Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

investeringsstrategi - status


37358 le 27/12 2010 07:56
Oversigt

jeg vil lige opdatere min nuværende investeringsstrategi og følge op på det jeg tidligere har sagt

inden jeg går igang vil jeg lige sige at den rude med chatten ligger henover det jeg vil skrive, så jeg ikke kan rette stavefejlene og heller ikke lave linieskift

jeg har som sagt tidligere efter at have solgt i slutningen af april, hvor jeg gik 70% kontant løbende har købt op igen siden begyndelsen af september og ligger 25-30% kontant nu på de forskellige konti jeg styrer i øjeblikket og har dermed købt løbende op hele tiden i perioden

mine aktier der stadig er primært indenfor forbrug og teknologi i usa og små aktier, har klaret sig vældigt godt siden jeg startede med at købe med mange store stigninger og stort set ikke nogen fald og jeg har nævnt nogle af dem herinde, men slet ikke dem allesammen, og da jeg nu er omkring 25-30% kontant altså ret tungt investeret, så ser jeg foreløbige data omkring forbrug og julehandel som overraskende gode og fortsat boom i asien og latinamerika og at jeg regner med fortsatte stigninger i aktierne de næste uger, altså ugen mellem jul og nytår og et stykke ind i januar, hvor det er for tidligt at lægge sig fast på hvornår man skal til at sælge igen

så jeg vil købe for ca 10 mio kroner mellem jul og nytår, alså i morgen og de næste dage frem til fredag

dermed kommer jeg ned omkring 20% kontantandel og vil muligvis købe mere og yderligere i begyndelsen af januar hvis markedet stiger fortsat, men venter til efter åbningen i usa i morgen inden jeg begynder at købe

der har været nogen diskussion omkring januareffekten, hvor det for mig er klart at den skyldes julehandelen, hvor den sæsonmæssige stigning i retailsalget skaber en uventet opgang i salget, bedre priser og mere profit, men der har jeg set nogen der mener at det er indregnet i kurserne fordi det er noget man ved i forvejen

og det er netop forkert fordi virkningen af den sæsonmæsige opgang i julesalget netop ikke er noget markedet regner med før stigningen i julesalget er registreret og at man planlægger forsigtigt i forhold til julehandelen og med den pessimisme, der stadig er fremherskende har forventningerne til julehandelen, især hos dem der køber ind til lager betydet for små lagre, så en uventet stigning i julehandelen udløser en ekstra lagercyklus, hvor man skal have fyldt lagrene op i sidste øjeblik i en fart og i perioden lige efter jul og det er det der sker i øjeblikket og det er derfor at januareffekten træder i kraft fordi julesalget trods negative forventninger blev meget bedre end forventet incl nedre profitmarginaler og bedre 4q regnskaber, så det er det der vil få aktierne til at stige i januarrallyet i år, der allerede er startet med pæne stigninger de sidste 3½ måneder

og så skal man huske at julesalget i kiina først lige er begyndt indne lunar holiday den 3 februar og salget af elektronikprodukter og forbrugsgoder i kina er større end i usa målt i mængder og elektronikprodukteren produceres i høj grad af amerikanske virksomheder når de sælgs i kina27/12 2010 08:20 TeamGarlic 037361Tak for update, Le. Interessant læsning.27/12 2010 09:35 alang 337362Hej Le, Jeg tror egentligt godt du kan få ret i, at værdiansættelsen af aktier efter forventet indtjening kan gå positivt for sig ind i det næste kvartal, men denne fundamental vil være udfordret af en rente, der på et eller andet tidspunkt vil slå igennem til negativ siden.

Det forunderlige for mig er, at alle dine argumenter for at aktiemarkedet skal stige er objektive og velunderbyggede, og du har delviast historien med dig: Fattigfirserne, hvor arbejdsløsheden steg, og rente var høj var jo et rigtigt godt aktieårti - dog rimeligt krydret med 1987-malurt.

Jeg holder dog på, at der denne gang er noget fundamentalt ændret, som ikke blot tilskriver en analyse af et årelangt bull-marked, der blot skal sende aktierne til himmels. Jeg holder på, at vi skal ned igen, hvor tvivlen om økonomierne og stramningen af likviderne vil dominere, og hvor P/E vil komme helt ned i den ultra lave ende med et gennemsnit på under 10, hvor det i dag ligger over 15.

Men du skriver jo "den pessimisme, der stadig er fremherskende", så du har jo ikke overset noget som helst - det er alene vægtningen af parametrene, der er os til forskel.

Held og lykke med de næste 10 mil. og tak for analysen.

AlanG
27/12 2010 15:43 ToxicAss 037372hej LE, godt at høre fra dig herinde. Du har en mægtig spændende investeringsstrategi og nogle imponerende evner, som desværre ikke altid modtages på bedste vis.

Jeg er pt selv aktivt investerende i de lidt mindre amerikanske forbrugsrelaterede aktier (især teknologi) med størst vægt i nvidia - har du en holdning netop den aktie?


Og har Du nogle forslag til andre interessante forbrugsaktier ?

