Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Genmab- Likviditet vs cash burn


35009 HRmunk 21/10 2010 21:04
Oversigt

Inden den nye aftale med GSK havde Genmab 1.077 mio i kassen og et cash burn på 150-200, og styrede mod at løbe tør for likviditet med de konsekvenser det har.

Men i august lykkedes det som bekendt Jan Van Der Winkel som en af sine første gerninger at lande en ny aftale med GSK som betød en upfrontbetaling på 815 mio DKK(90 mio £), udgiftsloft på 17 mio £. GSK overtager udviklingen af de autoimmune indikationer udgifterne hertil og følgelig bortfalder milestones i disse, de første to salgsmilestones og royalty reduceres til at blive en-to cifrede i autoimmune.

Aftalen betyder altså at Genmab får 815 mio DKK upfront, et udgiftsloft men også færre fremtidige indtægter.

Siden har Genmab indgået en aftale om antistofudvikling med Lundbeck, som giver 56 mio DKK(7,5 mio Euro) i kassen.

Udgiftsloftet på 154 mio på Arzerra på nye aftale løber de næste 6 år med start i 2010, altså med tilbagevirkende kraft. Så det er formentlig begrænset, hvor store udgifter Genmab har på Arzerra i h2 2010, hvis nogen????

Hvor står Genmab så nu likviditetsmæssigt? Er emissionsspøgelset lagt død?

Tja indtil videre har h1 2010 resulteret i et Cash burn på 350 mio dkk og 931 mio i kassen ved aflæggelsen af Q2.

Det ser altså cirka sådan ud:
Likviditet 30/6-2010 931 mio
upfront ny aftale 815 mio
Lundbeck aftale 56 mio
reembursement arzerra h1 ???
Cash burn i øvrigt h2 ???
Formuetab faldende dollar ???
Fabriksfacilitet i USA ???
Aftale Zalutumumab ???

Selv om der stadig synes at være store usikkerhedsmomenter, for hvor vi ender likviditetsmæssigt i 2010, vil Genmab utvivlsomt komme ud af året med betydelig cash.

Hvad så fremadrettet? Vi ved at udgifterne i 2010 oprindeligt estimeret til over èn milliard. Med udgiftloftet blev dette reduceret til 900 mio.
Jan har så siden til min store tilfredshed lovet 20% cost cut i 2011. Altså udgifter i 2011 på 720 mio. Det er formentlig under forudsætning af at fabrikken bliver solgt. Fabrikken som koster 60 mio om året. Det vil sige, at bliver fabrikken ikke solgt har vi årlige udgifter i størrelsesordenen 780 mio årligt.

Vore indtægter?
Indtil videre royalty i størrelsesorden 60 mio årligt. Hvor meget mere det bliver ved ingen, men i dag viste at træerne ikke vokser ind i himmelen, heller ikke når det gælder royalty.

Upfrontbetalinger? Zalutumumab? Yderligere èn til to aftaler?

Milestonebetalinger? No idea!

Min konklusion er at Genmab har en stor likviditetsbeholdning, betydeligt reducerede udgifter, men stadigvæk få sikre indtægter, samt betydelige indtægter, som er svære at forudsige tidsmæssigt.

Jeg anerkender naturligvis at Genmab er styrket betydeligt efter at jan har overtaget roret. Jeg ser dog stadigvæk et Genmab som ikke 100% er nået så langt i sin udvikling, at man kan udelukke risikoen for på et tidspunkt at være nødsaget til emission.

Dog tror jeg at en fornuftig aftale på Zalutumumab og fabrik kan ændre dette markant. En sådan aftale vil medføre en yderligere betydelig styrkelse af cash. Men også en årlig besparelse på 60 mio fra fabrikken samt formentlig betydelige milestones på zalu, således at emission vil være langt langt væk.

jan har som bekendt både i august i forbindelse med Q2 og den nye aftale talt om at der bliver forhandlet om salg af fabrik+zalu, og senest i forbindelse med opdateringen på zalu den 20. meldt ud, at der nu sættes turbo på disse bestræbelser. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at Jan kommer med forudsigelser om ting der har så stor betydning for Genmab, hvis ikke han føler stor sikkerhed for at kunne levere.

min konklusion er at Genmab er styrket likviditetsmæssigt, men mangler at hive aftalen om fabrik+zalu i hus for mere entydigt at kunne udelukke risikoen for emission de næste mange år, hvis nogensinde. Og er fortrøstninsfuld for at det lykkes. Nogen der nåede helt hertil?21/10 2010 21:31 akademikeren 135010Hej Munk,

Godt indlæg. Men jeg er ikke enig i dine udgifter på 2011. De er fortsat for høje. Men mon ikke vi får guidance ved regnskabet i november, det vil jeg tro.

