Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

hvad sker der i Greentech


34501 egede22 6/10 2010 12:34
Oversigt

hej alle

nogle der kan forklare mig hvad der præcis sker i greentech...

her er et link:
http://www.finansnyheder.dk/news/shownewsstory.aspx?storyid=113306196/10 2010 13:58 MadsK 034507


6/10 2010 15:37 oneofakind 034510Der er vist ikke nogen der kan give dig et nøjagtigt svar, men Jens Erik Høst fra Small Cap har i dag kommenteret salget af Small Cap´s 5% ejerandel af GES til GWM R (tilbage har Small Cap så lidt under 5%). Han har udtalt noget med at Small Cap reducerer for at kunne medvirke i en evt. emission i GES.. Noget som han åbentbart har drøftet med ledelsen af GES (og nok også med GWM R)

Emissioner er jo så forskellige... og det tolkes åbentbart negativt.


NOTE.. Small Cap solgte 2,5 m aktier til kurs 22 i dag.

mvh.6/10 2010 18:05 doodha 034515Jeg synes egentlig nedenstående klip fra Direkt opsummerer dagens storm (i vandglasset) meget godt. Det virker som om der er sat nogle rygter i gang på et løst grundlag.

Greentech/fmd: Afviser aktuelle planer om kapitaludvidelsePublicerat 2010-10-06 16:12:21

KØBENHAVN (Direkt) Greentech Energys bestyrelse har ingen aktuelle planer om en kapitaludvidelse i selskabet. Det slår bestyrelsesformand Kaj Andreassen fast, efter SmallCap Danmark har nedbragt sin ejerandel i selskabet med begrundelsen, at der er 'åbnet mulighed for, at SmallCap Danmark kan deltage aktivt i forbindelse med en eventuel fremtidig kapitaludvidelse'.

Det fremgik af en meddelelse onsdag, hvor SmallCap Danmark solgte omkring halvdelen af sin aktiepost i Greentech til den italienske storaktionær GWM Renewable Energy.

"Den siddende bestyrelse har ingen planer om en kapitaludvidelse. Der er indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, og det er den nye storaktionær, som har indkaldt til den og har proklameret, at den gerne vil have et skift i bestyrelsen," siger Kaj Andreassen til nyhedsbureauet Direkt.

Greentech Energy afholder den 15. oktober ekstraordinær generalforsamling, hvor GWM Renewable har givet udtryk for at ville skifte ud i bestyrelsen og i ledelsen. Ellers har det været småt med informationer fra italienerne, som har afvist at kommentere sine aktieopkøb over for nyhedsbureauet Direkt.

Bestyrelsesformand Kaj Andreassen er heller ikke kommet nærmere at få opklaret, hvilke intentioner GWM Renewable har med opkøbet af aktier i Greentech.

"Jeg har haft et enkelt møde med dem for halvanden uge siden, hvor der ikke blev nævnt specifikke planer om en kapitaludvidelse. De nævnte, at de har meget store ambitioner for selskabet, og at det i den forbindelse kunne blive relevant på et tidspunkt at forøge kapitalgrundlaget," fortæller han.

Direkt: Er I blevet klogere på, hvad de gerne vil med Greentech?

"Nej," siger Kaj Andreassen.

GWM Renewable har dog stadig halvanden uge til at give flere informationer til bestyrelsen og til markedet.

"Man må håbe og tro, at der kommer lidt mere fra GWM inden generalforsamlingen, og det håber jeg da på, at der gør," siger Kaj Andreassen.

SmallCap Danmark, der har reduceret sin ejerandel til knap 5 pct. fra knap 10 pct., har været i dialog med det italienske selskab, men har heller ikke fået afklaret selskabets fremtid.

"Vi mangler stadig noget konkret om, hvad de vil på den korte bane, men hvis vi ikke kan få noget konkret fra dem, så ser vi fordel i at reducere vores andel og give stafetten videre til GWM Renewable. Vi må trække os en plads tilbage i førersædet og overlade det overordnede ansvar til dem," forklarer Jens Erik Høst, administrerende direktør i SmallCap Danmark, til nyhedsbureauet Direkt.

