Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto præsentation i samarbejde med ProInvestor


36518 troldmanden 26/11 2010 22:23
Oversigt

I går afholdte BioPorto deres længe ventede investor præsentation for de godt 40 personer der trodsede kong vinter. Præsentationen blev optaget til webcast og kan ses via nedenstående link.

http://www.proinvestor.com/aktier/Bioporto+-b-/BIOPOR.CO

De tilhørende præsentations slides finder man ude til højre af ovenstående link

Adm direktør Thea Olesen bruger ca 1 time på at gennemgå selskabet efterfulgt af ca 30 min spørgsmål/svar. Alt i alt er der rigtig mange nye - i hvert fald for mig - detaljer. Specielt i spørgsmål/svar seancen. Så hvis man er bare lidt interesseret i selskabet så er tiden godt spenderet ved at se/lytte til hele præsentationen.

Og selskabet selv var også rigtig glade for arrangementet med så mange gode spørgsmål. Så i har gjort det godt kære bruger af ProInvestor


Jeg fik grifflet flere ting ned på min blok.

Den nuværende produktions kapacitet rækker i hvert fald de næste 2-3 år frem.

Prælanceringen er på ca 15 sygehuse de alle er større end rigshospitalet. Her fortager man nu en række kliniske studier. Og det er først når disse studier er færdige salget for alvor vil begynde. " der vil være lang vej fra man afprøver det i såddan studie sammenhæng til man har det kørende inde på et central laboritorium (rutine diagnostik)

Til at starte med vil der kun være tale om én test per dag.

Margin forventes stadig at være "omkring" 50%. Dog markant lavere i 2011 idet der vil blive uddelt en del gratis test.

Selve CE godkendelsen tager maks 14 dage. Men de er ikke klar til at indsende papirene endnu da de sidste stabilitets test stadig pågår. Jeg tror vi taler feb/marts hvor CE mærkning er klar. Og på bagkandt af den vil man så ansøge om FDA godkendelse. Og så taler vi nok en mulig FDA godkendelse i periode sep-dec. Så det vil være ret begrænset salg fra US i 2011

Generel kommentar

Overordnet set så er tingene positive. Men jeg synes Thea egentligt gjorde det meget godt mht at neddrosle forventningerne til specielt 2011. Der har været en del vilde bud gennem tiderne på hvor hurtigt uptake vil blive med et stort 3-cifret mio beløb i omsætning. Så sent som i dag har jeg set et bud på en mio solgte stk i Q1. Jeg er ikke sikker på vi når over 1 mio for hele 2011. Altså relle salg og ikke de mange der vil blive givet væk gratis. Det ER et meget konservativt område. (lægerne på syghusene) Og mange sygehuse vil afvente de kliniske resultater som de ca 15 sygehuse er ved at starte op nu. Så ting tager tid. Mit bud er derfor vi skal fremt til 2012/2013 før der for alvor begynder at komme fart på salget

Men jeg tror en del skal skrue forventningerne til 2011 en hel del ned. De er ved at være i mål. Det første mål nemlig udviklingen af testen. Det næste mål er selve markedsførringen ude på de tusindevis af sygehuse. Og den del tager altså længere tid end hvad mange måske nok har forventet. Udover de gratis prøver der vil blive uddelt en del af i 2011 så er jeg ikke overbevist om de vil sælge over 1 mio test i 2011. Jeg tror vi skal hen i 2012/2013


Det var sådan lige lidt hurtige tanker ovenpå gårdagens præsentation. Håber der er flere selskaber der ønsker at stille op til lignende arrangementer hvor en masse interesserede aktionærer har mulighed for at stille en stribe spørgsmål. Netop den dybe runde Q&A betyder at der kommer mange flere detaljer frem end på de "normale" kortere præsentationer

Vh
T.




27/11 2010 14:38 revisoren 536531



Efter at have set (hørt) præsentationen er jeg helt enig med dig i at BioPorto forsøger at neddrosle forventningerne til 2011 - eller rettere de kommer med nogle afdæmpede forventninger til 2011 som bør få nogle til at neddrosle deres forventninger til salget i 2011.

Jeg ser bestemt heller ikke det store salg i 2011, men hvorfor dog også al den utålmodighed - ting tager tid især når der er tale om så store planer som Bioporto har.

Jeg håber på et salg på 1 mio NGAL test i 2011 - så BioPorto kan komme ud med et ca. 0+ (nul) resultat for året - men jeg er bestemt ikke sikker på at de kan opnå så stort et salg i 2011. 2012-13 bør der dog komme helt andre boller på suppen.

Jeg er klar over at når man dagligt mellem 9 og 17 sidder og kigger på bud og udbuds- dybder og handelsmønstre mv, ja så virker år 2012 jo uendeligt langt væk - men forny golfkontingentet for 2011 og udnyt det flitigt istedet og lad BioPorto lave alt det hårde arbejde (nå nu bliver aka nok sur over at jeg forsøger at sælge et liv udenfor PI *S*).

Jeg synes BioPorto har gjort det godt i 2010 og stort set opnået alt det de har udmeldt de ville opnå - og tingene er ved at være på plads til et spændende 2011 hvor man for alvor finder ud af om testen også er interessant kommercielt.

Jeg ser det kommende "uplanlagte" nyhedsflow som stort set udelukkende positivt (indgåelse af aftaler etc) man udmelder jo ikke at man IKKE har indgået en aftale med x eller y - og jeg mener således ikke det er "farligt" at ligge i aktien - tværtimod. Til gengæld tror jeg at det planlagte nyhedsflow (kvartalsregnskaber) vil være negativt for aktiekursen - for BioPorto vil efter min mening ikke kunne levere de salgstal som nogle forventer (håber). Kvartalsregnskaberne vil derudover ikke indeholde megen ny information som ikke allerede er indeholdt i de "uplanlagte" fondsbørsmeddelelser så der sikkert vil være en del skuffelse ovenpå de kommende regnskaber.

Det mest spændende ved det kommende årsregnskab bliver selvfølgelig udmeldingerne om forventningerne til 2011 - jeg tror desværre at BioPorto vil lave "en Genmab" og udmelde forventninger excl. NGAL salg - det tror jeg vil skuffe rigtigt mange investorer (incl mig selv). Jeg har dog nogen sympati for en sådan udmelding da jeg ikke ser at BioPorto vil være i stand til at vurdere salget blot nogenlunde præcist og det er vel bedre ikke at sige noget end at sige noget som er helt forkert.



27/11 2010 14:50 Hegu 036532



Jeg er på bølgelængde med dig revisor.

Med venlig hilsen

Hegu



27/11 2010 14:58 Hegu 136533



Bortset fra det, så er det bare i verdensklasse, at kunne se en investorpræsentation på en sådan professionel video som denne. Her har PI virkeligt fat i noget meget anvendeligt for brugerne. I denne sammenhæng nyder jeg virkelig, at kunne stoppe op undervejs og tage noter og få en ekstra kop kaffe.

Med venlig hilsen

Hegu



27/11 2010 15:01 collersteen 036534



Så så revisor - nu skal du ikke give BioPorto gode idéer mht. 2011 udmelding



27/11 2010 16:48 Kim 036544



Ja nu tales der her lidt om udmeldinger om forventninger til 2011.....

Jeg er på en måde glad for det Thea sagde, nemlig at " stop lige op og tag en puster ", det kommer ikke bare lige med det vuns....

Jeg ville ønske at der for 2011 ville blive "vildt underdrevet" med hensyn til det efterfølgende årsregnskab, og at der så kom DEN store overraskelse som alle efterhånden går og venter på, nemlig at der kommer en næsten uforudset opjustering sidst på året, dét ville være kanon for kursen, ingen tvivl om det.

Nå men så venter vi jo bare igen.... bum bum bum



TRÅDOVERSIGT