Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Bionor.....så kører toget igen.


36173 Hegu 18/11 2010 14:07
Oversigt
18/11 2010 18:21 Hegu 036192Bionor..200 % i dag - hvor meget i morgen?

http://e24.no/boers-og-finans/article3910765.ece18/11 2010 18:47 Hegu 036193Bionor..."Opgangen fortjent!"

http://www.stocklink.no/Article.aspx?id=7431818/11 2010 22:22 Hegu 136202BIONOR/AFTENPOSTEN
Gjenopplivet hiv-vaksine
Det norske selskapet Bionor Pharma ser likevel håp for en skrinlagt hiv-vaksine. Aksjekursen stiger mer enn 200 prosent.
LARS MAGNE SUNNANÅ
Oppdatert: 18.11.10 kl. 16:40 Publisert: 18.11.10 kl. 16:16

Den første oktober meldte det lille vaksineselskapet Bionor Pharma at forsøkene med en vaksine (Vacc-4x) mot hiv-viruset hadde mislyktes.

Nå viser nye prøver at vaksinen har en virkning, bare på en annen måte enn forventet. Dermed fyker selskapet opp som en fugl Fønix på Oslo Børs torsdag ettermiddag. Kvart på fire er aksjekursen i Bionor Pharma steget 213 prosent, fra rundt 60 øre til over 2 kroner aksjen.

Bionor Pharmas forretningsidé er å lage vaksiner mot virus som muterer (forandrer seg) - og som dermed lurer både vaksiner og immunsystem. Da den nevnte prøven viste seg å få negative resultater, ble også selskapets øvrige vaksineprogram satt under tvil. Men nå er det nytt håp for kjerneteknologien i selskapet.

- Det er en hyggelig nyhet i dag, sier selskapets administrerende direktør Henrik Lund.

125 pasienter

Prøven som er gjennomført på 125 hiv-pasienter viser at Bionors vaksine likevel har en virusreduserende effekt.

- Det er viktig. Når man da har investert så mye i utvikling, er det selvfølgelig et løft for selskapet å ta beslutningen om å fortsette, sier Lund.

Det offentlige har støttet vaksineutviklingen med 60 millioner kroner.

Lund sier det er velkjent at hiv/aids er en meget komplisert sykdom å utvikle medisiner og vaksiner mot.

- Det er et veldig vanskelig felt, og Bionor har brukt lang tid. Vi har en positiv ledetråd som gjør at vi vil gå intensivt videre og gjøre en ny klinisk studie.

Fremtiden for selskapet vil trolig være å gå i partnerskap med større vaksine- eller medisinselskaper. Bionor-sjefen vil ikke si hvor nært eller fjernt en slik avtale er, utover at det er en fordel at vaksineprogrammet ikke er nedlagt.

Krevende medisinering

Målet for Bionor var å kunne lage en vaksine som gjorde det mulig for pasienter å slutte på såkalte antiretrovirale medisiner (ART), som holder viruset ute av blodet. Det har vist seg vanskelig i første omgang.

- Når pasienten tar ART så forsvinner viruset fra blodet, men med en gang du tar dem av medisinen spretter de opp igjen som aldri før. Medisineringen er dessuten så krevende at bare halvparten klarer å ta den.

- Nå snakker dere mer om vaksinen som et supplement enn en erstatning?

- Det er litt tidlig å si. Vår posisjonering må være i kombinasjonsretningen fremdeles. Det er nok kombinasjonsbehandling som man kan skissere på et tidlig stadium.

Bionor Pharma har 20 ansatte og holder til i Oslo og Skien. Selskapet kom på Oslo Børs i januar etter at Bionor ble kjøpt opp av NutriPharma.

DN:

Legemiddelselskapet er nær hiv-gjennombrudd. - Kan skille konkurs fra suksess, mener analytiker.

Anders Hannemose Furuset, TDN Finans , Cecilie Langum Becker

Publisert: 18.11.2010 - 14:36 Oppdatert: 18.11.2010 - 15:26

Legemiddelselskapet Bionor Pharma (BIONOR) stiger rundt 250 prosent på Oslo Børs torsdag ettermiddag.


Bakgrunnen er at selskapet kan være nær et gjennombrudd for selskapets hiv-vaksinekandidat, Vacc-4X.

Børskursen i Bionor ble nærmest radert ut i oktober da selskapet meldte om at vaksinen selskapet utvikler ikke har effekt. Aksjen falt over 80 prosent.

Nå viser det seg imidlertid at det likevel er muligheter for vaksinen, og analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities mener at dagens nyhet kan skille konkurs fra suksess.

Komplett mislykket
- Første oktober meldte selskapet at studiet på Vacc-4X var komplett mislykket, og at de la ned videre arbeid på vaksinen. Da ble det stilt store spørsmål om teknologien deres fungerer, og hvordan de skulle finansiere de andre vaksinene sine som er basert på samme teknologi, sier Skeisvoll Bjørnsen til TDN Finans.

Hun sier at etter dagens melding får markedsaktører større tro på teknologien, og at det kan inngås partneravtaler.

- Man ser også muligheter for at de andre vaksinene selskapet jobber med blir utviklet, sier hun.

Hun synes det var overraskende at det forrige studiet ga en så ensidig negativ konklusjon.

Har gjort en kule
Blant dem som har gjort en kule i aksjen denne uken er Hanne Gaarder Almgren. Konen til den tidligere stjernemegleren Bengt Almgren kjøpte 1,6 millioner aksjer i selskapet i forrige uke, da aksjen sto rundt 0,65 kroner.

Aksjeposten ble kjøpt til rundt én million kroner, og er nå verdt godt over tre millioner kroner. DN.no lyktes ikke i å få en kommentar fra Gaarder Almgren torsdag ettermiddag.

Nutri-Pharma-gründer Lars Henrik Høie er største aksjonær i Bionor, med en eierandel på 33,24 prosent.TRÅDOVERSIGT