Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Krise - godt begyndt, er halvt fuldendt


37417 Conner 29/12 2010 09:52
4
Oversigt

Nu hvor aktierne fortsætter deres optur, kan vi alle glæde os. Vi kan glæde os over egen vinding, med mindre vi har de forkerte aktier. Verdensøkonomien ser også ud til at være på fremmarch. Så vi er tilbage på sporet, alt går engentligt ganske fornuftigt. Nu skal vi blot have aktierne i ATH, hvilket jeg faktisk forventer sker.

Når det så er sagt, så tror jeg også det er et spørgsmål om tid, inden vi ser en ny gigantisk nedtur. Man kan kalde det sortsyn, nu alt går godt, men hellere forsigtig end overmodig.

Renterne på spanske statsobligationer har været stigende. De spanske banker ligger til nedgradering af kreditværdigheden. Den spanske arbejdsløhed ligger på ca. 20 %

Mange amerikanske byer hænger med rø... i vandskorpen. Meredith Withney spår 100 amerikanske konkurs.

http://www.hegnar.no/okonomi/article537941.ece

Her lidt fra 60 minutes (samme problematik)

http://dailybail.com/home/meredith-whitney-chris-christie-on-60-minutes-illinois-calif.html

I Kina sætter de renten op. Det kan man jo sige, er positivt, da de vil dæmpe væksten. Som jeg ser det, så skal hele verden være heldig, at vi i 2008 og 2009 havde Kina til at trække verdenen i gang igen. Hvad sker der når de dæmper væksten i Kina, og vi måske ser en amerikansk by gå konkurs, og nummer to følger og kort efter nummer 10. Bliver investorerne samtidig bange for Spanien - ja, så kan det være kimen til et fald.

I får lige denne fra John Yde (Tjek jævnligt hans blog - mange gode links)

http://www.teknisk-analyse.dk/blog/index.php?id=qy3

Kort opsummering. Aktierne i ATH, og stort fald :−)

Mvh



29/12 2010 11:40 ulmer 037419



Aldrig tidligere har en finanskrise fået så meget medicin for at afhjælpe smerten, men hvad når der ikke er råd til mere? Vi kan dog indtil videre glæde os over at aktierne (de rigtige) vi ejer har rejst sig, og mange har tilmed overgået deres tidligere ATH fra før krisen. Men mange aktier der var rigtige helt op til krisens begyndelse er nu forkerte og langt fra deres ATH.
M.v.h.



29/12 2010 14:47 JørgenVarnæs 937424



Som tidligere skrevet, så er advarslerne ved at flytte sig fra hysteriske internetskribenter som os (håber ikke, at jeg træder på nogle ømme tæer her...), og helt ind i hjertet af systemet - derfra hvor der ellers aldrig kommer et pip af frygt for at træde udenfor systemet.
Lige nu er det Danmarks de facto mægtigste mand - ham der sidder på pensionsformuen - Lars Rohde, der er ude med riven omkring strukturen og risikoen i realkreditobligationerne. Her specifikt de korte flekslån, som jeg har harcelleret imod siden de kom frem.

Her er en artikel hvor dagens svar på ejendomsmæglernes Thomas Torp - realkreditcheferne - tager til genmægle overfor Lars Rohdes kritik.

http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/198348/realkreditchefer_tager_afstand_til_lars_rohde.html

Og hvorfor egentlig kalde dem flekslån, når vi ligesågodt kan kalde dem ved deres egentlige navn:

Subprime.

Det er med god grund at Lars Rohed vil mindsk den tilladte belåningsgrad på disse lån til 60% af vurderingen. For disse lån er virklige noget fanden har skabt. Og det er ikke bare i overført betydning - skaberen af lånene er selveste Jelved og Betjentsen i deres egenskab af øk- og erhvervsministre.

Hvis man skal revidere sit realkreditsystem, så skal vi da have de fat i de mest middelmådige hjerne, som folkeskolelærer og betjentstanden kan byde på!!!

De to har i det forgangne år samstemmende udtalt: "jamen, det var da aldrig meningen at de lån skulle blive så populære"

Tak for kaffe en braintrust.

Dem der har evnen har pligten - og dem de ikke har evnen skal altså HOLDE FINGRENE VÆK. Nu har vi så balladen. Så jeg flere gange har skrevet, så vil det ikke gå galt. Det er allerede gået galt - vi er bare ikke klar over det.

Når renten stiger - og det gør den på et tidspunkt med de stimuli, som er smidt ud i systemet, så vil realkreditten knække i 3 faser:

1. fase: flekslånere vil ikke have råd til at betale de stigende renter på deres korte lån. Dette kommer til at gøre ondt på banker og realkredit.

2. fase: Boligpriserne vil falde som følge af den faldnede rente. Dermed kan flekslånerne ikke forny deres lån, da der ikke længere er sikkerhed. Dette vil skabe en bølge af konkurser og folk på gaden.

3. fase: De faldende boligpriser fra bølge 1 og 2 vil forårsage at de fornuftige husejere med fastforrentede obligationslån bliver insolvente og ikke kan sælge deres huse til de afsindige opskruede priser den lave rente har skabt. Dermed skal folk til at AFDRAGE på deres annuiteter - dels bliver de stavnsbundne i deres hjem og dels får de svært ved at klare de stigende afdrag, da almindelige danske lønninger ikke tillader afdrag gæld på 5 mio og lignende.

Velkommen til fremtiden og velkommen i det nye år!



29/12 2010 17:09 HRmunk 037427



Ja flekslånene gør samfundsøkonomien alt for ustabil, og bør begrænses eller afskafes. Rohde vil have andelen sænket til 60%. Jeg vil endda sige 40-50% er rigeligt.

Til gengæld er jeg ikke enig med dig i JV, at flekslånene er lig subprime. Der er en væsentlig forskel.
Flekslånene er kendetegnet ved en snæver sammenhæng mellem lånet og den bagved liggende sikkerhed, hvor der ved subprime ikke er den samme snævre sammenhæng. Trods alt.



29/12 2010 17:11 JørgenVarnæs 037428



Helt rigtigt - til gengæld udmærker de sig ved at udgøre 50% af lånemassen og dermed en systemisk risiko, som subprime aldrig var i nærhed af.



30/12 2010 09:03 alang 037432



HEJ JV - tak for gennemgangen. Jeg er enig hele vejen, men jeg vil gerne supplere din fase tre med, at vi som fornuftige med fastforrentede lån konverterer til kurs 70 og reducerer gælden med 3o0% med et slag. Så skulle vi kunne klare værdiforringelsen. Om det kommer til at gå hånd i hånd er ikke sikkert - jeg tror ikke vi får den fulde kompensation for værditabet på boligen (men PT mener jeg afgjort, der er et efterslæb på obligationerne i form af fald).

Men man skal huske at elendighed er en relativ størrelse, og med flexlånernes situation efter fase 2, kan man jo med rette kalde sig Baron midt i moradset.

Der er meget mere om den sag - det tyder på, at de lange stater har genoptaget faldet her i juledagene - mit bud er fortsat 4,5% 2039 under 115 inden 1.2

AlanG



30/12 2010 00:15 Conner 037430






30/12 2010 11:40 Conner 037440



Frygten for social uro breder sig i Kina. Fødevarepriserne er steget meget, så de nu hæver de mindstelønnen. Fornuftigt i forhold til at styre befolkningen, men hvad med inflationen ?

http://epn.dk/okonomi2/global/asien/article2290146.ece

Europa er ikke uden for farezonen, her en række økonomers bud.

http://epn.dk/okonomi2/global/europa/article2291218.ece

Tvangsauktioner i US.

http://www.hegnar.no/okonomi/article538258.ece



TRÃ…DOVERSIGT