Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kollektiv intelligens på aktiemarkedet - prøv det!


36377 StockwebDK 23/11 2010 22:25
Oversigt

Hej allesammen,

Dette er mit første indlæg på PI. Håber at I vil finde det interessant!

Jeg læser cand.it på IT-Universitetet i København og er ved at skrive speciale om kollektiv intelligens på aktiemarkedet. I den forbindelse har jeg udviklet websitet www.stockweb.dk, som lader brugere estimere danske aktier på 14 dages sigt. Ved at afgive sit estimat får man adgang til en kollektiv prognose baseret på alle brugernes estimater. Der generéres en 14-dagens "vejrudsigt" baseret på en algoritme, som tager højde for alle de estimater som brugerne har indtastet, samt hidtidig performance.

Ved at oprette estimater på sitet får man dels mulighed for at afprøve sig selv og sammenligne sig med andre brugere, men også for at se en systematisering af andre folks forventninger. Der er desuden et gavekort på højkant til den bruger, som laver de bedste estimater i resten af 2010.

Formålet med projektet er at undersøge om kollektiv intelligens i en Web 2.0-kontekst kan hjælpe med at forudsige aktiekurser på kort sigt. Teorierne for kollektiv intelligens beskriver hvordan man i mange tilfælde - under de rette omstændigheder - kan uddrage viden fra større grupper af mennesker, og anvende denne viden til at forudsige de mest utrolige ting. Spørgsmålet er om det kan fungere på aktiemarkedet?

Jeg har bl.a. været i kontakt med ProInvestor, som var meget interesserede i projektet, og jeg har fået lov til at reklamere lidt for det herinde i den kommende tid. Tak for det.

Så jeg håber at I har lyst til at deltage! Gå ind på www.stockweb.dk
Kommentarer modtages selvfølgelig hellere end gerne :−)

Mvh. Kristian



24/11 2010 00:26 036383



Ja PI støtter dette projekt som minder om det vi lavede i version 1 med vores Stock Prediction Index, hvis nogen kan huske så langt tilbage. Jeg håber så mange vil hjælpe Kristian i hans speciale og er noget som PI interesserer sig for på den korte og den lange bane.



24/11 2010 00:30 AnalyseThat 036385



Ideen er ikke ny, den bruges ret mange steder. Exitpolls er blot den mest benyttede. men du skal nok faa nogle point for ihaerdigheden alligevel.

Det som ProInvestor saa burde goere ud fra "forsoeget" (som saa grundet de mange meget interesserede brugere selvfoelgelig vil faa et helt normalt stoerre afkast end markedet) er at kombinere det med en formel mere, for at goere den stabil. med stabilitet mener jeg, at naar der er 40.000 baatnakker herinde idag, og maaske 100.000 om et aar, vil et resultat naeste aar vise at det ikke er saa maerkbart bedre end markedet. Her er det saa at PI kan faa resultat gang paa gang, med en forfinet version af en formel bygget paa deres pointsystem og vaegtning samt historik i historiske portefoelger og analytikere, prognoser, ta, kurser osv.

Egentlig behoever man naesten ikke folks mening i en poll, men blot dagens tilgaengelige tal, en formel (som jeg ville kunne brygge paa et par uger) og lidt tests, saa har man en mere generel brugbar loesning. men det er nok allerede opfundet( ups paa EI), men i en lousy version.

men jeg glaeder mig til at se resultatet, som jeg mener vi ser hvert aar i alm brand aktiespil, hvor grupperne egentlig goer det samme.



24/11 2010 01:11 036387



Det er også sådan jeg ser det Analyse.



24/11 2010 11:44 StockwebDK 036398



Hej AnalyseThat,

Det er rigtigt, der findes en del systemer der ligner. Idéen om at benytte kollektiv intelligens på aktiemarkedet er i sig selv ikke ny, men jeg har ikke set den afprøvet i dette setup før, hvor man også får præsenteret en kollektiv prognosegraf. Flere amerikanske sites har kørt med et koncept, hvor brugerne vurderede fra dag-til-dag om aktier ville stige falde den følgende børsdag. Jeg har så inddraget et decideret kurstarget, for at gøre det mere præcist.

Mht. vægtningen så er det også med i min løsning, men selvfølgelig ikke i det omfang som du beskriver. Det kunne helt sikkert være interessant at inddrage nogle flere af de parametre, som ville være mulige på PI (portefølje, historik etc). I min løsning tager jeg højde for den enkelte brugers hidtidige performance, så brugere der hidtil har klaret sig godt, får en højere vægt i prognoserne. Det er selvfølgelig for at begrænse indflydelsen fra brugere, som bare indtaster tilfældige estimater eller forsøger at påvirke prognoserne.

Mvh. Kristian
http://www.stockweb.dk



TRÅDOVERSIGT