Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

R.I.P. Tesofensine


34590 troldmanden 8/10 2010 19:05
Oversigt

FDA har lige beordret Sibutramine trukket af markdet i US. Det bør alt andet lige betyde Tesofensine også er færdig. Jeg har i hvert fald nu helt og aldeles afskrevet stoffet.

Spørgsmålet er så om Neurosearch vælger at trække stikket før de præsentere den nye CEO Patrik Dahlens 100 dages plan som kommer primo jan 2011

http://www.reuters.com/article/idUSN0823517320101008

God weekend
T.8/10 2010 20:42 034591Ja så skal neurosearch nok dykke rimeligt kraftigt på det her.8/10 2010 21:15 Fiskemanden 034592Nå...Nå..små slag tak...


Hvorfor ikke stige???
Farlige Frank:http://borsen.dk/vaerktoejer/virksomhedsside/artikel/direct/2/198042.html
For at sige det lige ud:skide være med fedme,det er yt!!!
Huntexil er det der tæller lige nu og når til og med han siger 300,- så er det fedt............!
Tesofensine har været nede til tælling og er knock-outet flere gange så om nogen har regnet det ind,så var de godt nok optimister!!

V.h. Fiskemanden8/10 2010 22:38 Hegu 034595Det var var vel helt som forventet.

Med venlig hilsen

:)Hegu9/10 2010 10:06 034599Tænk på en anden måde så....hvad ville der sker i Genmab hvis Zalu blev nedlagt?9/10 2010 10:49 HRmunk 034600Kom selv med et bud aka. Hvad vil der ske i Genmab, hvis zalu bliver nedlagt? Ikke bare på kursen, men på casen. Hvordan ser udgiftssiden ud? Gad i øvrigt godt vide, hvor meget der er investeret i Zalu.(incl. fabrik)

