Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kina undersøger kollaps af kinesiske vindmøller


35775 troldmanden 10/11 2010 15:53
Oversigt

Så begynder det uungåelige at ske i Kina. En række kinesisk byggede vindmøller "kollapser". Og kiniserne er selv bekymrede for det.

Det er ikke sådan vi (endnu) taler om hundredvis af møller. Men det er altå nok til at det skaber lidt nervøsitet blandt kineserne selv

Det er bla verdens 3. største producent Sinovel og verdens 7. største producent Dongfang der er problemer med. Verdens 5. største producent Goldwind er ikke nævnt i denne omgang. Det her er selvfølgelig vand på bla Vestas mølle. Vestas har hele tiden sagt at det ikke går med SÅ kraftig en opblomstering af den kinesiske vindmølle industri hvor møllerne i vid udstrækning ikke er blvet ordentligt testet (hvis testet overhovedet) inden de bliver solgt i store antal.


Her uddrag fra artiklen i windpower Monthly

CHINA: China's National Energy Bureau (NEB) has launched an investigation into the quality of Chinese wind products after a recent series of turbine collapses.


A wind farm in Jiuquan province, where a Sinovel turbine collapsed

So far this year, inadequate quality control is believed to be the cause behind a number of turbine collapses in China's northeast and northwest.
According to Economic Information Daily, the affected turbines were manufactured by Sinovel, Dongfang Electric, Guodian United Power and Zhejiang Yunda


Og lidt senere i artiklen


An industry insider said that earlier this year two Sinovel turbines collapsed at the Linghe wind project, in Liaoning province.

This was followed in mid-August by a second incident involving Sinovel when one of its turbines collapsed at a project in Jiuquan, Gansu province.

Qin Haiyan, secretary general of the China Wind Energy Association (CWEA) said China's surplus production capacity was partly to blame for the problems.

Qin said competition for orders had led to manufacturers consistently undercutting each other on price, and subsequently quality



10/11 2010 16:27 Kristensen 135776



Det må siges at være positive meldinger for VWS's vedkommende. Bliver spændende at følge med den kommende tid, og om dette bare er begyndelsen. VWS har i såfald haft ret i deres antagelser om, at det kinesiske vindmølle-eventyr var/er for godt til at være sandt. De har på få år opbygget det, VWS har brugt 20 år på.
Vi har af og til drøftet kvaliteten af Vestas møller kontra billigere kinesiske. Nu begynder resultatet så at vise sig.



10/11 2010 19:42 birgit33 135787



undskyld, jeg blander mig- er absolut ikke meget vidende i aktieanalyser men altså, kina har fået en del "frierier" fra Indien i de sidste 4-5 år, og Indien og Kina satser på at arbejde tæt sammen og danne en ny stormagt. Jeg synes, at Vestas skulle mase sig ind på Indien nu for det er nu, de har chancen for at blive storleverandører netop p.gr.a. den usikkerhed der vil brede sig overfor de kinesiske vindmølleproducenter. Men jeg er overhovedet ikke overrasket over det, der er sket. Selvfølgelig, kunne man også være bagklog at sige; Danskere går både med seler og livrem, bare de ikke snubler i alle de sikkerhedsliner, så er det godt, især for købere af vindmøller s pengepung :)



10/11 2010 20:17 troldmanden 035789



Hej Birgit33

Du skal bestemt ikke undskylde for at blande dig i debatten. Tvært i mod. Så er en hver kommentar mere end velkommen. Og dermed ogås et velkommen til dig som aktiv skribent


Vestas har været aktiv i Indien i rigtig mange år. De har både salgskontor, produktion (nacelle) og R&D center i Indien. Så umiddelbart kan jeg ikke se de kan gøre så meget mere for at tage kampen op mod Suzlon.

Vh
T.



10/11 2010 21:56 birgit33 035792



Mange tak for din venlige kommentar.




11/11 2010 09:16 Conner 035808



Der står turbine, det er vel motoren. Når jeg læser overskriften, så indlæget så ser jeg et helt tårn vælte :−)

Er jeg den eneste, der satser på kurs 150.

Hvorledes fjerner jeg boksen ude til højre ?

Har skrevet under aliaset røg på EI, det har jeg desværre brugt her på siden, men kan ikke huske pasword, derfor et nyt navn. Jeg er mildest talt træt af debatten, så nu prøver jeg at kigge ind her i stedet.

Mvh



11/11 2010 11:51 collersteen 035815



Hej Conner.
"Turbines" bruger man normalt som udtryk for vindmøllen som helhed på engelsk, f.eks. "wind turbines", så jo, dine associationer til overskriften har været rigtige nok.

Troldmanden har sikkert en længere teknisk forklaring på det og hvad de forskelle dele på møllen bliver kaldt, hvis man kender ham ret.

Mvh
collersteen



11/11 2010 11:58 Conner 035817



Tak for den, så blev man det klogere :−)



11/11 2010 12:47 troldmanden 035823



Hej Conner

Velkommen til ProInvestor som aktiv skribent

Som collersteen allerede har skrevet så er turbine blot en generel beskrivelse. Det er ikke lykkes mig at finde ud af hvad der præcis er galt. Det kan være et hav af ting. Men formentligt et eller andet på selve drivtoget. (gearkasse, generator, hovedlejder mm)

Men ordet "kollaps" får jo også en til at tænke på om det er selve tårnet der er knækket. For Vestas er det dog bedst hvis der er tale om større fejl på selve drivtoget idet det specielt er denne del der skal testes massivt for man kan være sikker på det kan holde. Og sådan test har de kinesiske producenter ikke fortaget

Jeg tror stadig kursen vil falde længere tilbage. Men nu må vi se

Chat boksen lukker du ned ved at trykke på "chat" i bundbaren. Altså lige under chat boksen. Men der kommer utrolig mange informationer i løbet af dagen i chat boksen. Så det kan normalt godt svare sig at have den åben. Og er man PLUS kunde på PI så er det muligt udover chat, at få relatid kurs data og autoupdate af nyheder i den boks lige som den kan poppes ud så man altid kan følge med i hvad der sker selvom man befinder sig på andre websider.


Vh
T.



11/11 2010 12:56 Conner 035825



Tak for den T. Jeg har allerede fundet ud af, at der kommer nogle guldkorn, så boksen var ikke lukket ret længe :−)

Den med PLUS kunde er ikke utænkelig. Hvordan med TA værktøj, er det noget der findes og virker det ?
Jeg var lige inde for at se på Vestas, men kunne ikke umiddelbart se noget TA.



11/11 2010 13:14 troldmanden 035827



Ja chatten er et utrlig værdifuldt redskab

Akademikeren har fortalt der er nye grafer på vej og de vil indeholde forskellige TA redskaber. Så det kommer



11/11 2010 13:31 035829



Hej Conner,

PI kommer med noget meget basic TA. Men det bliver det absolut nødvendige i version 4, og det er testet af på RKHanen.

Der er mange steder på nettet der vil kunne tilbyde TA bedre end vi kan. Tilgengæld kan vi så gøre noget med det TA som de andre ikke ka´.



11/11 2010 14:16 troldmanden 035831



Conner du kan se mere til indholdet i PLUS pakken her

http://www.proinvestor.com/medlem/plus

Der er bla en video der viser hvordan man kan løsrive chatten, relatids kurs portefølje og auto opdate af nyheder.

Så er der ingen undskyldninger for ikke altid at være opdateret

Vh
T.



11/11 2010 09:29 Conner 035810



Nå, så udvider de medarbejderstaben i US med 1700 mand. Mon ikke de ved noget.

http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10274033/Vestas:-Vil-udvide-produktion-i-USA-med-1700-nye-ansatte



11/11 2010 13:07 troldmanden 035826



Ja det overrasker mig en anelse at tallet er så højt. At der skulle ansættes flere har hele tiden været kendt idet det først er nu de ere ved at få de nye fabrikker i drift. Hidtil er en stor del af de amerikanske ordre jo produceret i DK for så at blive sendt til US.

Som jeg ser det så er der pt slet ikke US ordre til at ansætte 1700 mand. Men ok US fabrikkerne kan også bruges til at levere til Canada og evt sydamerika

En ting jeg hæftede mig ved i forbindelse med den store fyringsrunde var mange havde travlt med at sige nu reducerede Vestas deres udgifter med ca 1,3 mia dkk i lønninger. Men folk glemte at det hele tiden har lagt i kortene der skulle hyrres nye folk i US. Men at det er så mange kommer nok bag på de fleste.

Jeg ser derfor dagens Ditlev kommentar som interessant men samtidig også lidt giftig så længe de ikke officielt har flere ordre i hus. Og nu har han jo offentligt sagt de vil ansætte så mange personer. Det lægger også ekstra pres på ham




11/11 2010 19:02 doodha 035864



Hej Troldmand

Jeg ved godt, at jeg - til dels - gentager mig selv, men:

Når Vestas vælger at ansætte så mange som 1700 i USA, bestyrker det jo endnu engang, at de har en til vished grænsende begrundet formodning, om at de ordrer kommer.




11/11 2010 19:38 troldmanden 135865



Der er ingen tvivl om der løbende vil komme ordre i US. Men det er bare meget vgtigt at huske på de danske fabrikker har produceret og leveret en meget stor del af møllerne til US.

Så nu hvor de amerikanske fabrikker er ved at være klar så flyttes de ordre selvfølgelig derover. Så en ganske pæn andel af de 1700 arbejdspladser er altså direkte flytning af danske arbejds pladser. I DK blev/bliver der jo fyret ca 1600 personer i produktionen.

Derfor kan man ikke fortage en direkte kobling til at puha så må der godt nok blive utrolig travlt i US. Når det så er sagt så er jeg stadig overrasket over tallet (1700) er så højt. Så jo Ditlev må regne med en del ekstra ordre. Men blot meget, meget underligt at melde det ud INDEN der er underskrevne aftaler



11/11 2010 15:41 troldmanden 035843



Gud styrer klimaet


Ja sådan siger en af de 4 republikanere der gerne vil have formands posten i det magtfulde amerikanske energiudvalg.

Skræmmende med sådan udtalelser hvis manden ender med at blive valgt. SÅ bliver det for ALVOR svært for vindmøllerne i USA

http://ing.dk/artikel/113893-mulig-formand-for-det-amerikanske-energiudvalg-gud-styrer-klimaet



11/11 2010 17:22 troldmanden 035855



Update om kinesiske vindmøller

Windpower Monthly har gravet lidt mere i sagen. Der er flere naceller (toppen af vindmøllen) der er helt udbrændte og en enkelt mølle hvor tårnet er kollapset samt et par andre detaljer ved andre møller.

Verdens 3. største producent Sinoval skyder skylden på alle mulige andre. Dem der har installeret møllen havde ikke fået fastspændt boltene ordentligt pga stram deadline så derfor var en mølle kollapset.

Der e ingen forklaring på branden i nacellen. (bemærk det ikke kun er Sinoval møller)


Sinoval prøver dog ihærdigt at neddæmpe det hele

Sinovel chairman Han Junliang said: "An enterprise must supply quality products to clients, and earnestly serve the clients. For example, our staff workers will listen patiently to telephone calls of clients for help, even if it is at midnight. If necessary, our technicians will fly to the site the next morning



TRÅDOVERSIGT