Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

GOGLs toppsjef Billung: Da hadde Golden Ocean vært høyere


35005 fcras 21/10 2010 18:20
Oversigt


(Hegnar.no - 21.10.10 14:04)

- Da hadde Golden Ocean vært høyere

Golden Oceans toppsjef Herman Billung mener det er urettferdig at aksjen korrelerer så sterkt med Baltic Dry-indeksen og peker på en situasjon hvor aksjen kunne vært betydelig høyere.
- John Fredriksen har tjent to milliarder dollar på Golden Ocean, fastslo selskapets toppsjef Herman Billung i åpningen av sin presentasjon på BIs shippingdag torsdag. Han fastslo at Fredriksen hadde ekstrem flaks da han i sin tid kjøpte det skakkjørte selskapet for rundt 150 millioner dollar.

Golden Ocean-aksjen har de siste årene korrelert sterkt med Baltic Dry-indeksen, noe Billung mener er urettferdig så lenge selskapet har sluttet store deler av tonnasjen på gode rater.

Billung deler meglerhusene og analytikerne som følger selskapet inn i to hovedgrupper; de norske, som først og fremst ser på NAV (verdijustert egenkapital), og amerikanske som først og fremst legger vekt på yield (utbytte). Golden Ocean har selv regnet seg frem til en NAV på rundt 10,50 kroner, mens markedet ikke vil gi mer enn 8,40 kroner.

Tørrbulkrederiet har som mål å utbetale 3,5 cent pr aksje i kvartalet, noe som gir en direkteavkastning på ni-ti prosent.

- Dersom aksjen ikke hadde vært notert i Oslo, men bare på amerikanske Nasdaq, hadde kursen vært betydelig høyere, tror Billung.

Golden Ocean har tidligere uttalt at selskapet vil kjøpe tilbake egne aksjer. Billung vil være forsiktig med det nå, og viser til at selskapet har bestilt 20 nybygg. Det gjenstår fortsatt å finansiere noen av disse.

- Vi må ha en cash-buffer, sa Billung.

- Det er riktig å kjøpe tilbake aksjer, men på lavere kurser enn dagens, sa Golden Ocean-sjefen.

GOGL website:
http://www.goldenocean.no/

GOGL.OL
TRÅDOVERSIGT