Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS - "Lisco Gloria" Håb om at slukke branden søndag


34620 fcras 10/10 2010 10:16
Oversigt


Søndag 10. oktober 2010 kl: 08:15


En tysk specialenhed gør sig søndag morgen klar til at trænge om bord på den brændende færge Lisco Gloria. Her vil de specialtrænede røgdykkere gøre et forsøg på at slukke branden indefra, og pumpe vand ud af skibet.

Hele natten har en række danske og tyske skibe opholdt sig tæt på den brændende færge. Klar til at gribe ind og udlægge flydespærringer, hvis færgen mod forventning, skulle kæntre.

"Vi monitorerer skibet med termiske kameraer for at se, om ilden flammer op, eller om den breder sig nedad i skibet. Vi bruger også kameraerne til at se, hvor der er steder, som ikke er varme, så vi kan få røgdykkerne forsvarligt om bord", siger SOKs stabsvagt til Ritzau.

Lørdag lykkedes det tysk bjærgningsmandskab at komme om bord på den drivende færge og få smidt ankrene. Lisco Gloria ligger nu opankret 2 sømil syd for Langeland, hvor flere tusinde mennesker lørdag fulgte dramaet fra land.

De store mængder vand færgen blev overdænget med lørdag, i et forsøg på at slukke branden, har givet Lisco Gloria en slagside på 20 grader. For ikke at kæntre færgen, blev brugen af vandkanoner indstillet lørdag eftermiddag.

Alle 236 passagerer og besætningsmedlemmer slap fra branden med livet og helbredet i behold, efter en af de mest omfattende og dramatiske redningsaktioner i Østersøen i mange år. Kun tre passagerer kom under lægebehandling med tegn på røgforgiftning.

Det er fortsat opfattelsen, at branden opstod på bildækket hvor der gik ild i en lastbil. Herfra bredte branden sig hurtigt til resten af skibet, og hele dagen har der været talrige eksplosioner, formentlig fra brændende biler, at høre fra skibet.

Se video af den brændende færge:




http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9006
-----------------------------------------
DFDS:
http://dfds.com/english/frontpage

DFDS.CO




10/10 2010 22:01 fcras 034630



Se billeder fra redningsaktionen

Søndag 10. oktober 2010 kl: 11:11


Søværnets enheder har i løbet af natten til lørdag og søndag optaget en lang række fotografier af den dramatiske brand om bord på Lisco Gloria. Et udvalg af billederne er samlet i et billedgalleri som kan ses ved at følge nedenfor stående link

Se billeder:

http://www.maritimedanmark.dk/?News=Billedserier&Id=576

Alle fotografier: Søværnet og Marinehjemmeværnet



DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT