Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Passér gaden, der er intet nyt at se her...


35622 BiopOrBust 3/11 2010 23:55
Oversigt

Advarsel: Der vil i dette indlæg forekomme formuleringer der af nogen vil kunne opfattes som hype, det er dog udelukkende ment som en opsummering af om ikke verden - så i hvertfald af Bioporto som jeg ser det...

Der udgik i dag som det vil være mange bekendt en børsmeddelelse fra Bioporto angående prælancering af the NGAL test, det bevirkede straks at kursen fløj op fra 7,75 til 8,60, for til sidst at ende i 8,40 altså en stigning på 8,39% under temmelig høj omsætning for Bioporto.

Spørgsmålet er nu var det så en reel nyhed vi fik idag? Mit svar til det er nej det var det ikke...
Havde jeg da allerede regnet ud at der ville komme en prælancering af the NGAL test? Nej det havde jeg heller ikke, men det burde jeg jo nok have gjort.

Lad os tage et kig på selve meddelelsen:

Bioporto prælancerer nu nyreskadetesten The NGAL Test i det nye brugervenlige format, der kan anvendes på de fleste fuldautomatiske diagnostiske apparater. Det oplyser selskabet.

- Testen skal forinden den endelige lancering til diagnostisk brug registreres hos de nationale lægemiddelstyrelser, i første omgang i Europa ved en CE registrering, der forventes gennemført primo 2011. Når denne registrering er gennemført, vil BioPorto stå klar til at sælge testen på 40 markeder, oplyser Bioporto.


Næste trin i lanceringen vil komme i anden halvdel af 2011, hvor testen også ventes godkendt af FDA (Food and Drug Administration) til salg i USA, et afgørende marked for The NGAL Tests udbredelse.

Hvad er det egentligt der står i meddelelsen?

Bioporto forventer endelig lancering af the NGAL test primo 2011. Det vidste vi jo godt i forvejen, men markedets reaktion kunne tyde på at der alligevel er en del der har tvivlet på om Bioporto nu også kunne holde hvad de har lovet...

The NGAL test skal CE godkendes i EU, og FDA godkendes i US. CE godkendelsen er stort set blot formalia, da det udelukkende er selve det homogene testformat der er nyt, og ikke selve testen. FDA godkendelsen kan umiddelbart virke sværere, men her er det nok en idé at huske på Mayos homebrew approval der er en genvej til FDA godkendelse.

Altså for at opsummere det lidt, så står der dybest set ikke noget i ovennævnte som the true believers ikke har vidst i forvejen.

Til gengæld så er der en nyhed på antibodyshop.dk som ikke har fået den store opmærksomhed:

The NGAL Test is a particle enhanced turbidimetric assay and is designed to run as a user defined reagent on analyzers from Roche, Abbott, Siemens, Olympus and many other manufacturers, effectively giving almost any laboratory access to a fast and easy method to measure NGAL.

The test is now offered with research use only claims, for set-up and local evaluation in countries outside the United States but already from early 2011 The NGAL Test will be available for routine diagnostic use in the EU, and other selected countries. Availability in the United States is contingent upon US FDA clearance.

Som jeg læser ovenstående, så HAR Bioporto udført valideringen på maskiner fra Roche, Abbott, Siemens, Olympus og, som de selv skriver mange andre maskinfabrikater.

Så formålet med prælanceringen er i mine øjne den at uddele en større portion tests til hospitaler/klinikker med disse makiner i huset. Til det formål kan de jo passende bruge det første opskalerede batch á 250.000 tests som med en produktionsstid på ca 3 uger må have været klar i et stykke tid - og lur mig om ikke de har produceret mere end et batch...
På den måde er laboranterne rundt omkring fortrolige med at udføre testen når henholdsvis CE og FDA godkendelsen kommer.

Hvad skal alt det her så betyde for kursen?
Tjah, umiddelbart burde det ikke betyde noget - for som jeg indledte med at skrive så er der faktisk ikke sket noget nyt. Det eneste der er ændret er at der er blevet taget noget usikkerhed ud af markedet, og markedet reagerer jo gerne som en stang TNT overfor usikkerhed, så mit gæt baseret på tidligere kursreaktioner i Bioporto er at vi skal op og ligge i niveauet 9-10 de næste par dage, for så evt. at sive lidt igen frem til der kommer noget reelt nyt.
Jeg tror dog ikke at vi kommer til at se den anden side af 8 igen, og under alle omstændigheder er det meget snart showtime - med eller uden licensaftaler, hvilket er en helt anden snak som jeg ikke vil tærske langhalm på her, blot nøjes med at postulere at få ting rager mig langsommere end om der indgåes licensaftaler eller ej...

Vh

BiopOrBust

Som sædvanligt, undlad at stemme - men kommentér gerne på indlægget.

PS: Indlæg skrevet via den nye Powerbar - det er ikk så ringe endda...



4/11 2010 07:24 Kim 035625



Gode iagttagelser BiopOrBust

Jeg selv studsede over netop det samme som, du med hensyn til " nyhed nr 2 " hvor der fortælles om Roche, Abbott, Siemens, Olympus. Den ser man jo først i det øjeblik man entrer BioPorto's hjemmeside.

Jeg vil bede Christina Thomsen om ikke det kan gøres sådan at os som er tilmeldt hos BioPorto om at få mail ved udsendelse af nyheder, kan få samtligt nyt der kommer op på hjemmesiden, både fondsbørsmeddelelser og "alment" nyt.

mvh Kim



4/11 2010 10:55 johalan 035626



Jeg kan kun være enig i betragtningerne. Mht. "gæt" på kursen i nærmeste fremtid, tror jeg, at den vil blive på nuværende niveau med opstigende tendens - lande mellem 9 og 10 - indtil Q3 er bekendtgjort og investormøde er afviklet. Det interessante er om der i mellemtiden kommer endnu en nyhed/aftale, så bliver det rigtig sjovt.



TRÅDOVERSIGT