Jeg har på baggrund af sidste regnskab lavet en hel gennemgang af udgifterne på 2011. De bør ikke være meget over 600-650 mill.

Jeg ser heller ikke noget emissionsbehov i Genmab længere. Selv i dit regnestykker er der til 3 års burn i kassen, min egen vurdering er at der er betydeligt mere....21/10 2010 21:33 HSK 035011Ja jeg nåede til vejs ende og er i store træk enig. Rigtig godt indlæg, HRMunk ! Lidt surt at Arzerra-royalties kun lige holder fabrikken kørende, men der kommer nok til at gå en rum tid inden salget kommer op i de luftlag der oprindelig blev spået... :-(22/10 2010 00:12 gentogen 335012Og så er der godt 100 millioner milestone for første patient i NHL, som netop for godt en uge siden er begyndt at rekruttere på nogle af de involverede klinikker.

London, UK, København, Danmark, 8. september 2010 – GlaxoSmithKline (GSK) og
Genmab A/S (OMX: GEN) offentliggjorde i dag igangsættelsen af et fase III ofatumumab studie
til behandling af patienter med indolent B-celle non-Hodgkins lymfom (B-NHL), som ikke har
haft effekt af behandling med rituximab eller hvis sygdom blev forværret under et
behandlingsforløb indeholdende rituximab i løbet af eller inden for seks måneder efter den sidste
behandling med rituximab. I henhold til Genmabs samarbejdsaftale med GSK vil en
milestonebetaling på ca. DKK 116 mio. (ca. USD 20 mio.) blive udløst, når den første patient i
studiet bliver behandlet.

Så vidt jeg husker er der mulige kommende milestones i størrelsesordenen 1 milliard over de næste 5 år.22/10 2010 07:10 Solsen 135014Vi må have regnearket frem igen

Jeg tror stadig på en snarligzaluaftale og fabrikssalg og måske flere "Lundbeck" aftaler.

Den kombinerede aftale tror jeg lander på 8-900 mio.22/10 2010 08:16 Sukkeralf 135015Angående kommende aftaler, så bliver det spændende om det bliver i Lundbeck stil eller Seattle Genetics stil - altså om det er Genmab der skal have pungen op eller ej. Tror mest det bliver i stil med Lundbeck !

Tror ikke vi ser en Zalutumumab/fabrik aftale før efter regnskab.

En måned er ikke meget, men det afhænger selvfølgelig af hvor tændt en mulig partner er - og om der kun er en seriøs bejler !

Mvh
Sukkeralf22/10 2010 08:53 gentogen 535017Det er en kompliceret situation med denne sammenkobling af fabrik og zalu.Umiddelbart har jeg fra starten mest af alt set det som en måde at prøve at skjule på, at Genmab er villig til at sælge begge dele for billigt, men omvendt er det jo smart nok, hvis det kan lade sig gøre. Og med sikkerheden om økonomien er det jo ikke længere helt så stresset omkring villigheden til at sælge alt for billigt. Med kommende midvejsdata fra DAHANCA til januar, fra vel omkring 300 patienter, er det dog et rigtig godt spørgsmål, hvad der er købers og sælgers bedste strategi lige pt.i forhold til timing og pris. Vi venter jo også den endelige opgørelse af fase III studiet i december plus data fra andet fase II i december, plus yderligere zalu data til foråret, så spørgsmålet er vel i det hele taget, om en partner slår til nu eller venter. En køber kan få fabrikken NU til lavpris INKLUSIVE en fantastisk gratis lodseddel - med indbygget ganske stor sandsynlighed for at få det europæiske marked -. Det ligner et ret fornuftigt køb..... Ved at vente som køber, kan man vel opnå yderligere sikkerhed om data, men løber jo så også risikoen for, at prisen stiger voldsomt. Mon ikke køber slår til. De får jo det hele nu til under Genmabs pris for fabrikken alene.22/10 2010 09:41 HRmunk 635018@ Aka. Jeg har gennemlæst, hvad jeg har kunnet finde om omkostningerne i 2011, og jeg tror du har ret i at omkostningerne bliver mindre end jeg har anslået i mit indlæg. Jeg får det til 640-700 alt efter om fabrikken bliver solgt eller ej. Men pointen med dette indlæg er netop at vi sammen kan give et bud på cash burn, og så kvalificere vores bud i takt med at vi opnår ny viden, som foreksempel ved regnskabet i november.
Jeg tror ikke Genmab løber tør for cash om 3 år. (nu tror jeg så dels du har ret i færre udgifter). jeg forventer selvfølgelig at royalty vil stige betydeligt samt at Genmab stadig væk vil modtage milestonebetalinger og/eller upfrontbetalinger i en lind strøm, jeg har bare ikke givet noget bud på det, dels der er mange andre på dette forum, som kan anslå det meget bedre end jeg, i hvilket omfang og hvornår Genmab vil opnå disse betalinger.