Tvivler i øvrigt stærkt på, at zalu bliver nedlagt, men er alligevel spændt på opdateringen.9/10 2010 11:19 034602Jeg tror på at Neuro vil gå 10-15% på et stop af tesofensine. Genmab vil nok gå 5-10% da det ikke har nogen rigtig betydning for deres økonomi, men alene er sentiment.9/10 2010 11:40 Fiskemanden 034603Jeg tror nok mest at tesofensine stop plus "skuffende" HART resultater til sammen betyder 30% ned,hvilket giver en utrolig god mulighed at hoppe på, med tanke på en mulig opgang på 500% i løbet af de næste 2 år!!!
Ned til kurs 60 og siden op til kurs 300 når strategien omkring Huntexil er klar!9/10 2010 12:27 colombuss 034604nej hvis hart skuffer, så går neuros værdi under cash værdien.....og så er det en stinker, for så skal der flere penge i kassen......11/10 2010 13:35 Fiskemanden 134648Så blev det mandag..og kursen stiger!!
Hvad kan vi så tolke ud af det?
Markedet har afvist tanken på at Tesofensine kan blive en økonomisk tilgang og derfor påvirkes kursen ikke af nyheder omkring fedmeprodukter længere.
Hvad kan vi så vente os fremadrettet??
Jo her er der en hel del at nyt at tage hensyn til!
Angående cash-burn og kapitaltilgang til videre drift ser det faktisk fornuftigt ud.
Vi har et mindsket pengeforbrug indenfor virksomheden og et kapitalberedskab pr 30/6 på 800 mio kr.
Så har vi desuden den situation at pr 15/9 findes en ny leder på plads som lige nu ser over hele organisationen og ledelsen?
Hvad kan vi så vente fra ham?
Bliver der mon ikke nogen forandringer,som bidrager til en bedre økonomisk situation som kan hindre at vi skal ud i en yderligere finansieringsrunde med nyt indskud af kapital?
Vi skal jo helst klare den frem til en godkendelse af huntexil foreligger(ikke om en godkendelse kommer!For det burde med al tydelighed fremgå at snart kun en dommedag kan forhindre det!)
Godkendelsen af Huntexil på forskellige markeder er nu kun et spørgsmål om at få justeret resultaterne og bragt dem i overensstemmelse med de direktiver som myndighederne foreskriver,det er altså ren teknisk formalia som evt. skal kompletteres med en lille smule yderligere korrekt dokumentation!
Dette skal jo selvfølgelig finansieres og her ser jeg da også et problem som snart skal løses:de ca 700 mio kr som nu findes rækker ikke til om det trækker ud på tiden (om 2 år er de væk)og der skal jo være et kapitalberedskab !
Hvad har så mon den nye direktør for planer ?
For vi er nu halvvejs igennem de 100 dage som han har afsat til at få et overblik af selskabets muligheder!
Han er jo ansat udefra med henblik på at effektivisere og bringe økonomien i en balance med værdiskabelse for øje,når nu firmaet går ind i den vigtige omdannelse fra ren biotek til farma med produktudvikling.
Her bliver der vel tale om visse omstruktureringer inden for firmaets virksomhedsområder,og med en mulig fokusering på deres kernemompetence,som er arven fra Carlsson:Dopaminstabilisatorerne,samt ionkanalforskningen.
Altså skal omkostnongerne yderligere fokuseres på det fremadrettede mål ,at få opbygget en salgsorganisation som nu skal sikre indtjeningen .
Desuden behøves så nye aftaler eller frasalg af det som ligger uden for egentlig virksomhed så kapital tilføres uden yderligere udvandning for eksisterende investorer,som allerede har skudt ca 4 miljarder ind..!
Neuroseach er jo delejer af andre afknoppede virksomheder og der kan måske hentes en lille klat?
Set i længere perspektiv er det nok en god satsning og bedre forrentning at få samlet indsatsen omkring markedsføringen af Huntexil!
Derefter vil tingene se lidt lettere ud og videreudviklingen af pipeline giver så også mulighed for endnu bedre partner aftaler ,da man så ikke er lige så presset økonomisk som man har været frem til nu!
Og hvad så med tesofensine??Tja det gælder vel bare om at indse at det skal lægges ned og tabet tages som afskrivning fremadrettet,muligheden for at tegne partner aftale eller sælge stoffet virker ret ubefindtlig!
Så lige nu venter vi på HART og mon ikke de skal styrke de resultater som MermaiHD viste :altså en klar effekt på Tms som jo er det som de egentlig skulle have gået efter og sikkert også bliver det der bringer dem frem til produktgodkendelsen!
At de så ikke lever op til et( i efterhånd),som jeg ser det ,forkert design bliver nok ikke det store problem som visse analytikere vil gøre det til!
Og ,om nu det værste scenarie opstår,altså anskaffelse af nyt kapital gennem en NE ..hvem vil så IKKE gå med ,om man på dette tidspunkt allerede har en klar strategi for hvordan man bringer Huntexil 100% sikkert på markedet ????
Hvor ligger så højrisikoen i det??
Nej her bliver der tale om en NE til høj kurs med 100% garantistillelse!
Skal man så ud endnu engang for at hente 3-400 mio kr så er jeg i hvertfald med!
Den udvandning det medfører kommer jo tilbage når selskabet når break-even og indtjeningen viser sig som en god forretning.
Relativt hurtigt vil indtjening gå hen og dække omkostninger og til og med generere et betragteligt overskud.
Om vi bare når 25% af patienterne inden for de første år er målet hjemme!

Men først:lad os nu se hvad HART studiet viser og derefter hvad den nye CEO har for planer fremadrettet!
En absolut spænnende tid vi går i møde inden for dansk biotek med en ny potientel storspiller på banen!!

(Og som sagt :kursen steg i dag ,i stedet for at falde !!)
V.h. Fiskemanden11/10 2010 18:57 troldmanden 034659Godt indlæg

Lige et par kommentar

En reel offentlig nedlukning af Tesofensine vil alt andet lige påvirke kursen negativt. Men sådan en udmeldingiver evt pakket ind i en anden større nyhed opdate. Enten i forbindelse med 100 dages plan eller måske endnu mere sandsynligt i forbindelse med et regnskab. (næppe Q3)

Som jeg ser det så skal der nok et nyt fase 3 forsøg til med Huntexil inden en godkendelse kan ske. Den nuværende likvide beholdning kan ikke række så langt. Så skal de ndgå en ny emission 1. halvår 2012 så skal der ske en kombination af cost cutting og nye licens aftaler.

