Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lifecycle Pharma emission. Hvad er op og hvad er ned


34516 troldmanden 6/10 2010 18:18
Oversigt

Ja så kom meddelelsen om hvorledes Lifecycle Pharma vil finansiere den fortsatte drift. Langt hen af vejen var det som jeg forventede. En T-ret emission som er garanteret af Novo Og Lundbeck fonden. Hvad jeg dog ikke havde regnet med var de vil hente 450 mio (mit gæt var 300-400) samt den meget store bemyndigelse på 475 mio nye aktier.

Det er specielt det sidste der har givet anledning til meget debat både her og på nabokanalen. Men jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige der IKKE bliver tale om udstedelse af 475 mio nye aktier til 1 kr.

Hvordan kan jeg nu vide det?

Jo for det første er det en bemyndigelse der løber helt frem til 2015. Og i den samme bemyndigelse er der også 44 mio warrants som dog maks må udgør 10% af selskabs kapitalen. Så alene det faktum at der skal være plads til 44 mio warrants betyder der "kun" er 431 mio aktier tilbage hvorfor kursen vil blive højere end 1 kr for at hente 450 mio.

Min påstand er også den vil blive højere end 2 kr forudsat kursen ikke falder længere ned end de nuværende 3,19 inden emissionen begynder. Hvorfor nu det?

Jo emissionen er ret speciel på den måde at den allerede er 100% garanteret. Og derfor behøver der ikke gives en ret stor rabat for at sikre fuldtegning.

Mig bekendt er det heller ikke normalt at man udnytter en helt ny bemyndigelse der går 5 år ud i fremtiden, 100% i første hug. Jeg regner i hvert fald med at en stor del af bemyndigelsen er reserveret en evt ny partner som kan købe nye aktier til en præmie i forhold til den på det tidspunkt gældende kurs.

Derudover så ved specielt Novo fonden godt hvordan klaveret spiller. Hvis de bevidst bruger deres store overarm til at tryne den nye kurs ned til lige godt 1 kr per aktie og dermed udvande de private aktionærer utrolig meget, så er det som at tisse sig selv i bukserne på en frost klar nat. For Novo vil gerne børsnotere 2 andre danske bioteh selskaber i form af Santaris Pharmaceuticals og Symphogen. Og det kan de ikke gøre ude retail segmentet. Og Retail segmentet herunder jeg selv vil helt sikkert huske tilbage på den gang Novo smadrede alle de private.....hvis det ender med en kurs omkring 1 kr. Hvem siger de så ikke kan gøre det igen i den først kommende finansierings runde efter IPO af Santaris og Symphogen.

Så nej jeg tror specielt Novo vil gå langt for ikke at presse de private mere end højest nødvendigt i den kommende LCP emission. For det kan bide dem hårdt i haserne fremadrettet. Og derudover anser jeg dem generelt for et utrolig hæderligt selskab

Så med den aktuelle kurs så vil mit umiddelbare bud være 1:3. Så for hver aktie man har så kan man købe 3 nye til 2,6 kr. Det vil betyde en t-ret vil have en værdi af ca 20 øre og der vil blive udstedet ca 173 mio nye aktier. Altså langt mindre end de 475 mio stk som en del frygter.

Men jeg håber de kommer med lidt positive nyheder inden EGF som kan hæve kursen lidt. Opstart af det nye fase 3 studie skulle komme i løbet af få dage. Om det alene så vil være nok til at hæve kursen er jeg måske lidt tvivlsom overfor. Men nærmere kursen sig først 3,5 så vil det være muligt at lave emissionen som 3:8. Altså for hver 3 aktier man har kan man købe 8 nye til 3 kr. Det vil betyde 151 mio nye aktier og dermed nok desværre det bedste vi kan håbe på i den nuværende situation.

Jeg har også haft fat i LCP for at høre dem om en kommentar til den forstående emission. Kursen er ikke fastlagt endnu da der stadig er små 3 uger til emissionen kan blive godkendt. Og det giver ingen mening at fastlægge en kurs allerede nu hvis kursen når at andre så markant inden selve emissionen begynder. Men selskabet er meget bevidst om at de gerne ser de private holde så stor en andel som muligt så Novo og Lundbeck ikke ender med at sidde med f.eks 75% efter emissionen.( 75% er blot et eksempel fra mig og ikke noget LCP sagde)

Jeg har ligeledes også talt med en af analytikerne der dækker LCP. Og han er helt enig i den ovenfor nævnte analyse.

