Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Neeeeej hvor er han dog dum!!!!


34266 colombuss 1/10 2010 19:29
Oversigt

Dog eat dog....ja i nogles verden men ikke min.

Hvis man holder sin sti ren, så kommer der massevis af muligheder for profit. Så skidt være med 10-20- eller 100 tusinde, smidt på gaden i navnet på ens integitet. Ja - om man så gemmer sig bag et alias, det er for mig hamrende ligegyldigt, for man står if. min filosofi - som ikke er særlig religiøs, kun til ansvar over for sig selv.

Men det hjælper gevaldigt på ens relative korte tilværelse, at man kan se sig selv i øjnene, og være stolt af det man står for. Og det gør jeg, og min ære er ikke til salg for ussel mammon, selv om jeg gemmer mig bag et alias.

Derfor er jeg så dum, at indrømme at jeg sælger tæt på 200.000 aktier, før jeg gør det, med stor risiko, for at tabe penge på det. Derfor er jeg ærlig omkring min strategi.

Og hvad har jeg fået ud af det, kan man så sige? Jo kære venner, jeg har fundet et eller 2 andre meget vidende investorer, med tæt på samme integritet som mig selv, som har været uselviske i deres råd, og det er Akademikeren, og Collersteen. -

Og så er jeg blevet kaldt dum og meget andet, af andre, som mener at jeg skal spille taktisk over for jer, mine kære medinvestorer. Og som samtidigt har spillet "taktisk" over for mig.

Lad mig sige det en gang for alle, jeg er ikke tilhænger af kursmanipulation, i hverken større eller mindre grad, og vil ikke snyde skrive på boards, for at tørre mine fejltrin af på andre. Jeg er mand nok, til sel at tage mine tab.

Når det er sagt, vil jeg da gerne give min bevæggrund for at være med til at sende LCP i skred i dag.

Potentialet er stadigvæk meget stort. Men min primære forudsætning for at investere, at jeg investerede sammen med 2 af Danmarks mest etiske virksomhedskulturer, i form af Lundbeck og Novo Fondene, er faldet til jorden, og det er ligegydigt om de senere tegner til overkurs, for skaden er sket, for mange af de almindelige dødelige investorer incl. undertegnede.

Lcp beder om tilladelse til at udvide kapitalen med op til 475 mill. kr.......Da hver aktie er på 1 kr., giver det mulighed for op til 475 mill. nye aktier. Det nuværende antal aktier er 55 mill aktier.

Vi ved ikke endnu hvad tegningskursen er. Men hvis Novo og Lundbeckfonden havde til hensigt at hjælpe småinvestorerne i LCP ved at tegne til overkurs, ja så burde de melde ud i dag. For ellers bliver mange små investorer simpelt knust i ventetiden alligevel.

450 mill kr, skal rejses, det kunne være 475 mill. nye aktier, af 1 kr, minus omkostninger, eller bar 450 mill. aktier af 1 kr., plus aktier til medarbejdere etc. - Helt ærligt, vi ved ikke hvad LCP har tænkt sig, for retten til udvidelse er foreslået indtil 2015.

Men jeg har stemt med fødderne i dag, og været åben om det. For taler vi om måske 450 mill. nye aktier af 1 kr., ja så skal LCP's gamle aktier potentielt kursmæssigt tæt på denne kurs -1 kr.

Nu kan det være at de senere melder at de tegner til overkurs. Men hvis de havde været rigtig etiske og generøse, som jeg havde håbet, ja så skulle de have meldt ud i dag, hvilken kurs fondene ønsker at udvide til. det har de ikke, så jeg har i mit salg blot gået ud fra at det bliver til markedsvilkår. Og det bliver et rent blodbad for de eksisterende aktionærer.

Slut herfra, og jeg beklager, hvis jeg med mine positive indlæg om LCP, har påført nogen et tab. Men i det mindste kunne den opmærksomme læser i dag, se at jeg påtænkte at sælge min position.

God investeringslyst....og "trust nobody, than yourself"

Mvh
Colombuss



1/10 2010 19:38 034267



Du har min respekt. Og den kan ikke købes!

Vel brølt Løve.

sent from iPhone



1/10 2010 19:57 Hegu 034268



Det samme herfra Columbuss.