Da jeg gerne ser de beholder Huntexil rettighederne for sig selv så vil det primært være ACR325 og ACR343 de kan sælge. De vil nok kunne give 200-400 mio i upfront. Og det sammen med en rettet emission til den nye partner bør være tæt på at kunne række frem til en mulig godkendelse af Huntexil

Frasalg af Sophion kunne også være en mulighed. Sophion køre med sorte tal på bundlinjen og oplever stadig vækst. Så deres andel kan nok indbringe 100-150 mio.

NsGene sælger de helt sikkert ikke. Tvært i mod så vil de gerne købe resten af selskabet tilbage. Men det kan kun komme på tale hvis Huntexil mod forventningen kan blive godkendt allerede på de nuværende data

Skulle der blive tale om en egentligt emission så kan jeg ikke lige se hvordan den skulle være 100% tegnet på forhånd. Det er alt andet lige kun deres største aktionærer, GSK, Eli Lilly, Jansen og ATP der vil garantere en sådan emission. Men kun for den andel de allerede har.

Vh
T.11/10 2010 20:06 TheBekkers 034663Hej Troldmanden.
NS prøver dog hele tiden at holde fokus på Tesofensine, og det grundliggende i tilbagetrækningen var jo en afvejning af Risk/Reward. Der er risiko ved produktet, men det opvejes ikke af det nødvendige vægttab. Derfor trækkes det tilbage fra hylderne.

Men her har Tesofensine jo en helt anden reward-profil sammenlignet med sibrutramine. Dett sætter jo hele risk/reward-ligningen i et andet lys - knapt så R.I.P. efter min mening.

Ligeledes, der er i løbet af den seneste stykke tid rettet fokus mod en langt mindre dosis (0,25 mg./ 0,5 mg.), hvor bivirkningsprofilen (i henhold til NS) stort set var den samme som i placebo-gruppen? De har jo vist, at de sagtens ved mindre dosis kan opnå en høj reward (stort vægttab) - i hvert fald nok til at de sagtens kan opfylde kravene om 50 pct. taber mere end 5 pct. så vidt jeg husker.

Men men det ændrer jo ikke på, at det er et produkt med stor fare for at blive lukket ned, som du rigtigt nok skriver! Men helt afskrive det vil jeg nu altså ikke.

/TheBekkers12/10 2010 01:44 troldmanden 034679Hej TheBekkers

Jeg synes faktisk Neurosearch har nedtonet Tesofensine ret meget på de seneste. Vi så det seneste ved den præsentation Neurosearch gav til ProInvestor biotek Seminar. Har var det meget tydeligt forventningerne til stoffet blev nedtonet

Det er rigtig risk/bennefit bør være væsentligt bedre for Tesofensine fremfor Sibutramine idet vægttabet for Tesofensine er mere end 100% større. Men det ser ud til FDA advorisory boards nærmest udelukkende ser på risk.

Qnexa som jo har næste samme vægttab som Tesofensine men en klart bedre bivirknings profil blev nedstemt i panelet. Derfor ser jeg ikke rigtig nogen mulighed for Tesofensine. Heller ikke selvom de går ned til 0,25mg. For lige præcis fedme der VED vi rigtig mange vil forsøge sig med større dosis for at opnå et endnu hurtigere/større vægttab. Og så kommer alle de mindre positive bivirkinger. Derfor siger jeg R.I.P11/10 2010 21:18 Fiskemanden 034669Hej T.
Det var da også Sophion,jeg tænkte på, som den del som er mulig at fraskille og der de kan hente en del af pengene.
Værdiansættelsen er nok svær at afgøre, da de som du siger har opnået god salgsfremgang og viser gode vækstmuligheder!
Den udviklede platform med følgende salg af prøveplader,har jo vist sig som et godt koncept!
Og eftersom de viser sorte tal er det kun af nød og for at fremskaffe nødvendig kapital her og nu at denne løsning kan vælges!
At store befindtlige aktionærer går ind og sikrer en NE gennemførelse,med mulighed for at indfri ikke udnyttede tegningsretter,eller at man forhandler med anden investor om garantistillelse for evt ikke udnyttede tegningsretter er absolut en mulighed,selv om NS ikke lykkedes med at lave en garanteret NE sidste år!
Men med de forudsætninger man nu har kan jeg ikke se at det skulle være en mærkelig løsning at sikre sig NE gennem forhandling inden start.
Det behøver ikke at være de befindtlige som tegner på forhånd,men derimod at der gives samtykke om at resterende utegnede aktier op til 100% grænsen udnyttes(helt enkelt for at det i denne situation virker relativt risikofrit at deltage!
Det kan være befindtlige som så øger deres andel i inbyrdes proportionsforhold,for enten at øge andelen eller for at sælge af siden,eller en anden form for instutionel investerere som ønsker at deltage.