Summa summarum. Ja det er et større beløb og dermed også en større udvanding end jeg havde regnet med. Og det er ikke så godt. MEN der bliver IKKE tale om at de vil udstede 450 mio nye aktier til kurs 1. Der tør jeg godt lægge hovedet på blokke. Og så glemmer markedet generelt at emissionen er garanteret. Hvor ofte er det lige vi ser det i et biotech selskab? Og da kursen jo netop har været bombet ned fordi de mangler likvider så burde en garanti for ny kapital faktisk nærmere have løftet kursen end at sænket den. Selskabet handles jo praktisk talt kun til den likvide beholdning. Sådan skulle det ikke gerne være efter emissionen.

Vh
T.



6/10 2010 18:33 colombuss 034518



Hej T., Jeg kan ikke se noget positivt for kursen i noget af det du nævner. Jeg vedbliver at være skuffet.

At bede om bemyndigelse om så mange aktier uden at have færdigforhandlet kursen med deres hovedaktionærer, er destruktivt for de private aktionærer. Og vil blive husket af undertegnede ved fremtidige Novo - biotek noteringer, hvor jeg ikke er at finde blandt aktionærerne.

mvh
C



6/10 2010 18:51 troldmanden 034520



Hej C

Ja du havde jo håbet på en afnotering til 10-18 kr. Så kan godt forstå du så er skuffet. Også selvom jeg havde skrevet det nok ville blive den valgte model. Men jeg er skam også skuffet over omfanget af emissionen omend den slet ikke bliver på 450 mio nye aktier. Så bliver det stadig flere end hvad jeg havde ønsket mig

Det giver desværre ikke rigtig nogen mening at melde en tengnins kurs ud 4 uger før emissionen overhævedet er blevet godkendt. For hvad nu hvis der sker ting som gør at kursen ændre sig markant i den mellemliggende periode. Så kan den udmeldte kurs vise sig enten at være alt, alt for billig eller modsat alt for høj.

Jeg har også talt med et par emissions eksperter og ingen af dem kan erindre en emission hvor kursen er blevet meldt ud allerede vev indkaldelse til EGF. Netop af ovenstående grund


Vh
T



6/10 2010 18:57 HRmunk 034521



Troldmand

I det indlæg, hvor du taler om en emission på 300-400 mio, taler du også om at LCP har et kapitalbehov på 750-1000 mio for at bringe Tacro på markedet. Er det med eller uden LCP`s nuværende kassebeholdning?

Spørgsmålet om et evt. behov for yderligere emissioner har jo også været oppe i debatten.

Der har også været talt om at LCP løbende skulle have udskudt forventet lancering af Tacra, er det noget du ved noget om, eller har en holdning til?



6/10 2010 19:22 troldmanden 034526



Hrmunk det er ca beløb ferm til det tidspunkt Tacro kan komme på marekdet.

MEN det betyder ikke nødvendigvis de s¨å skal ud i endnu en runde. For det er eksklussiv indtægter fra mulige partner aftaler. Og jeg tror stadig vi vil se dem forsøge at lave en rregional Tacro aftale efter fase 3 data kommer. Dvs omkring årsskiftet 2011/2012

Derudover tror jeg også der vil begynde at komme lidt indtægter fra de stoffer de har i præklinisk udvikling. Flere af disse er faktisk partner stoffer. Men det er først når de kommer i fase 1 sløret bliver løftet for de forskellige partners. Og 1-2 af disse stoffer skulle have mulighed for at komme i fase 1 inden for de næste 6-12 mdr hvis tingene falder rigtig ud

Tacro udviklingen har helt sikkert trukket ud. Men der er ikke sket en yderliger forsinkelse ved udmeldelse af den nye emission. Det er stadig må¨let at indsende ansøgning Q1 2013.

Den primære begrundelse for ansøgningen er skudt fra 2010 til 2013 er at myndighederne også krævede et de novo studie. Altså et studie hvor det er ny opererede patienter der modtager Tacro og ikke blot patienter der skifter fra Prograf til Tacro som det igangværende fase 3 studie

T.



6/10 2010 19:02 colombuss 234522



Det er for mig ligegyldigt. Det der er afgørende er at hvis emmisionsniveauet bliver lavere end det niveau der var før meddelelsen, ja så vil aktiekursen søge mod emmisionskursen, idet der er tale om så mange nye aktier.

Der ville intet være i vejen for at de meldte fast ud om emmsionskursen, hvis det da var at de havde et ønske om ikke at skabe et kursskred.

I den forbindelse er markedskursen før generalforsamling, kunstigt skabt, via en enorm usikkerhed, og dermed afspejler kursen, ikke værdierne i selskabet. Hvilket igen bliver fuldstændigt ligegyldigt, når man skal op med så mange penge pr aktier, at det overgår børskursen, og mange private aktionærer således bliver ramt af likviditetsproblemer.