Godt nytår

Toxic


27/12 2010 17:21 le 037373det her er en liste over aktier jeg har købt for nylig, en-to ugers tid siden og ellers nogle af dem jeg også har købt i de sidste 3½ måneder

nvidia har jeg også, den konkurrerer jo med AMD, der overtog konkurrenten for grafikkort

men jeg tror nu ikke potentialet er så stort, men det er en relativt sikker aktie

ltxc - ltx-credence.
fsii - fsi international
liz - liz claiborn
rick - ricks cabaret
cnxt - conexant
patk - patrick
hott - hot topic
flex - flextronics
nls - nautilus
ely - callaway golf
hov - hovnanian
sts - supreme industries
wnc - wabash
chrs - charming shoppers
stx - seagate
htch - hutchinton
ek - eastman kodak
svu - supervalue
tues - tuesday morning
geo.mi - geox - italien
am.to - automodular - canada
hero - herculess offshore
acmr - ac moore
wtsla - wet seal
eltk - eltek
emkr - emcore
kyzn.pk - kyzen
tait - taitron
rmtr - ramtron
plxt - plx technology27/12 2010 17:26 le 037374mange af dem købte jeg i begyndelden af september, men da jeg fik en ny kunde købte jeg dem til ham for et par uger siden, selvom mange af dem er steget siden jg købte dem i begyndelsen af september til andre kunder, men jeg sælger ikke i dem27/12 2010 18:02 ToxicAss 037375tak for listen, Le.

Ja, ATI, blev opkøbt af processorproducenten AMD. Og eftersom NVDA har haft et teknologisk forspring de de par måneder, ser jeg den som en stærkere investering. Dog kan AMD´s processordel virke undervurderet, og derfor være mere interessant end intel.

STX, FLEX og CNXT kender jeg i forvejen også lidt til. Og jeg synes STX ser spændende ud, så må se om der bliver råd til en lille skvat:−)27/12 2010 18:04 ToxicAss 037376der skal stå: har haft et teknologisk forspring de seneste par måneder28/12 2010 13:05 TeamGarlic 037389Seagate vil opkøbe egne aktier delvist for lånte penge. Deres credit rating er blevet forbedret ultimo november. Forward P/E < 8 og forventet forbedring i EPS til USD 1.99. Man kan undre sig over, at den handles så billigt ?

Teknisk set er den ikke så interessant andet end afvisningen af MA200.28/12 2010 20:38 ToxicAss 037400jeg mener MA200-strategien er for svag og giver for lidt. Derfor hælder jeg til andre metoder, som fanger dem lang tid før MA200.

seagate har haft nogle harddiskproblemer, men er kommet stærkt igen. Og har desuden opkøbt maxtor, som er en gammel sværvægter indenfor datastorage.
Pt virker den temmelig prismæssigt attraktiv. Men der er også kommet mange solide konkurrenter på banen, så så jeg tror potentialet er begrænset- men det er der.

jeg mere lun på den noget dyrere prisfastsatte nvidia, der er unikke indenfor deres område

men ved du hvor mange egne aktier de har planer om opkøbe? det kunne måske være med til at løfte kursen lidt:−)29/12 2010 09:16 TeamGarlic 037415


29/12 2010 00:25 Riverhorse 037405Synes du mangler,-) Laco28/12 2010 03:22 vouskootia 037381Den med julesalget er vist møntet lidt på mig via EI :−)

Lige lidt kommentarer til det:

Hvis forretninger ikke regner med at julesalget sker og ikke planlægger efter det - så står de jo med tomme lagre og igen varer at sælge i butikkerne... dvs. jeg gætter på at de fylder lagrene op med varer til julesalget inden og planlægger efter det - og dermed vil der ske meget salg i oktober-november-december fra engros til retail - samt lageropbygning i retail der.
Hvis de får solgt ud og julesalget går forrygende så vil de selvf. forny varelagre - men ikke fylde mega meget op som op til jul (for retail folk ved jo godt at det kun er jul en gang om året). Ligeledes vil jeg gætte på at ledere i produktionsvirksomheder som leverer til retail hurtigt kan se en sammenhæng i det sæsonmæssige salg og at det kan være en ide at producere mere op til jul.

Mener du at "januareffekten" kun forekommer i de år hvor retail er pessimistik med salget, men overrasker positivt?
Eller er det mere generelt fordi salget sæsonmæssigt stiger hvert år omkring jul? (forventet)

Januareffekten skynder til at købe small-cap op mod nytår og så sælge med profit i løbet af januar - hvorfor er det så kun smallcap?
Gæt: der sker en del omrokering&nyinvestring i portfølger omkring årsskiftet hvorved der kommer købspres i aktier generelt - og i ilikvide aktier kan det hurtigt skubbe kursen op, mens largecap ikke påvirkes pga. omsætligheden.
http://en.wikipedia.org/wiki/January_effect

Julesalget kan dog vel være fint nok at handle på - men er det ikke mere om det er over/under forventningerne? og så de underliggende forskydninger i lagerforskydningen og produktionen.

Vi tænker nok på noget forskelligt omkring ordet "januar effekt"...
Hvad vil din standard handelsstrategi være til at handle ud fra den?

Ps. tror selv på en positiv "januareffekt" i år.28/12 2010 09:16 le 037382jeg vil prøve at svare mere fyldestgøredne senere, men har ikke tid lige nu

jeg har lagt mærke til dine indlæg om emnet på ei, men man blæiver jo 'forvirret' derinde af al den 'støj' man bliver udsat for hele tiden

men jeg mener stadig at jukehandelen ikke er indiskonteret i aktierne før man får informationer om hvordan julehandelen forløber og det gør man i sagens natur først en gang i slutningen af december28/12 2010 09:21 Hegu 037383


28/12 2010 11:46 ToxicAss 037384ellers så ring til ekstrabladet og spørg til affaldsmængde og indhold - de har sikkert også ferske tal:−)

affaldsmængde er jo også en fremragende indikator for forbrugTRÅDOVERSIGT