Med venlig hilsen

Hegu



1/10 2010 20:18 Fiskemanden 034270



Hej Colombuss!
Hmmm!Kedelig historie....men:
gammelt tale sæt:Hvo intet vover .../eller :enhver er sin egen lykkes smed!
Du er ikke ene,og troldmanden har også talt varmt og godt om LCP som en af hans danske biotek favoritter,trods deres økonomiske situation?
Som altid er det let at være bagklog(desværre)når man ser tilbage på sine investeringer,men om vi altid vidste, hvornår det rigtige tidspunkt var for vores engagementer så var det hele jo ligetil!
V.h.Fiskemanden



1/10 2010 20:53 turin 034272



Ærgerligt med sådan et tab; håber ikke at det var en væsentlig del af porten der var i LCP.

- turin



1/10 2010 21:00 colombuss 034273



No worries, jeg klarer mig, hvis bare ikke Genmab laver samme nummer



1/10 2010 21:05 AnalyseThat 034275



jeg solgte ogsaa det frimaerke jeg havde idag, tror dog stadig der en
lille portion, som ikke gik, da jeg satte en hurtig salgskurs paa 3,25 og den faldt lidt mere da min portion trykkede lidt.

men du er helt korrekt sat. det er naesten svineri overfor nuvaerende aktionaerer at pinebaenken bestaar. max bank tror jeg har gjort det rigtige, men blev ogsaa straffet idag, og det er nok blot markedspsykologi, for deres emission er baade annonceret og retfaerdig og som forventet, for flere maaneder siden. men det maa saa vaere alle de skaelskoere som ikke fatter deres tab, og nu saelger fordi de ikke vil op med flere.



1/10 2010 21:22 colombuss 034277



Ja emmisioner modtages ikke så godt iøjeblikket. Bliver spændende om vi gjorde rigtigt i at sælge. Men uden livlinie fra fondene, i form af overkurs, ser det pt sort ud for LCP aktionærerne.



2/10 2010 02:01 nohope 734283



Når man spiser kirsebær med de store, eller med lidt lokakolorit til Colombuss, når elefanterne danser så er det græsset, der bliver trådt ned. LCP emissionen er meget åben m.h.t. antal, kurs og tidshorisont. Men den er også garanteret, hvilket efterhånden er et særsyn for små lusede biotek og medico virksomheder, som er ved at løbe tør på halvvejen. Reelt handler det vel om, at alle de kortsigtede spekulanter, som skulle have en gevinst på uger-måneder smider papirene og trykker kursen. Kommer der en kapitaludvidelse, skal børskursen være over pari og er kursen væsentlig over pari, så har tegningsretten en værdi, hvis udbudskursen er under børskursen, systemet er faktisk selvregulerende og Novo og Lundbeck har bare lige rystet træet for alle de korte spekulanter.
Men det er klart, at når der ligger en pulje korte penge i et lille papir, der får en sådan meddelelse uden den er sukret til med et eller andet, så sker der noget, som man kan føle sig tvunget til selv at sælge på. Jeg synes dog ikke man kan bebrejde hverken Novo eller Lundbeck noget, bebrejd de kortsigtede, herunder dig selv. LCP værdierne er ikke smuldret over natten, tværtimod. De korte penge er bare smuttet - på evig jagt efter en gevinst over natten, ugen eller måneden.

Suk - man skulle tro nohope var masochist, når han skriver den slags indlæg.



2/10 2010 07:57 Fiskemanden 034285



Point for det Collersten!
Helt rigtigt!
Man kan nu snart plukke ind papiret igen til en væsentlig lavere kurs og med mange flere til at dele kagen,men kagen er stadig ved at blive bagt og bliver sikkert god!!
Der er som du siger ingen forandring i deres potientale,andet end at de står økonomisk stærkere selv, til at gå videre med deres produkter,hvilket er en nødvendighed!

Det som virker svært at forstå er :kunde de have klaret sig med at lave aftaler og havde det givet en bedre kursudvikling,givetvis,men det var sikkert ikke økonomisk forsvarligt til at sikre den videre drift!
I stedet sikrer man fremtiden, selv om man udvander kursen,men der ligger sikkert stadig en mulighed for at lave nye spekulationer,bare fra en ny platform!
Så løsningen er der ikke fejl på,og i biotek er det sjældent at man får udmeldningen om NE andet end lige i hovedet!!
Det er så bare at rejse sig igen og tage mod nye tæsk/eller prøve at vinde!

