Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Svitzer udflager sine svenske skibe


36277 fcras 22/11 2010 12:42
Oversigt


Mandag 22. november 2010 kl: 07:00

Svitzer vælger nu at udflage sine svenske skibe til det Færøske Internationale Skibsregister (FAS). Det sker med henvisning til, at skibene ikke er konkurrencedygtige under svensk flag, og at det færøske skibsregister er det mest gunstige for de ansatte.

"Vi har informeret vores medarbejdere og fagforeningerne om vores hensigter. Vi ønsker en åben proces", siger Torsten Holst Pedersen, adm. direktør for Svitzer i Skandinavien, til Shipgaz.

Der er endnu ikke sat tal på, hvor mange af Svitzers skibe der skal overføres til FAS, men Torben Holst Pedersen vurderer, at det bliver en 10-12 stykker.

"Vi har valgt det Færøske Internationale Skibsregister af hensyn til vores medarbejdere. Det danske DIS er et nettolønsystem. Det ville betyde, at vores ansatte skulle betale nul skat i Danmark, men derefter 35 procent skat i Sverige. Og så vil det ikke være meget tilbage. Færøerne derimod, har et bruttosystem", siger Torsten Holst Pedersen.

Han håber, at processen vil være afsluttet i løbet af første kvartal næste år.

Kilde: Shipgaz
http://www.shipgaz.com/news/index.php

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=9398
-------------------------------------
http://www.svitzer.com/Frontpage

Svitzer er et Maersk selskab:

http://www.maersk.com/AboutMaersk/Pages/BusinessAreas.aspx

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT