Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas - er bunden snart i sigte i horisonten?


36723 collersteen 1/12 2010 11:33
Oversigt

Foranlediget af denne nyhed fra nordnet, kan man jo så småt begynde at overveje om bunden i Vestas er i sigte.
http://www.cisionwire.dk/nordnet/private-investorers-kaerlighed-til-vestas-blegner62449
Den slags meddelelser skal jo dog tages med et lille gran salt, men signalet er der i hvert fald.

CitiGroup har også nedjusteret Vestas fra 175 til 120 idag. Stadig sælg, dvs. intet nyt under broen der. Konkurrencen er gået ind om at komme med det laveste kursmål på Vestas.
Et par negative analyser mere og vi er ved at være der. Nu har de flest jo vel haft sælg længe, så en decideret ændring af opfattelsen af Vestas vil de nye kursmål ikke få. Det vil først være når der er kommer et par opjusteringer (ikke nødvendigvis af target men af anbefalingen) Pt. tror jeg rigtig står på sidelinjen og afventer, for Vestas' totale kursnedsmeltning er jo noget der kan afskrække mange. Om bunden så er 155, 140, 120 eller sågar 100 er jo så det store spgm. som jeg ikke skal kloge mig på. Men frit citeret efter rkhanen er det "måske ikke nødvendigvis tid til at købe, men ihvert fald tid til at tage den ind på sin watch-listen igen..."

Skal man opbygge en langsigtet position, kan man jo så måske tage den første 1/4 eller 1/3 nu.

Markedsværdien er idag 32mia kr.
Pandora 40mia
Tryg 16mia
FLS 26mia
Coloplast 32mia
...for lige at nævne et par stykker fra C20.




1/12 2010 11:51 masha 036724



priser stærkt under pres åbenbart - så pyt med indre værdi.... og man kan ikke restrukturere sig ud af prispres når man har meldt 5 i 15 ud. En dag siger DE åbent at målet ikke kan holdes - og så må han gå - mon vi så skal tæt på 125? Kursmålene er jo mål - ikke bunde :( Lige nu synes jeg den igen ser svag ud omend køberne samlet har lagt sig ved 160.



1/12 2010 11:53 johnsen 236725



Citat:
Skal man opbygge en langsigtet position, kan man jo så måske tage den første 1/4 eller 1/3 nu.

Det lyder ikke som et godt råd i mine øre. Det er jo noget der har været sagt rundt omkring hele vejen ned. Husker i hvert fald fra kurs 225.

Der er overhovedet ikke tegn på vending langsigtet:
http://binvest.dk/aktiegrafer.htm#Vestas
Dog er aktien oversolgt.

I mine øjne vil det være klart bedre at afvente bunden og evt. købe på opturen. Ingen grund til at binde penge i en evt. yderlig nedtur. Man skal også huske at en bund skal stort set altid testes, så der burde være mulighed for at komme fornuftigt ind.

Er enig i at en kommentar som Nordnet kommer med, bør man være obs. på.

For de kortsigtede er historien en hel anden.



1/12 2010 12:30 collersteen 236728



Det er jo altid helt individuelt hvilken købsstrategi man har. Men kan man lide branchen og tror man på, at Vestas igen bliver et 60-100mia kr selskab (dvs. kurs 3-500 - måske mindre hvis der kommer endnu en emission) så synes jeg det er fint nok at tage 1. position nu. At drypkøbe er jo netop et tegn på at man ikke ved hvor bunden er og vi snakker trods alt en glidende halvering på kun 3mdr af et 10mia usd selskab som er markedsleder eller tæt på i en industri med stor fokus.
Sentiment omkring Vestas er jo i bund nu.

Vestas er en højvolatil aktie så alene det synes jeg godt kan berettige at man tager en position nu. Sådan helt overfladisk og lige ud af landevejen giver det vel også mening at man gennemsnitligt køber efter at en højvolatil aktie har taget kæmpe smæk?

Nåh, men det er jo individuelt hvordan man handler, så vi bliver nok aldrig enige om den strategi.
Køber man en position nu og en på 120-130 og en omkring 100 ja så ender man jo omkring 125-130 i snit. Og det er vel heller ikke så galt igen. Igen hvis FA holder sig uændret for virksomheden. Skal du vente på en trendvending i aktien og stadig drypkøbe kan du vel "risikere" at den når at sprinte meget inden du får købt det du vil have. Men igen, det er jo en individuel afvejning af risiko, afkast og kapitalbeskyttelse.



1/12 2010 13:31 johnsen 336733



jamen det kan du da ha' helt ret i og der er sikkert mange der har drypkøbt fra kurs 400 eller højere.

Pointen er, hvorfor købe på nedturen og ikke på opturen. Vestas er som du nævner meget volatil og derfor også store chancer for at komme fornuftigt ind når den er vendt.

Som langsigtet er det ikke særlig sjovt at ligger i en aktie der er mega urolig, modsat de kortsigtede.

Jeg er helt enig i at folk skal gøre det de er bedst til og hvis det er at købe på nedturen, så er det det de skal gøre.

Der sidder sikkert også mange langsigtede der f.eks. har erfaring med Genmab og købt hele vejen ned. Jeg har selv Genmab, men holdt "snitterne" væk, da neduren teknisk så "slem" ud.

Spørgsmålet er vel om man vil betale en "forsikringspræmie" på måske +5% for at sikre så godt man nu kan at en bund er fundet.

Igen, igen; for den kortsigtede er det en hel anden historie.



2/12 2010 05:17 Fantomas 036755



Bunden er nået! I hvert fald har jeg svært ved at se hvordan humor kan synke lavere, season greetings from Vestas ->



TRÅDOVERSIGT