Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Triple15, Vestas's nye akilleshæl


36501 knoxville 26/11 2010 14:25
Oversigt

Flere analysehuse (Royal Bank of Scotland samt Matrix) har i følgende artikel været ude med en kritisk tilgang til Triple15, samt tilliden til Ditlev Engel; https://www.nordnet.dk/mux/web/analys/nyheter/visaNyh..

Tiltroen til Triple15 er forsvundet, og der forventet nu en omsætning på 8,73 Mia euro, og en driftmarginal på 9,5% i 2015. Disse tal kan man næppe kalde for Triple15!.

Ovenstående er for mig set kritisk, i det der er opstået en stor usikkerhed omkring Triple 15. Jeg mener hellere ikke dette mål er realistisk og at DE simpelthen har været FOR optimistisk.

Hvis Vestas går ud inden for den nærmere tid og melder ud at Triple15 er uopnåelig, vil dette formentlig banke kursen ned. Men dette er nødvendigt hvis tilliden skal genvindes, problemet for mig at se er simpelthen at hvis vi ikke får en afklaring på Triple15 snart vil denne usikkerhed fra analytikers side være fortsat indtil VWS melder ud omkring Triple15, eller simpelthen opnår Omsætningen på 15 mia. / Driftmarginal på 15% i 2015.

Et anden scenarie for mig kunne være at DE blev smidt på porten, og en ny leder træder ind og lægger afstand til DE samt Triple15.

Personligt håber jeg da at DE tager røven på alt og alle og simpelthen leverer Triple15 for at lukke kæften på alle pessimister engang for alle! Men ja dagdrømmeri kan være farligt!26/11 2010 16:56 troldmanden 436512Hej Knoxville

Som lovet i chatten hermed en kommentar

Jeg er enig for såvidt at tripple 15 efterhånden er ved at blive et svært bjerg at bestige. Bjerget bliver både stejlere, længere og med flere farlige pas der skal passeres. Spørgsmålet er så hvor god form Ditlev/Vestas er i og hvor meget de tør satse

Da 2011 hele tiden - i hvert fald i min optik - har set fladt ud så tror jeg gerne de vil et stykke ind i 2011 for at se trenden for 2012 inden de evt slagter den hellige ko. Så jeg tror ikke på de allerede ved åregnskabet afliver målet.

Ja jeg mener også DE har været for optimistiske ved flere lejligheder. Men jeg anser ham faktisk stadig som en utrolig god leder. Man skal lige huske på at det var ham der lavede en turn around da Vestas var ved at nedsmelte efter sammenlægningen med Neg Micon. Og selv efter de seneste kedelige nedjusteringer så tjener Vestas trods alt stadig penge. Så SÅ slemt ser jeg det ikke at han skal bootes. Slet ikke. For det er jo et generelt branchen problem med svigtende ordre og pressede marginaler. Og netop den MEGET kraftige satsning på R&D de sidste ca 3 år begynder så småt nu at få positiv indvirkning via helt nye møller samt en masse relaterede optimeringer.

Mht de analytikere der kun tror på 8,7 mia euro oms i 2015 kan jeg kun trække på skulderen. Det ligner mest af alt den klassiske hvor de får at komme frem til et kurstarget omkring nuværende niveau så bliver de nød til at file på en masse parameter. Jeg tør i hvert fald godt lægge hovedet på blokken og sige omsætningen bliver over 9 mia euro.

Vh
T.
27/11 2010 15:37 knoxville 036538Jeg er helt enig omkring Ditlev og hans evner, ingen tvivl der. Men i mine set ud fra min optik har Hr.Engel skabt nogle forudsætninger for Vestas, som efter en masse tumult fra bl.a. en finanskrise, der har gjort efterspørgslen faldende på alternativ energi. Et større antal lande herunder EU lande kæmper idag for ikke at gå bankerot, udfra dette synspunkt tror jeg ikke alternativ energi og vindmøller ligger højst på dagsorden. Et større udbud fra bl.a. kinesiske producenter(Lad os nu se hvor lang tid de holder,indtil videre ser det ikke godt ud). Ergo, forudsætningerne har været for høje, og nogle ting i verden kan man ikke tage højde det for. Men for Hr. Engel kommer disse forudsætninger nu og bider ham i røven, en efter en!

I min optik er det også den enorme investering i R&D der skal differentiere Vestas fra andre selskaber! Men lad os se hvad fremtiden bringer, lad os starte med at få opfyldt 2010 forventningerne.TRÅDOVERSIGT