Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

29 Mærsk-chauffører dræbt af Taleban


35703 fcras 7/11 2010 22:19
Oversigt


07. nov. 2010 15.49 Indland Opdat.: 07. nov. 2010 17.00

29 civile chauffører, ansat af Verdens største containerrederi, A.P. Møller - Mærsk, har mistet livet under transport af krigsmateriel fra Pakistan ind i Afghanistan på grund af angreb fra Taleban.

Det bekræfter Mærsks amerikanske datterselskab Maersk Line Ltd overfor DR's nyhedsmagasin 21 Søndag.

- Maersk Line Limited kan bekræfte, at 29 chauffører er dræbt. Det er stærkt beklageligt, men vi udfører transportopgaver et af de farligste steder i verden, siger Bill J. Kenwell, Senior Vice President og Chief Commercial Officer i Maersk Line, Limited.

Maersk Line, Limited bekræfter overfor DR Nyheder, at selskabet er den største transportør af krigsmateriel til de amerikanske styrker i Afghanistan.

2000 containere om måneden
Hver måned transporterer Mærsk 2000 containere ind over grænsen med lastbil, efter først at have sejlet dem til havnen i Karachi.

Mærsk står for hele logistikkæden, og ansætter herunder lastbilchauffører som underleverandører, således at lasten kan komme helt ud til de enkelte militærbaser.

Mange af konvojerne er blevet angrebet af Taleban - med både materielle og civile tab til følge.

- Det er en meget stor og meget kompleks operation at drive felttoget i Afghanistan. Det er det farligste sted noget sted i verden at løse denne type opgave, og vi er den største logistikaktør, siger Bill J. Kenwell.

Alene i år er ti chauffører dræbt
Ifølge Maersk Line er 10 chauffører blev dræbt alene i år - seks blev dræbt i 2009 og før det var tabstallet 13.

Dokumenter fra en høring om logistikken i Operation Enduring Freedom, der er den amerikanske betegnelse på indsatsen i Afghanistan, antyder at tabstallet kan være endnu højere.

I en udskrift fra en høring i Seapower and Expeditionary Forces Subcommittee citeres general Duncan Mcnabb for en oplysning, at op imod 130 Mærsk-chauffører er dræbt.

Men det afvises af Maersk Line Limited.

- Vi kan bekræfte, at 29 chauffører er dræbt. Det er sket selv om vi gør alt for sikre chaufførernes sikkerhed, siger Bill J.Kenwell.

Man skal have flere hundrede vogne om dagen
Ifølge major Major Steen Egesø, Institut for Militære Operationer på Forsvarsakademiet, er der tale om en særdeles vanskelig operation at flytte militært gods ind til koalitionens tropper.

- Hvis man skal understøtte en aktion, som den der foregår i Afghanistan, hvor der er omkring 130.000 mand, så kræver det et kæmpestort logistisk set up. Det er en meget meget stor opgave og det betyder at man skal have flere hundrede lastvogne fra grænserne hen over Pakistan hver dag, siger Steen Egesø til 21 Søndag.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/11/07/153755.htm





8/11 2010 07:40 fcras 035708



Mærsk advares mod terror

08. nov. 2010 03.40 Indland

Mærsk maler en skydeskive på sig selv, når selskabet erklærer sig stolt af at være den største transportør af krigsmateriel til Natos styrker i Afghanistan, siger den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp til Politiken.

I 21-Søndag på DR-TV sagde en amerikansk vicedirektør i Maersk Line, at han var stolt over, at sejle krigsmateriel for nato.

Men det var en uklog bemærkning, siger Magnus Ranstorp:

Der er intet nyt
- Med udtalelsen øger man opmærksomheden fra dem, som vil slå til mod Danmark og slå til mod Mærsk, siger Magnus Ranstorp.

Pressechef hos Mærsk, Michael Christian Storgaard afviser at bemærkningerne øger trusselsbilledet:

- Det er intet nyt i at selskabet udfører opgaver for militæret og vi har altid overvejelser om sikkerheden, siger Michael Christian Stogaard.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/11/08/032931.htm



TRÅDOVERSIGT