Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk scorer olielicens på Grønland


36550 fcras 27/11 2010 18:59
Oversigt


Lørdag 27. november 2010

12:31 Maersk Oil var blandt vinderne, da Grønlands regering offentliggjorde hvilke syv olieselskaber, der har fået lov til at deltage i jagten på det sorte guld i Baffin Bugten mellem Nordvestgrønland og Canada.

Det skriver business.dk.

Dermed går A.P. Møller Mærsk for første gang aktivt ind i Grønland, og sammen med DONG Energy, amerikanske ConocoPhilips, Shell, Statoil, Franske GDF SUEZ, britiske Cairn Energy og grønlandske Nuna Oil skal de foretage prøveboringer på det 71.000 kvadratkilometer store areal.

”Resultatet af udbudsrunden er et vigtigt skridt på vejen til at opnå en bæredygtig samfundsøkonomi i Grønland. De selskaber, der har fået en tilladelse, er blevet udvalgt efter en nøje evaluering af bl.a. deres finansielle og tekniske styrke og deres erfaring med håndtering af sikkerhed, sundhed og miljø. Jeg har derfor fuldt tiltro til, at rettighedshaverne vil bidrage til at efterforske oliepotentialet i Grønland på en forsvarlig og hensigtsmæssig måde. Sikkerheden skal være i top,” siger Grønlands olieminister Ove Karl Berthelsen.

Ingen af selskaberne har dog meddelt, hvornår de vil udnytte deres efterforskningstilladelse.

http://borsen.dk/nyheder/transport/artikel/1/196412/maersk_scorer_olielicens_paa_groenland.html#
--------------------------------------------
http://www.maersk-drilling.com/

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT