Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Virus, nu igen.


36067 johnsen 16/11 2010 12:35
Oversigt

Nu igen en omtale. Omvendt kan det ikke siges for tit. Pas på din sikkerhed.
http://borsen.dk/nyheder/it/artikel/1/195632/virus_rammer_hver_tredje_internetbruger.html

Mange gange er det 3.parts programmer man glemmer at opdatere og giver tyveknægte gode muligheder.

Selv benytter jeg ofte lige en halv time lørdag til at få opdateret og optimeret PCen. Det kan gøres mens man f.eks. lige læser nyheder eller andet, så er tiden ikke spildt.

For den dovne eller ikke PC kyndige er der nu en anden mulighed gennem firmaet CSIS(velanerkendt), nemlig Heimdal. TDC omtaler programmet inkl. en video der viser lidt om det:
http://sikkerhed.tdc.dk/publish.php?id=26335

Omtalt på CSIS hjemmeside og kan hentes herfra:
http://www.csis.dk/da/private/heimdal/
Programmet burde gøre arbejdet for dig og er tilmed GRATIS.

Om det er noget for dig kan du kun selv afgøre. Husk, ulovlighederne på nettet bliver ikke mindre og god omtanke før man klikker på noget er sundfornuft. Det gælder om at vælge til og ikke fra. I gamle dage kunne man det omvendte.




16/11 2010 12:44 johnsen 036068



og husk lige at checke systemkrav inden du begynder at installerer noget.
https://support.csis.dk/da/heimdal/forum/read.php?7,26

Mange klikker bare install uden at tage ovenstående hensyn.



16/11 2010 12:55 TeamGarlic 236069



Og så findes der www.secunia.com, hvor man hente den private udgave med auto-update, som pt. er i beta. Den har jeg brugt længe og det fungerer rigtig godt. Kan kun anbefales.

Mht. optimering, så har jeg set www.soluto.com omtalt - det skulle hjælpe med at nedbringe boot-tid. Er dog ikke afprøvet endnu.



16/11 2010 13:07 troldmanden 136070



Jeg bruger selv secunia. Det er ført når man installere et sådan program man for alvor finder ud af hvor mange usikkerheder man har i form af manglende opdateringer af div programmer. Man kan lete kommer over 10 forældede programmer og dermed sårbarheder

Det burde nærmest være lovpligtig at have et sådan program installeret idet det kan være med til at reducere meget af it kriminaliteten hvis alle pcér konstant var opdateret.

Jeg har ikke set den nye beta udgave med autoupdate. Jeg har version 1 hvor man manuelt skal aktivere download af de enkelte programmer der er forældet. Ser frem til autoupdate går i final release



16/11 2010 13:21 Rinus 036072



Den mest sikre måde pt. at undgå virus på er linux. Jeg kan anbefale ubuntu.God support på http://www.ubuntudanmark.dk/



18/11 2010 11:54 johnsen 336169



Hej Gobe.
Erfaringer siger mig at jeg bør sige: LÆS hele indlægget før du klikker og evt. foretager ændringer. Gælder også for programmer. Mange gider ikke, og siger klik klik når noget dukker op, og det kan ende i noget værre noget.
Lidt om hvilke programmer jeg bruger og som er GRATIS. De er stort set valgt ud fra anbefalinger, test og brugervenlighed. Husk, man må aldrig installere et nyt virusprogram uden først at have afinstalleret det gamle. Hvis man gør det, kan PC låse.
Firewall plejer jeg også at afinstallere inden en ny installation. Benytter programmer både under Windows XP og Windows 7.
At jeg er tilfreds betyder ikke at du bliver det.

Anti virusprogram benytter jeg AVG, den gratis version.:
http://free.avg.com/ww-en/homepage

Firewall, Comodo:
http://personalfirewall.comodo.com/
Du skal give tilladelse til at de enkelte programmer benyttes. Installerer du nye kan du evt. slå Defence fra så længe.

Spyware, Trojans ect. Dette program blokerer også for blacklisted URL – har tidligere brugt spybot, men mere tilfreds med dette:
http://www.lavasoft.com/

Til at rense for overflødige filer, reg.databasen, gemme cookies, justering af opstartsprogrammer mv. bruger jeg Ccleaner:
http://www.piriform.com/ccleaner/download
Læs om det her, hvor du også kan finde andre gratis programmer:
http://www.filehippo.com/
Hvis du ikke har et program til at rense din reg.database, ligger der sikkert rigtig meget der kan gøre PCen langsom. Første gang jeg kørte det var der rigtig mange ting der skulle slettes.
Mit indtryk af sitet filehippo er at det er programmer man kan have tillid til uden for mange bugs.

Vi tager lige Heimdal med, som anbefales af TDC. Holder øje med opdateringer af programmer der ofte benyttes til angreb:
http://sikkerhed.tdc.dk/publish.php?id=26335

Og selvfølgelig skal Windows update køres.

Disse programmer har i mange år holdt mig fri for skidt og kanel og er gratis at bruge.

PCPitstop overdrive kan give dig en ide om hvor hurtig din PC er, hvilke programmer du evt. kan slå fra i opstart ect. Du kan køre det anonymt og behøver ikke registrer dig:
http://www.pcpitstop.com/
Du vil i resultat sikkert få rigtig mange anbefalinger, men ret kun det du KENDER til. Gælder også det du anbefales at slå fra i opstart. Drivers installerer jeg kun hvis jeg HAR problemer. Flere af forslag vil du ikke kunne mærke forskel på. Du vil også kunne se hvor din PC ligger ydelsesmæssigt worldwide. Jeg bruger KUN dette program og ikke alle deres betalende programmer.

Start evt. med at køre PCPitstop før du evt. skifter programmer mv. Laver ingen ændringer på din PC.

Selvfølgelig kan man vælge at få en Licensudgave af programmer, men jeg er sparsommelig og har ikke været inficeret i mange år.

Smid evt. link i en folder under dine favoritter, så har du dem altid og dukker der nye op kan de tilføjes. Afsæt lidt tid så du i ro og mag kan finde ud af hvad du vil.

NB. Hold dig fra suspekte "frække" sider; benyt kun dem du har tillid til, ha ha. Programmerne fjerner ikke Pi's lummerchat.



18/11 2010 12:27 Gobe 036170



Johnsen, kanonindlæg. Og tak for indsatsen. Mit største problem er nok at jeg lader mange filer i Explorer stå åbne og derfor mange gange løber rundt på loftet. Både i indbakke og sendt post.

Lige nu har jeg måttet genstarte PC-en, af samme årsag.

Gobe



18/11 2010 14:28 johnsen 136177



Velbekomme Gobe.

Her kunne PCPitstop måske hjælpe dig til at se om du loader en masser unødvendigt under opstart der beslaglægger RAM og ydelse, som du kan bruge til ønskede programmer.
En "urenset" reg.database sætter også hastighed ned.

Jeg er selv tilbøjelig til bare at åbne uden at lukke igen.



28/11 2010 00:42 Jamesol 136557



Inspireret af denne tråd til at gøre noget mere ved sikkerheden har jeg fundet frem til disse to: En browser, der sikrer mod installation af skadelig software og holder øje med mistænkelige websider, og et antivirus-program. Browseren er allrede installeret, hvis du har Windows. Begge er gratis og ifølge sitet kåret til Danmarks bedste.

http://www.microsoft.com/danmark/sikkerhed/sikker/default.htm



TRÅDOVERSIGT