Jeg er dog ikke helt enig i at det er helt mod forventning at man kan få en godkendelse på de nuværende resultater,som så også kun bliver bekræftet at HART .
Der foreligger jo allerede gode entydige resultater og som gennem det forlængede studie har vist en overbevisende sikkerhedsprofil!
Vi taler om Orphan drug status og en gruppe patienter med et stort behandlingsbehov,som for nærværende ikke kan dækkes på nogen måde.
At her forbigå det faktum at man ikke når prædefineret endpoint,kan begrundes med de fakta som alligevel foreligger og som dokumenteret og med god sikkerhed kan bruges til at definere en rimelig god virkningsprofil som er tilstrækkelig til at sikre at begrunde produktets effektivitet og sikkerhed.
Jeg mener at det kan være muligt at med de fakta og en god begrundelse for faseIII projektets gennemførelse og de efterhånden justerede resultater vise på nødvendigheden af at ikke forsinke lanseringen på grund af formelle justeringer af et ellers godkendt resultat!
Men lad os nu se ....!
Det er jo så ærgerligt, men ikke håbløst om der bliver en forsinkelse...

Vi er da på rette spor ...ikke ? ..
Eller hvad mener en ekspert!
Toget er da ikke kørt......endnu!!!!
V.h.Fiskemanden12/10 2010 01:36 troldmanden 034678Jeg kan ikke erindre noget tilfælde hvor pharma selskaber som er aktionær i deres små partner selskaber køber yderliger op ved en emission end hvad deres andel tilsiger.

Og det høre hvis også til sjældenhederne at e investor som ikke allerede er aktionær skulle være med til at gå ind og garantere en emission.

Så nej jeg ser ikke en garantert emission hvis det måtte komme dertil.

Jeg håber bestemt også det viser sig muligt at få Huntexil godkendt med de nuværende data. Men jeg har udfordret både analytikere og Neurosearch til at finde bare ét andet stof der er blevet godkendt selvom det missede det primære endpoint i pivotal studiet. Ingen har fundet et sådan stof. Heller ikke blandt de 100+ stoffer der er rettet mod orphan sygdomme.

Så der skal et helt unikt lobby arbejde i gang fra de europæiske HD foreninger for at lægge maksimalt pres på EMEA hvis det skal lykkes. Jeg tror det bare ikke.

MEN som plaster på såret kan det i stedet for måske lykkes dem at opnå early acces godkendelse mens et nyt fase 3 forsøg gennemføres. HVIS det kan lade sig gøre så tor jeg godt de alene på den konto kan opnå et salg 200-500 mio kr med en meget stor del af det ned på bundlinjen. Der er dog langt fra nogen garanti at det kan lykkes at opnå early access idet kun ca 1 ud af 10 der søger i Frankrig får tilladelsen
12/10 2010 22:23 Fiskemanden 034712Hvorfor ikke en garanteret NE?
Her bare et lille eksempel på en 100% garanteret biotek NE som jeg tidligere har deltaget i,og en lignende konstruktion skulle vel ikke være utænkbar for Neurosearch?
Eller er det ikke i deres interesse?
Det er da en type af NE som jeg har deltaget i også inden for forskellige former for industri,som har involveret udenforstående investorer med interesse i produktudviklingen!
Følgende er et udrag fra oplægget:

