Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ved I hvor meget i betaler i Kirkeskat?


35414 rytter 29/10 2010 21:01
Oversigt

Hej PI'er

Af ren og skær nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor mange af jer andre der ved hvor meget I betaler til folkekirken.

Det skal ikke være en hemmelighed at jeg selv er skeptisk i forhold til "værdien" af metafysiske forestillinger og de dertil knyttede ritualer.

Hvis man bor i Gentofte kommune kan man spare ca. 4200kr om året såfremt man har en indkomst på en million. Bor man i Københavns kommune kan man spare ca. 8000kr om året ved at sige farvel til medlemskabet.

Personligt har jeg netop meldt mig ud og vil med god samvittighed benytte koncerterne i de lokale kirker, da folkekirken modtager over 800 millioner via finansloven udover de mange milliarder fra kirkeskatten.

God Weekend

Rytter


Hvis man ikke har lyst til at være medlem burde det kunne klares med en mail til ens sognepræst indholdende:


1. at der er tale om en udmelding
...
2. dit fulde navn

3. din postadresse (folkeregister)

4. dit CPR nummer









29/10 2010 21:13 vandmand 035415



Jeg bryder mig heller ikke om at være indmeldt og betale kontingent i foreninger hvor jeg ikke kommer/deltager så jeg har meldt mig ud for mange år siden.
Egentlig en mærkelig ide at man er meldt ind til man melder sig ud. I resten af samfundet er det omvendt. Og selv om du er meldt ud betaler du stadig mange penge over resten af din skattebillet til folkekirkens opretholdelse. Jeg bor ved siden af en præstegård og der holder mere eller mere konstant håndværkere ude foran. De må virkelig operere med et fantastisk vedligeholdelsesbudget.
Jeg vælger at glæde mig over de mange penge vi her i huset har til andre ting; min kone har osse valgt at bruge vores penge selv...i den grad :−)



29/10 2010 21:24 vandmand 035417



Det skal lige tilføjes at man selvfølgelig stadig kan begraves i indviet jord og deltage i gudstjenester. Jeg mener kun man fortaber retten til at præsten taler ved din begravelse.
Man kan iøvrigt undre sig over at andre trosretninger skal betale tvangsskat til den såkaldte folkekirke samtidig med at de selv skal afholde udgifter i forbindelse med deres egen tro.



29/10 2010 21:37 turin 035418



Du bliver begravet fra sakristiet, og dermed uden tale fra præsten. Derudover er der en række konsekvenser ved bl. a. bryllup og dåb; de kan ses på www.folkekirken.dk. Endvidere kan du ikke stå som indehaver af et gravsted på en kirkegård.

- turin



30/10 2010 20:33 anmik 035467



Hej turin .. lyder lidt som om du ved, hvad du taler om .. og den her fam. er ateister .. vi bestemmer ikke for børnene .. det bliver de selv nødt til .. og her er 13-14 stadig børn .. lidt for smart af folkekirken at "plukke" dem så unge .. der burde være en 24 års regel der .. .. jeg siger altid remsen med .. der er 5 hovedreligioner .. og jeg gider ikke være medlem af nogen klub, der starter med at erklære 80 % af menneskeheden som forkerte .. hænger totalt på den med det personlige ansvar .. og opfør dig ordentligt .. ss .. .. det jeg egentlig ville spørge dig om, var vedr. gravsted: Jamen .. hvad gør man så .. ?? .. troede da fortsat man kunne blive begravet på kirkegården .. .. er selv den lykkelige ejer at et stykke skov .. men har egentlig fået opfattelsen af, at det heller ikke var helt ukompliceret (og kan godt forstå at vi ikke bare kan ha´ alle de løse benstumper stikkende .. ss) ..



31/10 2010 09:32 rytter 135480



Turin ved hvad han taler om... sådan da... man kan godt blive begravet på kirkegården, med sten osv... men skal betale et mindre beløb (i hvert fald meget lille sammenlignet kirkeskat over tid)...
på egen jord kan man foretage urnenedsættelse, såfremt man har over 5000kvm, urnen skal være af et forgængeligt materiale, og stedet må ikke markeres med sten eller plade... men man kunne jo plante et træ



31/10 2010 18:46 anmik 035500



TAK for svar rytter .. jamen følte mig osse nærmest lidt "hjemløs" der .. selvom .. det haster ikke .. :−)



30/10 2010 14:06 vandmand 135454



Man kan sagtens tro på Gud og Jesus uden at man behøver tro på kirken. Jeg tror Jesus ville klaske sig på lårene af grin hvis han så hvad kirken har bedrevet op gennem tiderne og hvordan man har forvansket hans lære.



29/10 2010 21:15 turin 035416



Jeg ved ikke om det kan klares pr. mail, men almindelig brevpost til sognets kirkekontor fungerede fint for mit vedkommende. Du skal vedlægge kopi af dåbsattest, så der går nok et århundrede før det kan klares elektronisk.

Din kommentar om at du ønsker at benytte dig af de tilbud Folkekirken tilbyder uden at ville betale, finder jeg besynderlig.

- turin

PS I øvrigt meldte jeg mig ikke ud af økonomiske grunde.



29/10 2010 22:48 HRmunk 235421



Pointen er at du betaler uanset om du er medlem eller ej. Fælleskassen støtter folkekirken med ca. 150 kr. per indbygger i Danmark udover kirkekassen. Det kan jeg da godt forstå Rytter gerne vil have noget for. Jeg synes ihvertfald ikke man behøver have dårlig samvittighed over at komme i kirken ved særlige lejligheder uanset om man er medlem eller ej.



30/10 2010 13:44 Gobe 235453



Som ugudelig ateist er det mange år siden, jeg meldte mig ud af Folkekirken.

Hele familien troppede op hos Pastor Erlandsen, hvilket vist nok var et krav den gang og begge forældre og fire unger blev udmeldt på samme tid.

Ser ingen grund til at støtte en tvangsforanstaltet "forening" - der nærmest pr. automatik "indmelder" spædbørn, uden de har en chance for at sige fra. Det finder jeg uhyggeligt !

Har bestemt ikke noget imod, at folk har en tro, hvis de har behov for det, - men lad selv ungerne bestemme, når de er myndige.

Ved ikke, hvad kirkeskatten er i Vejle, men kunne forstille mig, at den ligger i området 0,8-1,0 %

Gobe



TRÅDOVERSIGT