V.h. Fiskemanden



2/10 2010 07:59 Fiskemanden 034286



;-( ... Hov Nohope var det jo sæføli



2/10 2010 08:43 colombuss 034289



Jeg er nu ikke Collersteen. Når jeg nævner Collersteen, er det fordi jeg ville sælge, af ovenstående grunde, og han gav mig 90% ret, med forbehold for at kapitalen kan udvides indtil 2015, med det nævnte beløb.

Men pointen i at fremhæve ham er at han fremstod ærlig og uselvisk i hans respons, hvilket han skal have roser for. Mens andre benyttede situationen til at prøve at få mig til at ændre mening, af hensyn til deres egen trading taktik etc. Samt gik offentligt ud med information sendt privat.

Det jeg har opdaget er at der er folk her, som på EI, som faktisk bare er ude på at manipiulere deres medskribenter, til egen vindings skyld. Især i de mere illikvide manipulerbare aktier. Mens de udgiver sig for at være en hjælp, fy føj, siger jeg bare.

Jeg vil opfordre folk til at være kritiske over for såkladte hjælpsomme eksperter. Nogle af dem, har dårlige intensioner med dine penge. Pas på, siger jeg..

Jeg sletter nu min portefølge på Pro, idet den giver uetiske medskribenter et indblik i mine transaktioner. Samt åbner konto hos et par ekstra mæglere.

Mit indlæg skal ses i det lys.

Mvh
C.




2/10 2010 08:29 colombuss 034288



Undskyld. Den må du længere ud på landet med. Du har ikke fattet en bjælde.



2/10 2010 08:48 colombuss 034290



Og ovenstående korte tekst var til Nohope. Som ynder at tæde i nællerne.



2/10 2010 10:00 colombuss 034291



Nohope, tak for vinket med en vognstang. Skriv ikke ærligt, vær ikke ærlig over for dine medinvestorer, udstil ikke dine dispositioner, og hold iøvrigt din kæft.

Jeg vil nu prøve at efterfølge ovenstående, og positive bidrag fra min side skal ikke ventes mere. F.U.C.K siger jeg bare!



2/10 2010 10:08 CHjortInvest 534292



Kære colombuss,

Jeg ser nu dit skriv på PI, og kan du tolke det derhen, at det er mig du nu sparker til.
Det gør mig oprindelig trist, idet jeg på ingen måde har haft en intention om at generer dig.
Rent faktisk var det et tilbud om hjælp, set i lyset af, at du så ud til at ville sælge ud. Det kan jo så gøres på flere måder, og det var der jeg ville tilbyde min hjælp, således af du kunne komme ud til bedst mulige kurs.
Lige LCP er så faktisk et af de selskaber, jeg har fulgt tæt lige siden de gik på børsen, og jeg ligger inde med ganske mange data, bl.a. mæglerstatestik for samtlige handler intraday igennem de sidste par år. FA delen er naturligvis også en stor del af min research, når jeg er på udkik efter kandidater til en pensionsopsparing.
Jeg er selv i LCP, og nej jeg påtænker ikke at sælge ud, men benyttede fredagen til at købe yderligere op.
Det som igennem længere tid har præget kursen, minder på mange måder om TopoTarget op til deres kapital udvidelse. Her blev kursen med hård hånd solgt ned af SVB (Topo’s bankforbindelse og dem som stod for emissionen), i LCP har det så været Danske Bank som har solgt kursen i bund, og- interessant nok- Danske Bank er LCP’s Bankforbindelse….
Men du har jo nok ret, jeg bør holde mig fra PI, og helt afstå fra at komme med kommentarer om dette og hint.
Jeg beklager dybt hvis jeg på nogen måde har formået at træde på dig. Og håber i mit stille sind, at du kan modtage en undskyldning, for det var altså ikke min hensigt, på ingen måde!

CHjort- Over and Out

PS. Hvis I ser på handelsstatestik for perioden marts, april og maj, er det da påfaldende at lige Danske Banks kunder- som de eneste- vælger at sælge ud. LCP og DDB afholder i samme periode en del ”Investor Presentations” bl.a. for ENS. Med tanke på, at en ganske betragtelig mængde aktier ligger ”fast” hos et par store institionelle investorer (alene de 3 som nu giver udtryk for at ville garanterer kapitaludvidelsen ligger inde med ca. 60%), må man sige at lige DDB’s kunder skiller sig ud. Det er da også påfaldende, at lige DDB konsekvent valgte at sælge kursen ned på minus dage, og alt for ofte til dagens absolut laveste kurs. Kunne man se sit snit til at sælge en mindre post, med rabat og ofte 20-30 øre, jamen så skete det. Det efterlader jo selvsagt en aktiekurs i tydelig nedtrend,. Men nok om det….

