bølge er igang i dansk erhvervsliv. Den kontrollerede nedskalering af bankernes balancer er nu igang. Og de banker der ikke har fattet den dagsorden bliver nu lukket ned af Finansiel Stabilitet.

Budskabet siden finanskrisen har været bring jeres udlån i større proportionalitet med jeres indlån.

Eik Bank blev lukket, Amagerbanken utroligt tæt på.

Cimber må ty til vækstfonden som kautionist. Det lyder uskyldigt, men er i virkeligheden et enormt svaghedstegn.

Bankerne er ved at afvikle lån på lån på lån. Det er nok sundt på den lange bane, men lige nu sætter det en 3. bølge af konkurser igang.

De manglende fuldtegninger i Nordicom et al. taler også sit tydelige sprog.

Så medinvestorer. Få nu kigget jeres aktier igennem. Kig intenst på virksomhedens gæld og så spørg dig selv.....går det an. Kan det refinancieres?

Ellers går vi en sæson imøde med rigtigt mange emissioner og prisen på kapital har aldrig været højere end nu.

Gældsfri er det nye sort for os aktionærer, gældstynget helt sort for aktionærerne.

God weekend.

Akademikeren.2/10 2010 12:50 butterboy 334302Jeg er meget enig. Dog synes pendulet nu at have bevæget sig for meget over på sikkerhed og ingen risiko.

jeg vil stadig mene en hvis gældsfinansiering er optimalt i en virksomhedskapitalstruktur. Rente kan også trækkes ra i skat modsat udbytter. men virksomheder med stor og kort gæld og pludselig usikkerhed om vækstudsigter kan blive presset præcis som grækenland blev det.

Omvendt er med fri, risikovillig kapital idag muligt at gæøre nogle gode køb. Hvem sagde alm brand til 10 kr, LCP til måske 1 krone, nordicom 10 kr PA resourcer 5 kr mv.? Lige disse har en meget høj risiko, men man kan sikkert finde bedre eksempler.

Pointen er, at jeg tror Buffett slikker sig om munden over mulighederne for at træde til med en hjælpende hånd her og der - til den rigtige pris.TRÅDOVERSIGT