"Karo Bio, fullt garanterad emission
Blogg
2009-10-26 11:02 av Krax

Bolagets styrelse uppger att man beslutade i fredags att genomföra en emission om ca 166 MSEK, emissionen är till 100% garanterad av flera av bolagets största ägare, däribland Bo Håkansson, samt ett konsortium av externa investerare. Man uppger i villkoren att "aktieägare i Karo Bio har företrädesrätt att teckna en (1) ny aktie för varje befintligt tretal (3) aktier. Teckningskursen har fastställts till 4,30 kronor per aktie." Man skriver vidare att "Nyemissionen har som syfte att möjliggöra för Karo Bio att utifrån en stark finansiell position fortsätta diskussionerna med potentiella samarbetspartners för vidare klinisk utveckling och kommersialisering av läkemedelskandidaten eprotirome för behandling av dyslipidemi (höga blodfetter) samt fortsätta utvecklingen av prioriterade substanser inom ER-betaprogrammet och samarbetsprojektet med Zydus Cadila."

Det är av största vikt att bolagets finansiella situation har en stark position i de pågående förhandlingarna med partners rörande Eprotiromeprojektet där nuvarande kassastatus räcker mindre än 12 mån med nuvarande förbränning. Den stora rabatten i aktien till dagens kurs baserat på nuvärdet av bolagets projekt samt statusen i pågående förhandlingar baseras till stor del av en osäkerhetsfaktor för bolagets finansiering där garanterna av emissionen bekräftar det extremt intressanta läget och möjligheterna till en rejäl uppvärdering av aktien.

För vissa bolag har det det senaste året varit svåra tider att genomföra kapitaltillskott med lågt intresse från investerare, men flera bolag som har en intressant pipeline men en svag finansiell situation har genomfört emissioner det senaste året som varit förlösande för bolagens värderingar. Att KBs emission garanteras till 100% ger större investerare en trygghet och en god signal om bolagets mkt goda situation i sin forskningsportfölj och statusen i pågående utlicensieringssamtal..

Troligen kan emissionen bli ett sätt för bolaget att få en stabilare ägarstruktur eftersom denna typen av signaler har en förmåga att attrahera större investerare snarare än små och nuvarande ägarbild är mkt spridd. Vi ser en stor volatilitet i morgonens handel, där aktien initialt var ner med ca 10% men i nuläget är ca 3% upp. 1,3M aktier har bytt ägare på 45 minuter.

Enligt min uppfattning är det ett mkt attraktivt erbjudande och baserat på ett antal mkt värdedrivande händelser framöver är rekommendationen att teckna, den som är befintlig aktieägare och inte tecknar överlåter rätten till garanterna av emissionen, bestående av bl a en rad insynspersoner. Att man genomför emissionen är ett resultat av att de pågående partnersamtalen dragit ut på tiden och att man behöver en stabilitet i bolagets finansiering. Stabiliteten kommer stärka förhandlingspositionen där det närmaste steget är resultaten av massbalansstudien för Eprotirome, där man utreder omständigheterna kring ev metaboliter av eprotirome, detta för att underlätta partnersamtalen. man har redan i ett antal tidigare studier bekräftat goda resultat kring detta, och den aktuella studien är avslutat samt under analys. Studien kommer enl tidigare signaler vara av vikt, och i det fall man såg ett stort riskmoment i denna skulle knappast en rad personer i bolagets ledning medverka till att garantera den aktuella emissionen."
.............. o ................

Derimod må jeg give dig ret i at jeg heller ikke har noget forslag på godkendelser uden at de har nået endpoint og jeg har da også selv været skeptisk,men nærstående familje og venner som er virksomme indenfor bioteknik siger at de mener at det principielt skulle være en mulighed ,sådan som sagen foreligger lige nu,og det er det jeg har sat min lid til,men kan ikke konkretisere det nærmere...?
Må prøve at grave dybere i det ?
V.h. Fiskemanden11/10 2010 12:31 troldmanden 034647Ja i omegnen af et 10% fald tror jeg også vi vil se når meddelelsen kommer.9/10 2010 14:46 CHjortInvest 134607I får her et Daily chart m. et par linjer på.

Mv.

NEUR, neurosearch, Tesofensine, NEUR.CO
11/10 2010 16:37 Solsen 034657Fedmemedicin sætter barren højt hvad angår bivirkninger !

Man skal nok satse sine penge på andre stoffer der har større chancer for approval.

http://finance.yahoo.com/news/Abbott-withdraws-diet-pill-in-apf-420767853.html?x=0&.v=1TRÅDOVERSIGT