Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Det dyreste skib Mærsk har bygget


36231 fcras 20/11 2010 07:18
Oversigt


Fredag 19. november 2010 kl: 12:31

Med en pris på over 7 milliarder kroner, er Maersk Peregrino det suverænt dyreste skib Mærsk nogensinde har bygget. Skibet forlader om kort tid Keppel Shipyard i Singapore, hvor det er bygget, for at sejle til sin første opgave ved det brasilianske Peregrino olifelt.

Maersk Peregrino er en tidligere supertanker, der i løbet af to år er blevet ombygget til en FPSO - Floating Production Storage and Offloading - et flydende olie- og gasproduktionsanlæg.

Når blandingen af olie, gas, vand og sand modtages på FPSOen, separeres de enkelte dele men hvor olien derefter normalt sendes i land ved hjælp af store rørledninger, skal den på Maersk Peregrino sendes i skibets tanke.

Gassen bruges til elproduktion, og en del af vandet reinjiceres i reservoiret, for at presse mere olie og gas ud. Olien hentes derimod af tankskibe, for der er ingen rørledninger til land, og olien er så tyk, at det i praksis ville være umuligt at pumpe den ind til kysten.

Et 72 MW kraftværk bestående af tre dampturbiner sørger for, at olien hele tiden er mellem 65 og 70 grader varm. Ellers stivner den og er umulig at pumpe over i de tankskibe, der med jævne mellemrum vil sejle forbi og fylde tankene.

Maersk Peregrino er skræddersyet til det brasilianske oliefelt. Når det ankommer til Brasilien, og produktionen startes op i 2011, er det på en 15-årig aftale for Statoil med mulighed for forlængelse.

Skibet forventes at blive liggende lige så længe, der kan hives olie ud af feltet, og med en forventet produktion på omkring 100.000 tønder olie om dagen i mellem 15 og 30 år, kommer skibet formentlig til at ligge forankret i det meste af sin levetid.

Maersk Peregrino kan laste op til 1,6 millioner tønder eller 255 millioner liter olie - omkring 14 dages produktion

Kilde: ING / http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9385
-------------------------------------------------------
http://www.maersk-fpsos.com/

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT