Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NGAL og transplantationer.


35807 Doctor 11/11 2010 02:15
Oversigt

Større operationer som lever- og hjertetransplantationer, by-pass- og andre hjerte/lunge operationer er blandt de årsager, der forårsager flest tilfælde af akut nyresvigt på intensiv afdelinger. Bioportos patent af NGAL-målinger dækker bl.a. AKI efter transplantationer.

I et nyt offentliggjort abstract fra "Institute of Liver Studies" i London har man fulgt 95 patienter i perioden efter en levertransplantation. Man målte både seCreatinin, uNGAL, pNGAL og Cystatin C (CyC) i dagene efter. Sidstnævnte har i den seneste tid også været nævnt som markør for AKI, men har druknet lidt i NGAL euforien. Jeg hæfter mig specielt ved følgende resultater:

1) CyC nævnes slet ikke i resultat og konklusionsdelen af abstractet. Jeg konkluderer (måske for hurtigt) at NGAL var en markant bedre markør end CyC. Der bliver direkte skrevet: "APACHE II and pNGAL were the most powerful predictors of severe AKI". Desværre har jeg ikke kunne finde yderligere resultater fra undersøgelsen, så jeg mangler lidt tal at analyse på

2) Kombinationen af APACHE II > 13 og pNGAL > 258 ng/mL giver en sensitivitet på 100% for AKI. APACHE II er et intensiv scorings system med bl.a. blodtryk, kropstemperatur, puls, mf. Det kan jo ikke være flottere!

3) Cut-off værdien omkring 250 ng/mL for AKI nævnes igen i dette studie. Det må være mere vand på Bioportos mølle i patentslagsmålet.

Der har været mange spændende studier omkring NGAL den seneste tid. Jeg savner stadig de nyeste studier omkring effekten af hurtig igangsættelse af aktiv behandling af AKI. Glæder mig til de kommer.

Mvh Doctor.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21031541




TRÅDOVERSIGT

35807 NGAL og transplantationer.
11/11 02:15 Doctor 12