maxbank pinebaenk, VELO.CO




2/10 2010 12:30 colombuss 334300



Her et svar fra mig til en skribent på EI der syntes en emmison til kurs 2 er mere sandsynlig end kurs 1:

hvis du får ret, skal hver gammel aktier tegne 4 nye a 2 kr., dvs for hver aktie man har skal man op med 8 kr. kontant. I det tilfælde skal free float som er ca. 16 mill. aktier, tegne 64 millioner nye.

Eller med andre ord, en forsigtig spiller, der havde f.eks. 5% af en portefølge på 100.000 kr., købt i sidste uge (optimistisk) til kurs 4, vil ha 1250 gamle aktier. For at være med i emmisionen skal den spiller købe 5000 aktier af 2 kr., som er 10.000 kr. Den samlede investering er nu steget fra 5% af portefølgen til 15%.

Der er nok mange der ikke vil flerdoble deres eksponering i denne lille aktie, og derfor kommer der nogle tegningsretter på udsalg.

I dit eksempel, vil kursen på den gamle aktie nærme sig prisen på den nye, og tegningsretter vil have en så lav værdi, at de ikke kommer til at kompensere meget for tabet.

Hvis Lcp i tiden før generalforsamlingen bliver solgt ud af folk der ikke vil deltage, eller er skuffede over at der ikke er kommet penge fra 3. part som LCP ellers offenligt har satset på.......lån....partneraftaler...Ja så kan kursen nærme sig 2, allerede før generalforsamlingen, og LCP kan se sig nødsaget til at foretage emmisionen 1:1, pari, hver aktie repræsenterer netop en aktiekapital på 1 kr, så en emmison til kurs 1 overholder betingelserne for at udstedelsen skal være til min. pari.

Sker dette, så taler vi min. 450 mill. nye aktier, og hver gammel aktie skal således tegne 8 nye af 1 kr. Det vil få antallet af tegningsretter til at eksplodere, og opnåelig pris vil være lav, nu har der jo ikke været meget interesse i markedet for LCP i forvejen, så nye investorer vil ikke betale meget for disse tegningsrettigheder, kursen kommer tæt på 0 på disse rettigheder.

Disclaimer:

Lundbeck fonden og Novo ditto, kan gå ind dels at støttekøbe, eller benytte muligheden for at supplere ved at købe tegningsrettigheder.

Dette anser jeg dog ikke som sandsynligt, da de allerede har en stor andel, og der skal jo noget free float til for at opretholde børsnoteringen...Det kunne også komme til at ligne et desideret kup mod de gamle private aktionærer.

2. Disclaimer er at fondene pludselig kunne komme i modvind og beslutte at tegne den nye kapital til overkurs. Men i givet fald bliver det en 2. beslutning fra deres side, siden de pt. ikke syntes at have meddelt LCP at de er villige til at betale overkurs. Gør de dette, vil jeg undersøge de juridiske muligheder for at sagsøge dem for mit tab, pga. mulig manglende information til fondsbørsen.



2/10 2010 14:29 colombuss 034310



En lille sidebemærkning er at der stadig skal skaffes op til 500 mill. kr. ekstra senest 2013.

Ja penge fra 3. part er mulig, men det var jo også hvad vi blev stillet i udsigt i år. Så selv om det er realistisk, er det ikke et faktum endnu.




2/10 2010 13:27 butterboy 534306



Jeg tog selv en snitter på mine LCP-aktier i går, men kom dog ud om morgen og fik reddet lidt.

Det har været nogle hårde tider i de sidste år for dem der har været i høj risiko segmentet, og risikoen er i mange tilfælde ikke blevet belønnet. Man kan godt være bange for de fremtidige vækstvirkosmheder, hvis brændte børn skyer ilden. Som det ser ud nu, så har det jo nærmest været bedre at smide formuen i C20 aktier og så bruge tiden på noget bedre end aktier.

Lige med LCP var vi godt klar over, at der på et tidspunkt kom en emission, og vi lod os lulle lidt i søvn af, at kursen VAR faldet meget i takt med kassebholdningen hos LCP samt at insiderne købte pænt op i det sidste halve års tid. Markedet har samtidig overhovedet ikke belønnet de fremskridt der er sket i LCP i form af resultater.

jeg har altid haft en svaghed for biotech, men jeg begynder at forstå Buffett med kun at investere i ting som man kan forstå.