@ HSK. Ja det er ærgerligt, at royalty endnu ikke er højere end tilfældet er. Men jeg tror blot at vi er "at the begining of the begining", og at det nok skal komme. Når vi diskuterer likviditet er det bare ikke uvæsenligt, hvor hurtigt det vil ske.
@ Gentogen. Jeg sad selv med en fornemmelse af at have glemt noget. Men jeg var slet ikke i tvivl om at du nok skulle være der, hvis jeg glemte en milestone eller noget andet.
@ fabrikssalg+zalu. jeg er ikke så sikker på, at sammenkoblingen af zalu+fabrik er for at skjule, at Genmab er villig til at sælge begge dele for billigt. Jeg håber på, at der er tale om at der er tale om, at man mener at i stedet for at sælge mel og gær, hver for sig, så er der mere værdi i at sælge et brød.
Med hensyn til et evt. provenu, så er jeg enig i at Genmab ikke længere er så presset til et "brandudsalg" som inden den nye aftale. Forhandlingerne er så startet inden aftalen og der kan være indikeret en pris udfra at Genmab er i en presset situation, hvor bordet fanger.
Modsat så har GSK trods alt en betydelig aktiepost, og Genmab og GSK har jo et stort samarbejde om Arzerra, så jeg har lidt svært ved at forestille mig, Genmab holde "garagesalg" af zalu+fabrik uden at gribe ind.
22/10 2010 10:09 akademikeren 035019Hej Munk, måske kan du bruge de regneark Solsen og Jeg lavede i sensommeren.

Det gør det hele federe hvis vi kan rykke rundt på hinandens forudsætninger på en systematisk vis. Det bliver vi alle klogere af.

I forhold til regnskabsteknikken har solsen og jeg her ikke korrigeret for den korrekte indregning af den nye aftale. Men det kan vi jo passende gøre ved lejlighed.

Iøvrigt bemærker jeg at jeg har Royalties på 60 på Arzerra og det kommer jo til at passe meget pænt
xls31053_Genmab_2.xls

GEN, genmab, GEN.CO
22/10 2010 10:30 akademikeren 135020Jeg lavede lige selv de nødvendige tilretninger også med lundbeck aftalen.
xls31053_Genmab_efterlundbeck.xls22/10 2010 11:01 troldmanden 035022Jeg vil gætte på at up front betalingen fra Lundbeck skal periodiseres over 3 år som de andre upfront betalinger er blevet.22/10 2010 11:16 akademikeren 035024de andre aftalinger kører over aftalens periode, så det er 5 og 6 år. Men du har ret i periodiseringen hvor lang tid løber aftalen med Lundbeck?22/10 2010 11:29 troldmanden 0350263 år. Så det er ca 5 mio for i år og så ca 19 mio 2011/12 og ca 14 mio i 201322/10 2010 11:58 akademikeren 035031nej man vil tage dem lineært vil jeg tro...så det er 19 over alle 3 år....22/10 2010 12:14 Solsen 135033Jeg tror de indregner på månedsniveau - 36 mdr hvoraf de 3 mdr ligger i 2010.

Roche meldte i øvrigt om 8% årlig stigning i Rituxan ved Q3 og 4,8 mia CHF på 9 mdr (fil vedhæftet)

De har stadig gang i ocrelizumab og GA101 - begge anti cd20.

