Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Genmab er snart live på Q&A Spørg løs allerede nu!
      

blandede bolcher - samt kritik af mine kære medinvestorer.


35101 revisoren 24/10 2010 13:29
Oversigt

Land and Leisure:

En aktie som jeg for nylig har indkøbt mere af til min portefølje. Nordea solgte pludselig ud til lave priser (aktierne skulle åbenbart sælges inden 3. kvartals afslutning) og det drog jeg fordel af.

Selskabet lider af dårlig likviditet og er derfor ikke for kortsigtede investorer - men eftersom jeg hellere vil tilbringe min tid på golfbanen end sidde og kigge på skærmen dagen lang passer den strategi mig godt.

L&L har det seneste års tid gjort en hel del aktionærvenligt.

1. De er begyndt at tjene penge - en hel del endda. L&L tjente vel 0,23-0,24 kr i sidste regnskabsår (udløb 30 September 2010) og de første udmeldinger om indeværende regnskabsår er positive. Med en kurs på 1,60 kr er p/e på under 7.

2. L&L er blevet gældfrie - ikke at et gældfrit selskab nødvendigvis er noget positivt (ihvert fald ikke i "financial management" henseeende) men det giver en vis tryghed i disse tider hvor bankerne ikke ligefrem løber en på døren med kreditter. Det giver desuden mulighed for at man kan udlodde en stor del af overskuddet (hvis ikke hele overskuddet - for hvorfor ligefrem have penge i banken til lav rente) samt købe egne aktier (se punkt 4).

3. L&L har nu kun en aktieklasse (det er nu lidt forkert idet der stadig eksisterer nogle få B-aktier) - ikke at det betyder noget særligt idet storaktionærerne stadig har fuld kontrol over selskabet, men i en salgssituation (af selskabet) skal vi nu alle behandles lige.

4. L&L har købt en stor aktiepost egne aktier til kurs 1,40 - dette er aldeles glimrende for os aktionærer, da det skaber yderligere værdier per udestående aktie. Jeg håber nu blot at man på GFen vil beslutte at annulere egne aktier for derefter at købe yderligere aktier. Jeg vil således hellere at man købe egne aktier op end man betaler udbytte (i hvert fald så længe køb kan ske op til kurs 3). L&L har dog i år nok mulighed for både at købe egne aktier og udbetale et udbytte på ca 12 øre per aktie - men bliver udbyttet lidt lavere lever jeg glad med det (blot de fortsætte tilbagekøbene). Et tilbagekøb giver ligeledes aktien (ensidet) likviditet og aktionærer, som måtte ønske det, kan således komme ud uden problemer med alt for stort spread.

Jeg vil begynde at overveje et salg af mine aktier ved kurs 2,5 - men et salg sker næppe på denne side af kurs 3.


GES:

Jeg er ligesom ikke helt overbevist om fordelen af GWM for de øvrige aktionærer. Det er naturligvis rart at kursen er steget fra ca 12 til ca 20 indenfor kort tid - det skyldes udelukkende GWM så tak til dem for det. Fremadrettet ser det dog efter min mening mindre positivt ud.

1. De var ikke hurtige til at udmelde de nye bestyrelsesmedlemmer (først efter tidsfristen for tilmeldelse til EGF var udløbet så det var for sent at "klage")

2. De har kun købt ca. 27 % af selskabet men har sat sig helt og aldeles på det. De gav ikke de andre aktionærer en eneste bestyrelsespost - de SKAL naturligvis ikke give noget "gratis" væk, men der var heller ikke meget samarbejde i den (manglende) gestus.

Man kan således heller ikke forvente at de "giver noget væk" i fremtiden - de tænker kun på sig selv - det er selvfølgeligt helt normalt, men det skal tages med i betragtningerne når man tænker på fremtidige kapitaludevidelser.

3. Hvorfor køber de kun 27 % af selskabet, hvorfor ikke det hele?? hvis selskabet er så godt, så kan de vel ligeså godt gå videre med opkøbene - kursen steg jo stort set ikke ved de seneste køb - men de ønsker åbenbart ikke at skulle afgive købstilbud til de øvrige aktionærer. Muligvis fordi de har fuld kontrol over selskabet med en ejerandel på kun 27 % - og det kan der naturligvis være fordele ved (men muligvis ikke for de øvrige aktionærer).

4. Small Cap (med ex. bestyrelsesmedlemmer og dermed insiderviden) solgte en stor portion aktier i kurs 22. Jeg siger ikke de er de skarpeste knive i skuffen, men jeg tror alligevel de ved mere end mig om selskabet og de har desuden haft møder med GWM så de har nok hørt lidt om strategien. Så hvorfor sælge til kurs 22 hvis der er masser af potentiale tilbage?

5. Aktieudvidelsen er rykket betydeligt tættere på - ja jeg vil endda gå så langt til at sige at hvis ikke der kommer en aktieudvidelse indenfor 12 måneder - så holder jeg med at spille golf - arh okay det er nok alligevel at gå for langt. Hvis GWM vil have vækst i GES så skal der altså klejner i kassen og jeg har i tidligere indlæg beregnet at driften ikke giver bare i nærheden af hvad der skal til - og GWM vil endda vokse selskabet endnu hurtigere end den gamle bestyrelse. Glem alt om at bankerne pludselig vil låne selskabet penge blot fordi der er kommet en ny bestyrelse - så let går tingene altså ikke.

Det er klart at GWM med deres kapital og strategi kan være positivt for GES på længere sigt. Men vi kender dem ikke (hverken GWM eller deres strategi udover de floskler de kom med på EFGen) og hvorfor skulle jeg putte mine penge i dem og give dem "the benefit of the doubt" når man kan investere i mange selskaber med kendte bestyrelsesmedlemmer, ejere og strategi. Jeg vil i hvert fald stille mig på sidelinien indtil strategien er klarere og kapitaludvidelsen (den første) er overstået - så vi kan fået bedre indblik i hvordan de nye ejere behandler de øvrige aktionærer.

Nå jeg kan oplyse at jeg har solgt alle mine aktier i GES - de sidste (fleste) røg umiddelbart efter jeg opdagede at Small Cap havde solgt) og siger tak til GWM for den fortjeneste deres entre har medført for mig.

GEN:

Jeg har købt en GEN aktier - aktien er naturligvis high risk - men med salg NEUR tidligere på året manglede der en "forskningsaktie" i porteføljen (udover BioP). Jeg tror GEN vil komme have et positivt nyhedsflow i de kommende måneder (og år forhåbentligt) og aktien er givet undervurderet - i forhold til hvad "den slags" aktier skal vurderes til - analytikerne har jo givet GEN mange tæsk (ikke helt ufortjent) og GEN skal nu til at overbevise dem om at selskabet er på ret køl - den slags tager tid - men jeg synes nu ledelsen gør det helt godt.

Jeg er dog lidt skuffet over hvordan mine kære medinvestorer har opført sig her på PI de seneste dage. Jeg har aldrig her på PI set nogen gå så meget i selvsving som I gjorde i dagene, timerne, minutterne og sekunderne op til offentliggørelse af Q3 salgstal af Azerra. Tre måneders salgstal blev pludselig gjort til en kæmpeevent (det svarede jo til at man gjorde den lokale golfturnering til en Ryder Cup event). Alle havde også pludselig en stærk overbevisning om hvor meget Azerra der var blevet solgt - og det virkede som om man skulle overgå alle andre i hvor meget salget ville lyde på. PIernes overdrivelse blev kun overgået af deres uvidenhed *S* - det var ikke kønt at se på - og jeg håber blot at der ikke var for mange "nye" på PI som blev revet med af stemningen og købte GEN udelukkende for "at være med" her på PI.

Det blev så ikke bedre at de på PI med reel viden omkring GEN lod sig rive med. Jeg er lidt skuffet over især Aka (som udover at besidde stor viden om GEN endda er en form for moderator på siden) ikke fik folk lidt ned på jorden - men istedet "legede" med.

At der muligvis sidder nogle korte penge som forsøger at manipulere kursen kan jeg forstå (ikke at jeg sympatiserer - men jeg ser deres, iøvrigt ulovlige, formål).

Jeg ønsker ikke at PI udvikler sig som konkurrenten - men her havde vi efter min mening et grimt tilfælde hvor vi var ligeså slemme.

Nå det var et surt opstød fra min side - ikke fordi jeg har tabt i golf idag eller fordi jeg ønsker at være moralens vogter, men fordi jeg mener PI har alle muligheder for at udvikle sig til noget meget bedre end konkurrenten (som jo er ødelagt) - det kræver dog at man til stadighed værner om kvaliteten af produktet.

Green Wind Energy:

Ikke at jeg har meget at sige herom - blot vil jeg sige som i Monte Python og de skøre riddere da de mødte dræber kaninen "run away, run away" - det er jo blot et spørgsmål om hvornår betalingsstandsningen indtræder. Det mindste tab man kan opnå ved køb af GW er et køb ved kurs 0 hvor man nøjes med at tabe handelsgebyret.

Lad jer ikke friste af de meget lave kurser som vi vil se i den kommende tid.24/10 2010 13:45 colombuss 035102arh hold nu op, og lad os ha vores Gen fornøjelser...24/10 2010 14:00 CHjortInvest 235103Tja, jeg kan nu egentlig godt forstå revisoren.
Short term er dette hvad jeg så!

TA, GEN.CO
24/10 2010 14:03 colombuss 035104Men ingen kunne forudsige de salgstal.24/10 2010 16:32 akademikeren 335108point herfra både for det fundamentale og for kritikken, og jeg tager også kritikken til efterretning, ikke mindst fordi jeg også kan konstatere at min chat aktivitet måske kan misforståes som en købsanbefaling. Jeg har netop igen og igen påpeget at man skal afvente salgstallene, men dette er i nogen grad overskygget af chat aktiviteten.
24/10 2010 18:43 colombuss 235110Det syntes jeg i høj grad du har været transperent omkring. Skal vi nu til at ha en censureret chat?
Jeg syntes kritikken af Gen chatten er helt malplaceret, vi er mange der har stor fornøjelse af den, og samtidig er aktien da helt lødig.

Der er jo ingen der ved hvor kursen ender. Men er den i 500 i 2014, har vores chat så været så hovedløs som påstået?

Det er så nemt at være bedrevidende. Især ved brug af bakspejle.

Ingen points herfra.24/10 2010 19:05 anmik 335111vedr. genmab .. aktiehandel er altid og kun på eget ansvar .. lader man sig "forføre" her .. blir det dyrt .. indlæring på den barske måde .. det er helt almindelig og levende, at aktier er mere i vælten op til vigtige tal .. og det her var ikke "bare" salgstal .. det var 1. vigtige indikator på en evt turn-around på en aktie, hvor rigtig mange har haft rigtigt meget i klemme (tjent og tabt store summer) og hvor der i virksomheden sker store forandringer .. og revisor .. du måtte da på dagen gerne have deltaget med det kølige overblik og afklaringer .. .. flere dage senere antager det lidt en anden karakter .. .. synes da om noget aka eksemplificerede, hvor galt man kan komme afsted med en aktie som gen (sorry aka ;-)) .. .. og hvis man ikke korrekt må beskrive sit handelsforløb i en aktie .. hvad må man så .. ??

At handle aktier har et indlysende emotionelt element .. det skal erkendes og erkendelsen skal tjene til at forbedre performance .. .. synes boxen fungerer optimalt i den sammenhæng .. så NEJ revisor .. ikke enig.24/10 2010 19:14 colombuss 035112Iøvrigt syntes jeg det underlødige element her, er direkte personangreb i debatten.

Det kan JEG ikke lide at læse.24/10 2010 19:23 colombuss 035113Og MED reference til trådstarter, så er det der ødelægger EI ikke hype af underlødige aktier (hvorunder GEN iøvrigt ikke hører til), men alene personfnidderen, og manglende respekt skribenterne imellem.

Ironisk nok, har trådstarter netop bragt personfnidderen ind i Pros verden.

Må jeg tillade mig at spørge, hvad i alverden berettiger Revisoren til at udråbe sig selv til dommer over andres aktiemeninger?24/10 2010 21:08 Kristensen 435119Nu handler tråden jo også om andet end GEN og har endvidere slet ikke læst debatten om Genmab mht. salgstallene, så det kan jeg ikke kommentere på.

Men den øvrige del af indlægget er gennemarbejdet og der kommer nogle gode faglige synspunkter og argumenter både for og imod omtalte aktier. Og det får revisoren selvfølgelig et point for.

Iøvrigt mener jeg sagtens et indlæg kan være lærerigt, selvom man ikke er enig i synspunktet, hvis bare det er vel argumenteret.25/10 2010 08:34 renek 035139Helt enig Kristensen. Nogle gange kan "stem op systemet" være lidt misvisende fordi det er så binært: enten/eller. Der er ingen nuancer, men kan selvfølgelig også ulejlige sig med at skrive hvorfor man har stemt noget op i særlige tilfælge (det kunne jeg havde gjort her). Men grundlæggende af samme årsag som Kristensen siger: "...et indlæg kan være lærerigt, selvom man ikke er enig i synspunktet, hvis bare det er vel argumenteret."24/10 2010 21:31 revisoren 535122Kære Aka

Mange tak for din postive og konstruktive modtagelse af mit indlæg - jeg er faktisk rigtig glad for at netop du læste mit indlæg på den måde.

Jeg overvejede naturligvis om jeg skulle skrive den sætning hvor dit navn er nævnt. Det er det eneste navn som jeg har nævnt og derved kom kritikken af dig muligvis til at virke alt for kraftig, dette ikke var meningen. Grunden til at jeg beholdte sætningen var at jeg anså netop dig som meget vidende omkring GEN og derfor "vidste bedre". Hvilket du iøvrigt havde bevist i et tidligere indlæg hvor du var tæt på de tal som der rent faktisk blev udmeldt.

Jeg var naturligvis klar over at jeg ved at kritisere en pæn stor del af PIs aktive deltagere stod til masser af øretæver - fair nok - så dem tager jeg naturligvis imod.

Jeg ønsker dog ikke gå ind i en længere debat selvom jeg måske burde når jeg nu startede tråden, men jeg har faktisk sagt hvad jeg har at sige og yderligere debat vil blot grave en eventuel grøft endnu dybere - dette er næppe ønskeligt for nogen.

Jeg er nu lidt ærgerlig over at jeg ikke skrev to indlæg - et om de andre selskaber og et om Gen - mine få sætninger med kritik drukner nu fuldstændig alt det andet jeg har skrevet og som jeg meget hellere vil diskutere - og jo jeg vidste godt at det ville ske - så lidt dumt af mig.24/10 2010 23:44 colombuss 035125Hej Revisoren,

dine synspunkter har tydeligvis vundet. Det ses af den opbakning du har fået fra forum.

Jeg må derfor konstatere at jeg står næsten alene med synspunktet om at alle har ret til deres egen holdning, så længe man ikke kommer med personangreb og personfnidder. Og det er jeg faktisk villig til at tage konsekvensen af, og melder mig hermed ud af forum. Det er af mig nu dømt = spild af tid.

mvh
C25/10 2010 07:27 akademikeren 135137Hej C,

Jeg deler fuldstændigt din holdning, hvilket mange, hvis ikke alle, gør herinde. Så derfor er det en ærgerlig udmelding.25/10 2010 13:49 Hegu 135151Columbuss......Nu omtaler trådstarter rigtig mange forskellige ting i sit indlæg. Flere af betragtningerne gav jeg ham så et point for.
Det med chatten tog jeg såmænd ikke så alvorligt. Er derfor meget ked af din udmelding.Du kan bare lige vove, at blive væk mere end et par timer. Grrrr...

Med venlig hilsen

Hegu25/10 2010 16:20 anmik 235158bruger lige dig som springbræt hegu .. lader nemlig til, at colombuss har slettet sit navn .. så jeg håber bare der bliver læst med alligevel .. .. men altså colom .. nu har jeg jo ikke haft ret lang tid til at lære dig at kende og kender således ikke dine tidligere indlæg eller skrivestil .. .. men håber da du vil overveje igen .. .. synes slet ikke det, der skete i går var helt så dramatisk .. tro mig .. det er set værre .. ;-) .. vi skal bare alle løbende blive bedre til at være enige/uenige på en ordentlig måde .. .. håber du kan finde det i dig selv, at sætte det skæve smil på og slentre ind af døren igen .. så er vi sikkert nogle stykker der står klar med et "Hej colom" .. ss25/10 2010 17:02 johnsen 035160Ja, det er ikke let.

Lidt kort og generelt.
PI vil være verdens bedste aktiesite med verdens bedste skribenter. Hvis man vil være det, må man få noget bredde og alsidighed på.

Skribentforfængeligheden er grusom og promte. Værst af alt, den bliver ofte hyldet, hvilket erfaringsmæssig viser sig at være en bjørnetjeneste.

NB. for jeres egen skyld, drop point til dette indlæg.24/10 2010 19:56 leoloo 335115for 30 år siden havde jeg en kammerat der hed Thomas. En hed sommerdag hvor vi legede ude i haven kom hans mor pludselig og spurgte om der var noget vi ville have med fra Brugsen, da hun nu ville ud at handle.

vi spurge om hvad vi kunne få. "bare sig hvad I vil ha og jeg skriver det ned på min indkøbsseddel". Vi nævnte alle de typer af slik, is og sodavand og alle mulige afarter af legesager som vi kunne komme på og jo mere vi nævnte jo mere smilede moderen. Vi var i himmerrige da hun tog af sted og i den time vi ventede på hun kom tilbage, var en lang ulidelig ventetid. Vi kunne ikke koncentrere os om noget som helst, vi spillede konstant op til hinanden omkring "dagens gevinst" og så vidt jeg husker var vi også begyndt at "bytte" nogen af de godter vi ville modtage når hun kom hjem.

Til sidst var vi så spændte - husk på at en 6-7 årig knægt på de breddegrader kun fik ca. 5 kr i ugepenge - at vi begyndte at rykke bladene af hækken og æde dem i et eller andet skuespil som handlede om slik, sodavand og legesager i lange baner.

Storgrinende kom moderen hjem og præsenterede os for et stk slikkepind til hver. Et fucking stk. hhv. gul og grøn slikkepind!

Nå men det gik da, og hvad fanden, vi fik slæbt os hen til vores hule, som var et hul i hækken, og da vi så 3 minutter senere sad der i vores hule og Thomas sagde at han faktisk synes at det var fint nok, og at det nu var en rigtig god slikkepind og at han ikke havde regnet med at vi havde fået noget som helst af hans mor, ja så kunne jeg kun - bitter og skuffet - konstatere at:

Thomas kendte hans mor bedre end jeg gjorde.

Og hun viste sig senere at være en uhyre vittig og levende sjæl, en med noget spræl i. At hun så senere blev knaldet for tyveri i netop Brugsen, jeg husker at det var krebsekød på dåse, er en hel anden snak og det lader vi ligge her.

Men jeg var skuffet, og allermest over at Thomas ikke ville indrømme at han var skuffet.

mvh24/10 2010 21:22 vandmand 035121Den gamle historie om kvinder, slikkepinde og skuffelse i den sidste ende..jowjow.24/10 2010 21:43 leoloo 035123Ja vandmand, den historie har lidt af det hele... omend den er sand, og den poppede pludselig op igen idag da jeg netop var igang med at skrive et indlæg som jeg slettede, idet jeg nok ikke ville være knap så glad for det i morgen.

Jeg er kritisk omkring akas chat i torsdags, både før og efter salgstal, men jeg har dyb respekt for ham alligevel, og jeg læser hvert eneste pip han skriver her uanset.


vh

25/10 2010 11:39 Fiskemanden 835144Til trådstarteren vil jeg bare lige sige:
Synd at du blander bolcher med tyggegummi!

Altså de gode bolcher i een pose,og det klistrede tyggegummi for sig selv!
Så kunde vi have smagt på de gode karameller og så bagefter stoppet tyggegummiet i munden!
Nu er det lige før nogen får det galt i halsen....!!

Altså,jeg foretrækker stadig PI forum på grund af følgende:
Her prøver vi at gå efter sagen og ikke manden!

Alle synspunker kan komme til tale .(Og så længe de tilfører noget nyt,yderst velkomne!)

Man behøver bestemt ikke være enige,så kommer vi ikke videre!

Hver og en må og kan fremføre saglig kritik af forumet ellers udvikles det ikke til et stændigt bedre og mere interessant debatforum..!