2/10 2010 17:50 colombuss 034313



Class action suit er en mulighed, hvis interesse så giv lyd.



2/10 2010 18:05 HRmunk 034315



Hvad er det ulovlige du mener, at der skulle være foregået?



2/10 2010 18:30 colombuss 034317



Det må juristerne om at vurdere. Men vi får se det videre forløb om der kommer fejltrin. Feks at man senere erkender at vil købe til en kurs over markedskursen, hvilket kunne have stoppet et kursskred hvis det blev oplyst fondsbørsen. Alternativt se på om de har udnyttet viden/informationer til at skubbe små private aktionærer ud.

Under alle omstændigheder, kunne det være spændende at få vent, om disse pæne folk, har udnyttet situationen mere end hvad der er rimeligt og anstændigt.



2/10 2010 18:37 colombuss 034318



Man kan spørge sig selv hvad der har ændret sig, siden at Lundbeck fonden hyrede specialister til at vurdere den post man overtog fra Lundbeck medicinalvirksomheden, hvilket afstedkom en vurderingspris fra vist nok Danske Bank på kurs 18. Sidenhen er pipeline bragt frem.

De næste måneder vil vise om der pludselig bliver ting færdige i LCP, som ledelse og bestyrelse vidste var undervejs.

Det har væsentlig betydning omkring timingen af det her, idet man mangedobler antallet af aktier. Om det sker før eller efter betydende nyheder, er væsentligt, især for de gamle private aktionærer.



2/10 2010 18:41 colombuss 034319



Reelt set, løber LCP først tør for penge i februar til april næste år. Et lille mulehår, og måske indenfor tidshorisonten på første fase 3 resultater som kommer i 1. kvartal 2011, som potentielt kunne have øget værdien af LCP markant.



2/10 2010 19:26 Franquin 134320



Hvis de først ventede med at hente penge til kassen var tom, tror du så ikke at de ville komme i karambolage med aktieselskabsloven om at drive virksomheden på forsvarlig vis? Så ville de da først kunne imødese sagsanlæg. Det kunne også have været interessant at se revisorpåtegningen på årsregnskabet, hvis der kun var penge til april måned.

Biotek er højrisiko og små biotekvirksomheder som lcp er megahøj risiko - sådan er det.

Der er intet at komme efter her-.




2/10 2010 20:42 colombuss 034323



For gamle aktionærer havde det givet mere mening at få de fase 3 resultater med. Det ville ha kostet fra 0-100 mill. kr. ekstra.. Ingen grund til at financiere det dyre Tacro program, hvis 1. kvt. resultater ikke er tilfredsstillende.

Lundbeck og Novo fondene har taget en imagemæssig risiko, som kan vise sig at koste dem mere, end de procenter de får fravristet af ejerandel fra de små aktionærer.






2/10 2010 19:33 HRmunk 034321



LCP faldt 25% ovenpå nyheden om emission(96 øre).

Emission 450 mill eller 450/167(børsværdi)*2,95=
7,95 kr.

Det vil sige, at for hver nuværende aktie skal man betale 7,95 kr for at være med i emissionen.

Eller hvis man oven på nyheden overvejer at købe sig ind skal man betale:
1 aktie 2,95
emission7,95
I alt 10.90
Man skal altså betale 2,70 i emission for hver krone man køber LCP i nuværende kurs.

Hvornår er det så klogt at købe? Vil aktien falde henimod emissionen? Bliver t-retterne dyre eller billige eller evt. helt gratis?

Dags dato har LCP en børsværdi på 167 mio. Ved halvårs meddelelsen havde LCP 205 mio i kassen, og ingen gæld.

Markedet værdisætter altså LCP`s aktiver minus cash negativt.

Det skal da også medgives, at LCP har et stort cash flow. Tror man ikke på, at LCP får værdi ud af at investere i pipelinen, er det selvfølgelig ligegyldigt, at der er mere cash end børsværdi. Så tror man jo at pengene bliver smidt i et stort sort hul alligevel.
Men ellers virker det jo tiltalende, at man kan købe sig ind billigere end kassebeholdningen i en situation, hvor der allerede henover en årrække er blevet investeret hundredevis af millioner i pipelinen, som man får oven i handelen.