SmallCap Danmark har dog ført flere 'grundige' samtaler med GWM Renewable Energy og har fundet fælles fodslag på en række punkter. Blandt andet vil de gerne ændre i bestyrelsen og ledelsen af selskabet.6/10 2010 18:24 troldmanden 134517Hvis GWM har "meget store ambitioner for selskabet" og samtidig ikke ønsker at sælge ud af de nuværende projekter så kan det nærmest kun betyde kapital udvidelse. Hvordan skal de ellers kunne sætte mere damp på udviklingn?

Og da de nu har omkring 30% af aktierne så kan de i vid udstrækning sætte den bestyrelse og ledelse de ønsker. Så hvorfor fortælle den siddende formand om de præcise ønsker på den korte bane hvis man ønsker6/10 2010 19:52 egede22 034532hej troldmanden

tror du så at du vil se en meget negativ kurs, hvis de kommer med nyheden om at de vil lave en kapital udvidelse.

fordi hvis det kursen ville dykke meget både under og efter kapital udvidelsen, så burde man måske sælge nu?6/10 2010 21:17 troldmanden 334539Hej egede22

Det er svært at sige noget om. Det afhænger meget af størrelsen på en mulig emission. Er4 den under 10% så bliver der nok blot tale om en rettet emission omkring den aktuelle kurs. Bliver der tale om en større emission så bliver det nok med T-retter.

Men en evt større emission med T-retter ligger nogle mdr ude i fremtiden. For det tager trods alt noget tid at skrive og få godkendt et prospekt. Og da den nuværende bestyrelse ikke har disse planer så kan processen altså først sættes i gang efter EGF. Og så kan der forhåbentligt komme lidt gode nyheder som kan få kursen længere op inden en evt emission.

Jeg beholder i hvert fald mine for nuværende. Men som man kan se i LCP så er mine positioner bestemt ikke nogen garanti for succes6/10 2010 22:21 134540lektien er at emissioner ikke sker til fordel for de eksisterende aktionærer, det er kapitalrejsningsmarkedet bare ikke til p.t., så det sker med klækkelig rabat til den eksisterende kurs og markedsværdi.

Derfor falder alt der overhovedet lugter af emission, der er absolut ingen grund til at tro at det skulle forholde sig anderledes i GES.7/10 2010 09:37 colombuss 034541Ja i år har det været en god rettetråd, at tage sig i agt når ordet emmison kommer op, se Max bank, hvor emmisionen var annonceret, men kursen har kun kendt en vej siden.6/10 2010 20:05 doodha 034533Ja.

Blandt jokerne er (ifølge AktieUgebrevet for et par uger siden):

1. at finansiering af Cagliari falder på plads meget snart. Det vil i sig selv nedsætte kapitalbehovet.

2. at der snart kommer et købstilbud på Energie Verde. Det vil dokumentere værdierne i GES - også selv om købstilbuddet ikke bliver imødekommet.

Begge dele vil få kursen til at stige - så risikoen for en rettet emission væsentligt under indre værdi mindskes.

Desuden synes jeg, det er et spændende perspektiv, at GES skal udvikle sig til en europæisk vind- og solgigant. Hvis dette kan understøttes af en ny kompetent bestyrelse og ledelse - så kan det blive vældig godt. Udmelding af en ny strategi, ny kompetent bestyrelse og ny kompetent ledelse er alle væsentlige kurstriggere.

Det afskrækker mig ikke, at det muligvis også kommer til at indeholde en kapitaludvidelse på et tidspunkt.

Det fremgår indirekte af SmallCap's meddelelse, at emissionskursen må forventes at blive en del under 22. Men det ved vel hverken de eller vi... det afhænger af så meget - herunder de her nævnte mulige jokere og kurstriggere.
6/10 2010 20:14 egede22 034534men det er jo ikke godt for de aktier man har nu, hvis de så laver en kapital udvidelse, som er under 22 måske under 15?6/10 2010 20:15 egede22 034535er det så bare et sats man skal tage?

efter som at ingen ved om der kommer en udvidelse, eller hvad der sker?8/10 2010 15:59 doodha 034584Den har været offentliggjort andetsteds, så jeg kan vel godt tillade mig at poste AktieUgebrevets seneste update fra i formiddags:

"Update Greentech: Glem Høsts manipulation

AktieUgebrevet vurderer, at de seneste dages udtalelser fra Small Cap Danmarks adm. direktør Jens Erik Høst om en kommende kapitaludvidelse til favørkurs ligger meget, meget tæt på både misbrug af ulovlig insiderviden og/eller ulovlig kursmanipulation.

Som bekendt har Høst netop solgt ca. 5 % af aktiekapitalen til den nye italienske storaktionær, GWM, til kurs 22. Få timer senere udtalte Høst ifølge dagspressen, at han planlægger at genkøbe nogle af aktierne billigere efter en forventet snarlig kapitaludvidelse. Det har de seneste dage presset aktiekursen.

Hvis Høst har ret i, at der kommer en kapitaludvidelse til rabatkurs, har han misbrugt insiderviden til at sælge dyrt og efterfølgende købe billigt. Hvis han har uret, har han efter salget begået ulovlig kursmanipulation ved at påvirke kursen i nedadgående retning på et urigtigt grundlag.

AktieUgebrevet anser det dog for fuldstændig urealistisk, at GWM nu gennemfører en kapitaludvidelse til under kurs 22. Selskabet har netop opkøbt af en stor andel af ejerandelen på 27 % til kurs 22, hvorved selskabet jo må tro på en betydeligt højere børskurs fremadrettet. GWM vil uden tvivl gøre sig uvenner med selskabets ca. 6000-7000 småaktionærer og over 50 % af aktiekapitalen ved at misbruge kontrollen med bestyrelsen, som antagelig fås næste fredag på den ekstraordinære generalforsamling. Det tror vi ikke at GWM er interesseret, ikke mindst fordi GWMs finansielle arm markedsføre sig massivt på god governance (selskabsledelse) og samspil mellem selskab, investorer og rådgivere.

Vi finder det besynderligt, at aktiemarkedet handler Greentech til under kurs 22, som nu er den kurs, GWM skal give købstilbud på, hvis ejerandelen kommer på over 30-33 %. Med den betydelige ejerandel på 27 % tror vi at GWM mere vil fokusere på at sælge aktier i en kapitaludvidelse til en høj markedskurs - for at få flest mulige pengene i Greentechs kasse til at finansiere kommende projekter. Ved at lave en rettet emission til 17-18 vil GWM skabe enorm badwill i den øvrige ejerkreds, og det er ikke i GWMs interesse.

Endelig - og det er måske det vigtigste: Ifølge Aktieugebrevets oplysninger vil GWM seneste mandag-tirsdag i den kommende uge udsende en pressemeddelelse, hvor storaktionæren gør rede for de strategiske visioner for selskabet, og hvor der efter det oplyste ikke varsles om en kommende større kapitaludvidelse. Som nævnt forventer vi, at GWM nu i første omgang vil fokusere på den positive historie, Greentech kan gøres til."8/10 2010 16:27 CHjortInvest 034587Øhhhh....

Hvor er det lige AU får dette fra???
"Selskabet har netop opkøbt af en stor andel af ejerandelen på 27 % til kurs 22"

Måske AU burde "feje" lidt for egen dør!8/10 2010 16:31 CHjortInvest 034588Stor og stor, ja, ja, naturligvis for hvis man er lidt større end den mindste- Så er man stor!8/10 2010 17:14 doodha 034589Jeg tror bare, det er meget kludret formuleret...

Jeg tror, de mener, at GWM selv har 27% - og at den sidste store klump er købt til kurs 2215/11 2010 13:53 EmilBB 035990Nogen der ved om Aktieugebrevet har solgt deres andel aktier i Greentech Energy?TRÅDOVERSIGT