Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

And nominee for the producer award is: Dako


36382 BiopOrBust 23/11 2010 22:43
Oversigt

I dag blev det så afsløret at det er Dako der som de første skal distribuere Bioportos NGAL test, det blev imidlertid ikke afsløret hvem der producerer testen - eller gjorde det?

Følgende er sakset fra Dako.com:

Development of Assays for Turbidimetry and Nephelometry Platforms
As a true one-stop-shop, Reagent Partnership Division covers the entire value chain from antibody bulk manufacturing over assay development to bottling and packaging of kits.

http://www.dako.com/dk/index/aboutdako/about_reagent_partnerships_division/reagentpartnershipdivision_turbidimetry_assay_development.htm

The NGAL test er en turbidimetrisk test, og Dako producerer blandt mange andre tests også denne type som OEM, og lad os da lige tage Wikipedias definition af OEM (ja, jeg skulle selv slå det op for at være sikker):

An Original equipment manufacturer, or OEM, manufactures products or components that are purchased by a company and retailed under the purchasing company's brand name.

Se så, det kunne jo ligne en tanke - især set i lyset af at Thea tidligere har udtalt at Bioporto ikke nødvendigvis vil fortælle hvem samarbejdspartneren er, med en OEM partner kan de jo i princippet undgå det hvis de vil.

Her bliver jeg lige nødt til at indskyde en lille anekdote fra min skoletid hvor jeg arbejdede på den lokale vaskepulverfabrik en sommerferie, den producerede dels under eget navn, samt under en hel del mærkevarenavne og private labels - det var stort set det samme der var i pakkerne, forskellen lå i designet på pakken og så naturligvis prisen.
Som et kuriosum kan jeg da lige tilføje at det var dengang compactvaskepulverne blev moderne, det var de vældigt glade for på den lille vaskepulverfabrik, for det betød at de nu kunne fjerne alt det uvirksomme fyld de hidtil havde hældt i pakkerne da vægten var en konkurrenceparameter, og nøjes med at sælge pakker der indeholdt aktive stoffer til en højere pris.

Tilbage til nutiden, jeg anser det for komplet usandsynligt at Bioporto entreprerer med en distributør der rent faktisk er i stand til at producere The NGAL Test, men så samtidigt får den produceret hos tredjepart, hvad skulle idéen i det dog være?

Hvordan foregår det så i praksis? Her ser jeg flere muligheder, men oftest er det simpleste det rigtige så mit bud er følgende:

Bioporto leverer antibodies til Dako (muligvis producerer Dako dem selv efter opskrift fra Bioporto)
Dako producerer de færdige tests og distribuerer dem i deres netværk.
Ved aftaler med fx Roche, Siemens eller andre kan Dako levere direkte til disse, eller evt. direkte til deres kunder.

Dako har for øvrigt også et netværk af servicefolk der så vidt jeg kan læse mig til vil være oplagte at sende ud og kalibrere/opdatere maskiner på hospitalerne, men døm selv:

http://www.dako.com/dk/index/support/support_instrumentservices.htm25/11 2010 10:32 Mixd 036451Følgende - idet jeg tillader mig at kopiere et mit indlæg fra "Spekulant.dk"

Man skal også have sig for øje, at Dako er store herhjemme, men minimale internationalt (i hvertfald i forhold til de store spillere), men med "The NGAL Test" vil de nu være de første på markedet med testen og det giver Dako muligheden for at promovere også sine egne produkter. "The NGAL Test" kan derfor blive en marketmaker for Dako og trække dette selskab ind i en helt anden division.
Præcis derfor er Dako et perfekt match for Bioporto. Et mindre ambisiøst selskab som vil knokle for denne test i deres forsøg for at skabe sig selv en bredere platform internationalt. Dako ved godt at tidsperspektiver her er afgørende betydning, og de vil garanteret sætte fuld damp på kedlerne fra dag 1.
Den har de store spillere nu at tygge lidt på, men timeglasset er nu sat igang for dem, så deres reaktion er derfor spændende at iagttage.
Jeg ser Dako som det bedste valg for Bioporto netop i denne situation.TRÅDOVERSIGT