Nej jeg giver dig ikke ret. Der er ikke taget behørig hensyn til de private aktionærer.



6/10 2010 19:15 troldmanden 034525



Emissions kursen vil alt andet lige blive laver end kursen inden meddelelsen. Jeg har aldrig set et eksempel hvor det ikke er tilfældet.

Det kan næppe komme som den store overraskelse for folk at emissionens beløbet er større end markedsværdien, og dermed at man skal have rigtig mange penge op af lommen hvis man vil bevare sin andel. For det er blot at se på hvilke udgifter der er forbundet med at køre dyre fase 3 forsøg.



Men som sagt så fortager de en endnu større emission end jeg havde troet. Men selv ved "blot" 100% kapital udvidelse så ville jeg heller ikke kunne følge med. Så jeg har hele tiden vidst min andel ville blive mindre efter emissionen.

Jeg tror aldrig du får en advokat til at skrive under på LCP kunne melde ud om emissions kurs før selve emissionen er blevet vedtaget på EGF. Jeg VED hvor hårdt advokaterne styrre sådan en emission.



6/10 2010 19:29 colombuss 034528



Sidste emmison i 2008, blev meldt meget mere informativt ud. Tjeck det selv. Så kan det godt være at de allerde havde bemyndigelsen. Men de har jo selv valgt ikke at bede om bemyndigelse på sidste generalforsamling, som ikke er afholdt for så længe siden.

Fondene ejer majoriteten, og kan gøre som det passer dem. Og direktionen er ligeglad med mindretalsaktionærerne, for de får deres penge at lege med, fra de store. Så der er åbenbart ikke nogen grund til at gøre sig anstengelser for at kommunikere med det brede marked.



6/10 2010 19:38 colombuss 034529



Eksempel, da GSK via rettet emmision tegnede 10% af Genmab, - så man da samme kluntede situation som i LCP? Nej.

Du giver indtryk at at det ikke kunne være anderledes, og det er bare ikke korrekt, der var masser af andre muligheder end den valgte.



6/10 2010 19:44 troldmanden 034530



Man kan ikke sammenligne Genmab/GSK aftalen med den situation LCP står i nu.

LCP står foran en ren emission mens det andet var som et led i en partner aftale. Det er meget brugt i biotech branchen.

Jeg siger ikke det IKKE kunne være anderledes. Jeg siger blot det er - for mig at se -den logiske udgang. Bort set lige fra omfanget bliver større end jeg havde regnet med og som da irritere mig grænseløst.



6/10 2010 20:21 colombuss 034536



Jeg syntes det er betænkeligt at du udlægger det som om at du har fået ret. Mig bekendt kom du tilbage fra et møde med ledelsen, hvor du bekendte at du var sikker på at man ikke ville lave en destruktiv kapitaludvidelse. Men nok om det.Tingene er altid nemmere at forudse i bagklogskabens lys.

Men i det lys, havde læserne været bedre tjent med, at både du og jeg, ikke havde forsøgt at forudsige fremtiden for LCP. For vi har jo begge taget fejl, har omtrent samme entry point, og dem der har fulgt os, har tabt ca. det samme.

Så meget for såkaldte eksperter. Hallo, det er kursen det drejer sig om. Vi sidder vel ikke og skriver side op og ned, for at rose os i et lys, af at vi og vores læsere har tabt kassen?

Der var jeg dog man nok til at stå ved min fejl, og sige undskyld de de der måtte have fulgt mit tabsgivende eksempel.



6/10 2010 21:09 troldmanden 034538



Ja det er korrekt jeg har troet på en mindelig løsning hvorfor jeg også købte en del ekstra aktier for nogle mdr siden. Og der kommer jeg nok til at afvente (forhåbentlige positive) fase 3 data til jeg kan komme i plus på dem, idet de nu vælger at fortage en større kapital rejsning end mit bud. Så ja der tog jeg fejl.




Jeg havde håbet på en emission ommring kurs 4 og så en



8/10 2010 12:27 wrestler 234567



En af de ting jeg synes de mangler information om er hvorledes de har tænkt sig at sælge deres produkter og hvorfor Tacro skulle give en fornuftig indtjening set i lyste af risikoen. Det der skræmmer er at LCP har deres første produktinregistreret, de har selv rettighederne udenfor USA men der eer så vidt jeg er orienteret intet gjort for at få slag der. Faresignalet for mig er derfor at man enten har brugt en formue på at udvikle noget der er værdiløst og/eller overhovedet ikke er i stand til at kommercialicere de udviklede produkter. Under alle omstændigheder kræver en ny kapitalrejsning en redegørelse der sandsynliggør at LCP er i stand til at tjene penge på Tacro.