2/10 2010 21:09 colombuss 334324



Hej Hr. Munk,

det at man kan købe sig ind til mere eller mindre indre værdi, har været et argument, i det års tid eller så jeg har været med. Dvs at man får hele meltdose teknologien, samt nuværende pipeline for 0. Det eneste problem er at LCP har næsten ingen løbende indtægter, og pt. brænder ca. 25 mill. kr. af pr. måned.

If seneste opdatering forventes der at være 50-100 mill. kr. i kassen pr. 1. Jan 2011. Første fase 3. skulle komme i første kvartal, 2011, dvs. måske max 100 mill. kr. senere, og så er kassen 0 til minus 50 millioner, derfor emmisionen.
At de 450 millioner skulle kunne bringe LCP frem til medio til slut 2012, hvor der muligvis kan indsendes bl.a. FDA registreringsansøgning, kan jeg ikke se. Dels har hidtidige cashburn været 300 mill. kr. pr. år, desuden vil de andre fase 3 studier man vil starte nu, sandsynligvis blive rigtig dyre. Så de 450 millioner kr. rækker ikke langt, med mindre man får en partneraftale.

Så kan man argumentere, at det er flot at LCP vil bringe Tacro så langt uden en partneraftale, for med nogle gode fase 3. resultater, kan man få en bedre partneraftale.

Men hvis Tacro er så interessant, hvorfor så ikke indgå en ringere partneraftale nu, mens der kun er 55 millioner aktier, istedet for at vente til der er 10 gange så mange?

2 muligeder som jeg ser det. Enten er Tacro ikke attraktivt nok til at tiltrække sig en partner på det nuværende stadie, eller også er Tacro super attraktivt og værd at sætte sig på for de 3 hovedaktionærer.

Hvis du køber lige nu så gambler du i at fondene kommer ud med en melding om at de tegner til overkurs. Så stiger den gamle aktie. Er det en udvanding i kurs 1 eller 2, tror jeg ikke du skal betale meget mere end netop den udvandede kurs.

Næste trigger er vel delvise fase 3. i 1. kvt.

Næststørste risiko, er vel at de ikke finder en partner før slut 2012, så er kassen tom igen, man har næsten en halv milliard aktier, og skal nok udstede noget tilsvarende igen.

Størst downside, er vel hvis Tacro aldrig bliver en sællert.

Begge 2 sidste elementer, mener LCP ikke er noget problem.............men de har jo ment så meget fristes man til at sige.

Men kommer der gode fase 3. i 1 kvt., samt en partner lige efter, er det fint. Men aktien er nu så udvandet alligevel, og bliver ikke meget mere likvid, end nu, så det bliver vel et spike up i bedste fald i 3. kvt, og så fortsat en masse trapped traders.

Jeg ved ikke hvorfor, måske pga. af at de arbejder på basis af eksisterende stoffer, men LCP bliver nok aldrig rigtig helt sexet.

Så er der iøvrigt også en begrænset levetid på deres Meltdose teknologi, etc......

Jeg ville uhyggeligt gerne tjene det tabte tilbage på den samme aktie. Og der ser 1. kvt. ud til at være tidspunktet....Men lige nu vil jeg få kvalme af at ha den i depotet. De har stødt mine aktionær følelser



3/10 2010 14:14 colombuss 034338



En anden spekulativ mulighed er, at hvis Tacro af hovedaktionærerne vurderes at kunne omsætte for f. eks. 1 mia usd. Og man strategisk er interesseret i at køre hele produktion, salg og markedsføring selv, for at opbygge en ny medicinal virksomhed, ja hvad er så problemet?

De har pengene til det.


Så vil forløbet være.

Man garanterer for den nuværende tegning og bibevarer min 58% af selskabet.

Man laver ingen partneraftale, for man vil gå selv.

Man lader kassen løbe næsten i 0 igen.

På det tidspunkt er der så måske 475 mill. aktier og en de facto tom kasse, hvad er aktiekursen med de udsigter nu?

0,50 kr. pr aktie?

Man laver så en sidste emmision, der skal give nok til afslutning, registrering, ansættelse af sælgere, opstart af produktion, markedsføring etc. Lad os sige endnu 500 mill. kr.

Et rent gæt er så yderliere 1 milliard aktier af 50 øre, så er der ca. 1,5 milliard aktier. Det er 300 stk. pr. Dansker.