I debatten fremføres hovedsagelig saglig og god information og gode meninger velargumenteret og derfor forekommer der både hausse og baisse lignende indslag!!Her må enhver tage sit eget ansvar og bruge det sammen med sin viden og sit fornuft ,til det som man nu selv mener er bedst!

Alle kan komme med meninger om kursudviklingen og hvilken retning man mener den skal røre sig i !
Der findes altid mulighed for gode og mindre gode bud på forskellige vigtige nøgletal indenfor de forskellige virksomheder!
At vi så kalder os: Aktiemand ,indeksmand,fiskemand,troldmand...osv..er een sag men endnu er der dog ingen som har vovet at kalde sig :spåmand!!!
Min egen krystalkugle eksploderede mellem mine hænder den anden dag(og det var vist ikke den eneste!!!!!)da Neurosearch skulle have en forudsigelse,og gud nåde og trøste den som tog de spådomme for gode varer?
Jeg har besluttet at aldrig mere udtale mig om noget jeg ikke har forstand på (Arhh..det bliver nu nok et eller andet dumt indlæg alligevel,ingen regel uden undtagelse!)
Men her kommer vi til det, som er et komplement til den ellers saglige debat: Chatten,her kan man under en blandning af humor og seriøsitet give sin mening til kende om stort og småt,aktier eller fodbold,sol eller vind!!
På chatten bliver det ikke så dybt, det er det vi har debatten til!
Vi skal også skille på seriøst og leg,der er lidt børn i os alle(ellers skulle det godt nok blive lidt trist i længden!)

Angående Gen debatten/chatten er der ikke meget at tilføje,andet end at dem som ville have dyberegående indlæg med god analyse ,fik det og andre kunde bare kigge på hurtige og måske mindre velovervejede salgstalsforventninger!
Som sagt er informationsudbyttet uden ansvar!!
I mine øjne skal der ikke kun være plads til lange dybdegående indlæg med stor og velfunderet analysebaggrund,uden også en mulighed for at give sig til kende med det man bare tror!!
Så længe det er sagen og ikke personerne bag som debatteres!!
Kritik af debat og også personer er selvfølgelig en vigtig ingrediens i vores debatmiljø om det foregår på en ordentlig måde og man har jo her muligheden at først henvende sig direkte til berørte person og derefter videregive det om det er af interesse for hele forummet.
Dog uden at det havner i sandkassemiljøet!

At betragte debatten som et forum for en kamp, der vi skal se hvem som vinder mest sympati, for sine meninger, er ikke det som jeg ønsker at bruge den til,det er en sag ,som desværre har været på tapeten før,og her kan jeg kun ønske endnu engang at debatten bliver brugt fordi man vil dele sine erfaringer ,synspunkter,meninger,drømme,håb,mistro,skuffelser,viden,indsigt med det formål at nogen måske gider ar læse det!
Og er der så nogen som mener at man har misforstået noget ,kan man jo selv vælge, om det er noget man kan bruge til noget?
Altså noget for noget for nogen eller hvad var det nu??

Nu er det jo sådan at PI har udviklets til at være kanalen for information i stedet for at være den alternative(det begreb har nu flyttets over til konkurrenten) og det har været et stort arbejde!!!(Kan jeg bemærke ,som har fulgt med lidt fra sidelinjen et godt stykke tid!)
Det betyder dog ikke ,for min egen del at jeg forventer en selvsat censur på de mange gode indlæg fra medarbejdere på PI!
At man arbejder med og for sitet er jo netop på grund af stort interesse og også omfattende viden inden for investeringsområdet!
Denne viden kommer jo os andre til del på mange gode måder!

Nu er det jo jo sådan med al tydelighed her på kanalen at der er en hel del med Nørd-Gen indenfor biotek!
Og det kan så være Gen,biopotte,LCP,Neuro,Topo og så videre og gennem tiden har der vist nok været skrevet en del både op og ned,dybt og lavt,(sikkert også kurspåvirkende!) om disse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Og vi skal vel ikke til at analysere det nærmere hvem som har udtrykt hvad, i hvilken forbindelse her,uden bare konstatere :vi savner stadig en... Spåmand!!!!!!!!

V.h. Fiskemanden
........

------------------- ------------------

........TRÅDOVERSIGT