8/10 2010 14:09 troldmanden 234569



Hej wrestler

Mon ikke prospektet har en del informationer om Tacro kommercialisering. Men pt er den oficielle version at de selv vil stå for salget og at det kan gøres med under 50 sælgere. Jeg vil dog tro de vælger at lave en reginal licens aftale efter fase 3 data og de så vælger at beholde US rettighederne

LCP har hidtil aldrig fortalt noget om salgs potentialet for Tacro. De fleste har lagt med et estimat omkring $500 mio. Men så sketet der noget interessant for nogle mdr siden. Det lykkedes dem nemlig at kapre en højt placerte person hos Novartis. Nemlig John Weinberg.

John Weinberg er interessant idet han hos Novartis var ansvarlig for bla transplantaion området. Så manden har altså en helt utrolig indsigt i hele dette segment.

Da jeg talte med LCP for små 2 mdr siden var det netop John Weinberg de fremhævede. For efter han har gennemgået alle data og fortaget en benchmark mod eksisterende produkter har han opjusteret potentialet for Tacro. Og nu har LCP officielt meldt ud at det er muligt at nå en omsætning på $1 mia.

Jeg fastholder ind til videre stadigt et lavere niveau. Men finder det ret interessant med John Weinberg med om bord. Hvorfor forlader en sådan mand en topstilling i en af verdens største pharma selskaber for at få en stilling i lille upåagtede LCP?

Håber LCP snart vil lave en kapital market præsentation/større IR arrangement hvor bla John Weinberg kan komme og øse af sin indsigt i transplantation området






8/10 2010 14:42 colombuss 034570



Den salgsprognose på 1 mia. usd, er ikke noget jeg har set før. Og ikke noget Peter Skøtt hidtidig chef for IR har ønsket at informere, om.

Måske de tilbageholder vigtig information fra markedet?



8/10 2010 14:53 troldmanden 034574



Det var faktisk noget der kom ud lige inden Peter Schøtt stoppede. Så det er ikke hemmeligt

Det var nemlig i forbindelse med deres Q2 præsentation som du finder på deres profil. På side 19 står der "Blockbuster sales potential".

Jeg var som sagt selv overrasket over den sætning og spurgte derfor nærmere ind om det i mit møde med Peter Schøtt og Johnny Stilou



8/10 2010 14:42 HSK 034571



Var der ikke noget med at PI ville lave et nyt solo-arrangement med LCP (nu hvor de meldte afbud til jeres sidste arrangement) ?



8/10 2010 14:47 colombuss 034572



Måske de meldte afbud idet de planlagde kapitaludvidelsen, og vidste hvad der ville ske med kursen.



8/10 2010 15:01 HSK 034578



Ja det er da klart - men når nu Troldmanden selv bragte dette på bane: "Håber LCP snart vil lave en kapital market præsentation/større IR arrangement hvor bla John Weinberg kan komme og øse af sin indsigt i transplantation området"



8/10 2010 14:56 troldmanden 034576



Pga den forstående emission er det nu advokaterne der styre gamet om hvor og hvordan LCP må kommunikere.

Men jo LCP er stadig meget interesseret i præsentere for PI brugerne. Så det kommer helt sikkert



8/10 2010 14:58 034577



Jo HSK, men vi ved ikke helt hvor vi står endnu med det, men vi er i samtale med LCP om det.



8/10 2010 15:13 HSK 034579



Det er helt fint - jeg er nu mere langsigtet aktionær end nogensinde... :−)



8/10 2010 15:43 CHjortInvest 034581



Hej troldmand,

Torsdag havde var DAF vært for en "lille" komsammen hos LCP kl. 17:30.

Her kunne man så møde både William J. Polvino og John Weinberg, samt Johnny Stilou.

Undertegnet samt MammaMia var til dette. Og kort fortalt, var det yderst interessant ;0)



8/10 2010 15:57 TDAE 034582



Hej CHjort

Kunne du åbne lidt mere op omkring det interessante fra/ved/på mødet?



8/10 2010 15:58 034583



og gerne også lidt om mødet



8/10 2010 16:15 troldmanden 034586



Ja chjort ved det godt. Men som sagt er det advokaterne der pt styrre showet pga den kommende emission. Og de tillader desværre ikke pdf filer eller webcast bliver offentliggjort under en emissions proces.

Håber dig eller mammamia kommer med en længere kommentar til præsentationen



TRÅDOVERSIGT