Nå, ja, de oprindelige private aktionærer har nu hvor stor en andel tilbage? Nogle har købt til introduktionen til var der 42 kr., nogle 6 mdr. efter til 60 kr., nogle sidste år til 15 kr., nogle i forrige uge til 4 kr., nogle i sidst uge til 3 kr.

Men bare rolig, det er alt sammen gået til et godt formål, at bringe nogle produkter frem på markedet for primært Lundbeck og Novo fonden.

Og hvad så?

Ja det kan jo godt være at der kommer lidt ridser i lakken, før næste biotech introduktion de står bag. hvem gider være med i starten andet end mr. 10% børsintro spekulant....

Men seriøse private medinvestorer.......det bliver svært.

Så måske biotech bare er det nye lotto, god grund til at advare og holde sparepengene væk.

I den forbindelse spændende hvordan Topo vil undgå flere emmisioner? Bavarian? Neurosearch? Bioporto?

Genmab ser pt ud til ar være en undtagelse, pga gsk aftalen, så sålænge den er der, er jeg med der da cash burn begrænses.

Men ellers er jeg dødtræt af biotech beregninger, for endepunktet er, så længe pengene fosser ud af kassen, ved man ikke hvor mange emmisioner og dermed aktier man skal dele de forventede fremtidige profitter på.

Aktion



3/10 2010 23:15 colombuss 134372



lidt fra Kapitaludvidelse i 2008.....nonsens

Lifecycle/CFO: Behov for kapital dækket ind nu (2. opd)
18-03-2008 - 10:28
Anbefalinger: Ingen - Anbefal denne nyhed
Tip en ven
Udskriv
Lifecycle Pharma har ikke behov for at få tilført yderligere kapital, før de første produkter kan sendes på markedet, hvis den netop annoncerede kapitaludvidelse tegnes fuldt ud. Det oplyser biotekselskabets finansdirektør Hans Christian Teisen til RB-Børsen.

- LCP-Tacro (produkt, der er længst i udviklingsfasen, red.) regner vi med at have på markedet i slutningen af 2010 eller begyndelsen af 2011, siger Hans Christian Teisen.

Med udviklingen på de finansielle markeder i øjeblikket er det ikke det nemmeste tidspunkt at hente kapital udefra. I januar måtte et andet dansk biotekselskab, Pharmexa, opgive sin kapitaludvidelse, men det skræmmer ikke Lifecycle Pharma. Hans Christian Teisen anfører, at selskabet ikke er presset til at hente kapital her og nu, da der stadig står 30 mio. kr. på kontoen. Alligevel er beslutningen truffet.

- Vi kunne godt vente, til der er lidt mere ro på markederne, men det er samtidig ledelsens ansvar at sørge for, at der er et fornuftigt beredskab i virksomheden. Vi føler os helt overbeviste om, at der er opbakning til emissionen. Vi har allerede forhåndstilsagn fra Novo og Lundbeck, og vi har ført en tæt dialog med andre store aktionærer og investorer, og der er ingen slinger i valsen, siger Hans Christian Teisen.

- Markeder går jo op og ned. Det, der er vigtigt for at skabe værdier i Lifecycle, er, at vi får produktet LCP-Tacro så hurtigt igennem fase III som muligt. Det vil være helt uansvarligt ikke at køre videre, uanset at der lige er nogle krusninger, fortsætter han.

LCP-Tacro, der er rettet mod organtransplantation, vil ifølge direktøren blive det bedste produkt på et marked med en samlet værdi på 1,5 mia. dollar årligt. I det hele taget fremhæver han Lifecycle Pharmas portefølje af produkter under udvikling, fordi de sammenlignet med andre biotekselskaber har en forholdsvis kort udviklingstid.

- Vi møder stor interesse fra investorer, fordi vores produkter ikke er særlig lang tid i udviklingsfasen. Vi tager nogle kendte grundelementer og forbedrer biotilgængeligheden, så vi kan lave et bedre produkt, forklarer Hans Christian Teisen.

Tirsdag offentliggjorde Lifecycle Pharma prospektet for en kapitaludvidelse, som vil rejse et bruttoprovenu på 409 mio. kr. og et nettoprovenu på omkring 380 mio. kr. De eksisterende aktionærer får fortegningsret, og Lundbeck og Novo Nordisk har allerede givet forhåndstilsagn om at tegne aktier, så et provenu på 164 mio. kr. er sikret.

(RB-Børsen: Tlf: 333003



TRÅDOVERSIGT