Førstnævte har afsluttet fase 2 i RRMS - se http://www.roche.com/investors/ir_update/inv-update-2..

De er begejstret

Hvad skal Genmab så være ?

pdfRoche_Q310A.pdf22/10 2010 14:42 colombuss 035045hej aka, har du 2011 estimat du tør delagtiggøre os i?22/10 2010 14:53 akademikeren 035046Ja i mit regneark har jeg 150 mill. Men det kommer selvfølgelig an på de andre indikationer. Jeg mener CLL 3rd line alene kan stå for denne omsætning når europa kommer med.22/10 2010 15:21 colombuss 035050tak glæder mig til at høre mere om dette..22/10 2010 17:09 colombuss 035061I to burde udstyres med en gen krone og cepter! Virkeligt flot arbejde.

Det eneste aberdabei, er at hvis Genmab i 2014 opnår en indtjening pr. aktie på 23 kr. Så er der jo ligepludselig helt andre vurderingparametre der træder i kraft, og vi bør nok se en ret høj PE værdi på Genmab, og langt højere end de 10 som i lægger op til.22/10 2010 18:42 gentogen 035065Ved ikke, om du allerede har medregnet en procentandel, men Lundb. aftalen indeholder jo mulige milestones på cirka 225 millioner22/10 2010 21:06 akademikeren 035068det er jeg enig i....colombus. Genmab vil blive vurderet en del højere p/e mæssigt, nok nærmere 25 med 25% vækst som ikke burde være noget problem. Jeg tror Genentech blev solgt til p/e 40....men det er frit fra hukommelsen.23/10 2010 10:47 Sukkeralf 035074Lidt om partner-muligheder (link fra EI):
http://www.hobsonprior.com/news-article.asp?id=13423/10 2010 11:12 akademikeren 035076jeg kan ikke umiddelbart finde noget om Genmab? Men belinostat ser jeg længere nede på listen. Interessant link. Jeg bider også mærke i at Astra Zeneca nu har en målsætning om 40% externalisering af deres forskning.

Det ser ud til at den makro trend vi har talt om i nogle år, nu også bliver til strategier på direktørgangen.23/10 2010 11:33 Sukkeralf 035079Nej der er intet om Genmab - kunne da have været fint hvis Zalutumumab havde stået på deres udvalgte liste.

Jeg glædes da også over at small molecules stadig er interessant

Ja udnyttelse af CRO´er vil fylde rigtig meget mange steder den kommende tid. Erkendelse af at man ikke kan og skal være den bedste til det hele - og så i høj grad også skalerbarhed. Det rammer også de store danske medicinalvirksomheder i denne tid.

Mvh
Sukkeralf23/10 2010 12:39 colombuss 035080Vel især Lundbeck, som de senste år, har manglet lidt payback for deres enorme forskningsudgifter.

I det lys kan jeg ikke forstå deres 5 milliarder udgift på køb af Ovation, indlicensering havde været mere økonomisk.

Og mon ikke Lundbecks strategi om at overtage små medicianlvirmsomheder med egen salgsstyrke, står for fald meget snart?

Der er jo ingen grund til at betale meget for sælgere man trods alt kan ansætte selv, hvis man får produkterne.

Men igen, det er nok med henblik på forhandlingsstyrke ved inlicensering, men Lundbeck når aldrig højt nok op til peers, ved at købe sælgere i USA.23/10 2010 18:37 hilfiger 035085
Savner lidt bud på hvad udgifterne vil være efter en zalutumumab aftale og hvor mange udgifter der er bundet til det stof. Gætter på konservativt 200 mil, men kan være mere. Men hvor meget kan hele genmab koste at køre uden udgifter til clinical trials?

Lidt kedeligt salg i 3q, troede det var nu de ville rykke. Er folk sikre på vi har den rette partner.

Kommer fabriksalget med efg, så skal vi have skudt cd38 afsted næste år så ser det fornuftigt ud. CD38 kan dog blive udskudt til 2012.

Men så er der heller ikke så mange skud i bøssen. Synes det er ærgeligt at imflam og hep-c ikke bliver til noget, har ellers imponerende fase 1 resultater.

Novo bruger deres penge på at købe egne aktier op, og lundbeck satser på noget som først kan blive godkendt om 10 år hos os.TRÅDOVERSIGT